Græskarburger med karamelliseret løg og vegansk blue cheese dressing

Hvis man kan tale om, at komme efteråret ind i en burger ..?
Jamen, så er det lige præcis det, jeg har gjort her.

Græskar
Karamelliserede løg
og
en himmelsk dressing 

Nemlig, vegansk blue cheese dressing !!

Græskarburger med karamelliseret løg og vegansk blue cheese dressing

Når jeg bliver voksen …

vil jeg være …

Arkitekt ..
Marine biolog ..
Kok ..
Politibetjent ..

Kan du huske det?

Drømmene om hvad man skulle blive som voksen, når man lå der på sin seng og kiggede op på alle idol plakaterne på teenageværelset ..

Ok, måske drenge var det, der primært blev tænkt på …
Hvad der ihvertfald IKKE blev tænkt på!

Var at voksenlivet også skulle byde på en forkærlighed til kaffe, rødvin og oliven.

Puh ha !!
… hvor skulle man finde en grimmasse, der kan passe, hvis det blev serveret dengang ..

Næ de smage, hører voksenlivet til!
og tænk engang ..
I dag er det netop nogle af de smage, jeg sætter allermest pris på!

Kaffe, rødvin, oliven …
og nu også blåost !?

Hvad er jeg så nu?
SUPER voksen?
… eller bare gammel?

Græskarburger med karamelliseret løg og vegansk blue cheese dressing

Græskarburger med karamelliseret løg og vegansk blue cheese dressing

Blå ost og vegansk, kan muligvis virke lidt selvmodsigende ..
Men det findes !!
sgu ! 

Og den smager virkelig godt!
… såfremt du kan li´ blå ost.
Naturligvis.

Det antager jeg så lige, at du kan.

Forestil dig så, at sætte tænderne i en burger med ..

blues cheese dressing
karamelliserede løg
og en bøf laver af græskar 

OMG !!
( .. er det ikke sådan de unge siger? )
For en lækker smagseksplosion samlet i en og samme snaskede burger!

Fordi du ved godt hvad der kommer til at ske, ikke?
Løg, salat og dressing kommer til at vælte ned på tallerknen ..

.. det lige meget ..

Du tager det bare op igen.
Fordi, du er ikke blevet så voksen, at du spiser din burger med kniv og gaffel ..
… vel? 

Græskarburger med karamelliseret løg og vegansk blue cheese dressing

Der er klassiske burgere

… og så er der burgere, der har fået et såkaldt Vanløse Blues twist ..
Det ved du godt hvad betyder, ikke?

Jep, masser af grøntsager!
Masser af smag!
… og muligvis også en burger, der vender med vrangen ud af ..

Inside out burger
Mexikansk burger med guacamole
Glutenfrie burgerboller

Græskarburger med karamelliseret løg og vegansk blue cheese dressing

Græskarburger med karamelliseret løg og vegansk blue cheese dressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Burger
Antal personer: 4
Ingredienser
  • Græskarbøffer
  • Glutenfrie burgerboller
  • Bluecheese dressing:
  • 1 dl neutral soyamælk
  • 1 pakke vegansk Blue Cheese, fra fx Violife
  • 1 dl neutral soyayoghurt, fx. Alpro
  • 4 spsk. vegansk mayonnaise
  • 4 tsk. balsamico
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • ½ tsk. kokossukker eller anden sødning
  • 1 lille fed hvidløg
  • salt og peber
  • Karameliserede rødløg:
  • 4-6 store rødløg, i skiver
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. salvie
  • ½ dl. balsamico
  • 1 spsk. kokossukker, eller anden sødning
  • salt og peber
  • evt. olie til stegning
  • Tilbehør
  • Feldsalat
  • Rosmarinfritter
Fremgangsmåde
  1. Følg fremgangsmåden på græskardellerne, men form dem som bøffer.
  2. Varm en pande op til medium varme, tilsæt evt. lidt olie og steg rødløgene heri i 5 minutter under omrøring.
  3. Tilsæt balsamico, timian, rosmarin, salvie, salt, peber og kokossukker.
  4. Vend det rundt og lad det stege i yderligere 15-20 og vend rundt i det nogle gange undervejs.
  5. Kom alle ingredienser til dressingen i en blender/foodprocessor, blend den helt jævn og cremet og smag den til med salt og peber.
  6. Lun burgerbollerne og smør dem med blue cheese dressingen, fyld feldsalat i og top med græskarbøf og karmeliserede løg.
  7. Server evt. rosmarinfritter til burgeren.

Vanløse Blues