Intense chokolademuffins

Chokoladelækker, chokoladebombe af en lækker intens chokoladefristelse !!
Fik jeg nævnt, at der er chokolade i disse chokolademuffins?

Mørk som natten
Blød som smør
Intens som bare pokker !!

Intense chokolademuffins

Udfordring accepteret !!

Maria, du må hjælpe mig!
Min muffin afhængighed er ved at ruinere mig ..
Kan du ikke lave en opskrift på dem?

Sådan lød det fra min veninde OG marketing manager Camilla under et at vores strategimøder.
.. hvor blodsukkeret muligvis har været lidt lavt.

Nu har jeg aldrig været bleg for at tage en udfordring op …
Nogle har de været mere velovervejede end andre ..
Lad os bare blive ved det!

Men når chokolade involveret.
Og det er Camilla spørger ..
Er sagen jo en HELT anden!!
Og yderst fornuftig!

… ikke ??

Intense chokolademuffinsIntense chokolademuffins

Intense chokolademuffins

Ingen mel
Masser af chokolade
Avokado skal være den ene ingrediens 

og
konsistensen skal være blød, tung og klistret …

Det var kravene.
Som sagt, så gjort …

Og forrige tirsdag ..
Cyklede jeg med maven fuld af sommerfugle og tasken fyldt med muffins.
Til møde og smagsafgørelse med Camilla ..

Dommen?

HELT perfekte !!!

Så hvor stolt OG glad!
Målt i chokoladeprocent, tror du lige jeg var?
100%

Hvilket også svarer fuldstændig overens med hvor mørk jeg foretrækker min chokolade.

Til bagningen har jeg dog holdt mig lidt tilbage med procenterne.
85 procent er der brugt.

Hvilket er det, der giver den intense smag.
Skulle dine smagsløg ikke være til det helt intense, kan du natuligvis sagtens bruge en lavere procent.

You do you, som jeg plejer at sige ..

Intense chokolademuffins

Intense chokolade fristelser

Kan man nemt blive fristet af!
Så med fare for at lede dig ind i chokolade fristelserne
Er der flere farlige fristelser her:

Intens chokolade konfektkage
Intens chokolade mousse

Intense chokolademuffins

Intense chokolademuffins
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Muffins
Antal personer: 8
Ingredienser
  • 4 spsk. chiafrø + 180 ml vand
  • 2 avokado, meget modne
  • 2 bananer, modne
  • 100 g mørk chokolade, gerne 85 %
  • 60 g havremel
  • 50 g kakao
  • 50 g kokossukker, eller anden sødning
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  2. Rør chiafrøene sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  3. Kom chiablandingen i en blender sammen med avokado, banan, kakao, vanilje, kokossukker, kanel og salt.
  4. Blend det helt jævnt og cremet og kom det over i en skål.
  5. Smelt chokoladen over et vandbad og vend det i dejen.
  6. Si havremel og bagepulver ned i skålen med dejen og vend det sammen.
  7. Fordel dejen i 8 muffinsforme.
  8. Sæt dem i ovnen og bag dem i 20 minutter.
  9. Lad muffinsene afkøle helt iden de nydes.
  10. Opbevar evt. rester i en lukket beholder i køleskabet eller frys dem ned.