Græskar granola

Icing on the cake …

Et udtryk for det ekstra, der gør noget, der allerede er godt, endnu bedre!

Og denne her;
Græskar Granola
… gør altså din allerede gode morgenmad, VIRKELIG meget bedre!

Græskar granola

Som perler på snor

… eller græskar opskrifter på bloggen her.

NU! kan jeg vist ikke skjule det længere ..

Jeg
er 
helt
tosset
med

græskar 
!!

I burger, som fritter, mos, i supper, hummus, saucer, vafler, kager ….
og nu også i morgenmaden!

Græskar granolaGræskar granola

Græskar granola

Sprød
Sød 
Knasende 
og 
Krydret

Granola med græskar og pumpin pie spice.
Den lækreste blanding af alle de varme, søde krydderier.
Der får den absolut bedste side frem af græskaret.

Ikke at den har nogle dårlige sider ..

Men kanel, kardemomme, nelliker, ingefær, muskat og allehånde gør bare noget ganske særligt og ganske godt for græskaret.

Og sammen med havregryn, græskarkerner og tørrede tranebær bliver det til det lækreste drys på din morgenmad.

Græskar granola

Knaset på din yoghurt …

… drysset på din smoothie.
Toppingen på tilværelsen.

Ja, der er nærmest ingen grænser for af underværker, sådan en hjemmelavet granola kan præsterer.
Udover at bringe glæde på morgenbordet, kan granola også spises som snack OG drysses på salaten.

Så hvilken en af disse skal du prøve, efter du har lavet græskar granola?

Matcha granola
Luksus granola
Banan granola

 

Græskar granola

Græskar granola
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 72 portioner
Ingredienser
  • 400 g dampet græskar
  • 100 g æblemos
  • 1,5 dl plantemælk, fx Vanilje soya
  • 3 tsk. Pumpkin Pie Spice
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. flagesalt
  • 2 spsk. kokossukker, eller anden sødning
  • 400 g havregryn
  • 100 g puffede ris
  • 100 g græskarkerner
  • 175 g tørrede tranebær
Fremgangsmåde
  1. Kom dampet græskar, æblemos, plantemælk, pumpkin pie spice, kanel. vanilje, salt og kokossukker i en blender og blend det helt jævnt og cremet.
  2. Tænd ovnen på 160 grader og kom bagepapir på 2 bageplader.
  3. Kom havregryn, puffede ris og græskarkerner i en skål og vend det med græskarblandingen.
  4. Fordel det på de 2 bageplader og sæt dem i ovnen.
  5. Bag de i samlet 40 minutter, men vend rundt i det hvert 10. min og byt om på pladerne halvvejs.
  6. Tag pladerne ud og lad granolaen afkøle helt.
  7. Vend de tørrede tranebær i og kom granolaen i en tætlukket beholder.
Ernærings Information
Serveringsstørrelse: 20 g Kalorier: 47 Fedt: 1,2 Kulhydrater: 7,2 Sukker: 2,6 Fiber: 1 Protein: 1,5

Vanløse Blues