Mexikanske chilitrøfler

Sæt tænderne i en henrivende trøffel ..

En trøffel blød, at den nærmest smelter på tungen.
Der med sit spicy boost gør det til en ekstra lækker og interessant smagsoplevelse.

Overtrukket med den mørkeste chokolade.
Krydret OG drysset med chili.
For det ekstra lækre kick!

Mexikanske chilitrøfler

De fleste skader sker i hjemmet …

Klemte fingre
Brækkede lilletæer
Forstuvede fødder

og

Bulede hoveder

.. er bare nogle af de mere – eller mindre alvorlige, skader vi pådrager os inden for hjemmets fire vægge.

De skader jeg pådrager mig, kan lokaliseres meget mere præcist, end blot det.
Nærmere bestemt køkkenet !!
Hvor ellers, kunne man nok fristes til at sige ..

Hvad jeg ikke har pådraget mig af skader fra knive, rivejern og farligst af dem alle …
Mandolinjernet !!!
Hører virkelig ikke til småtingsafdelingen ..

Heldigvis altid i den størrelse at et plaster kunne fixe det!
Altså, hvis vi ikke lige tæller den ene gang med, hvor mandolinen snuppede det meste af musklen under tommefingeren …

I de mindre, men mindst lige så, hvis ikke mere smertefulde situationer, hvor jeg utallige gange har kløet mig selv i øjet efter jeg har arbejdet med chili …

Det
gør
bare
så 
ondt !!!

Og hvor glemsom er det lige du er, frøken?!

Tænk hvis bare man kunne få den friske chili smag UDEN øjne der brænder …

Mexikanske chilitrøfler

Mexicanske chilitrøfler

med masser af chokolade …
og et tilpas strejf af chili så munden ikke brænder.
Men altså heller ikke dine øjne.

Fordi ved du hvad?

Du KAN faktisk få den friske smag af chili, uden at have risikoen for, at kommet til at ligne en, der har været en tur i bokseringen i mente.

De nye friske krydderurter på tube fra Santa Maria gør det nemt, hurtigt og mindre smertefuldt, at tilberede mad med chili.

Hver tube indeholder friske rene ingredienser.
Og tuberne er endda lavet af 100% genbrugsmateriale.

De er lette at anvende, og når du har taget hul på en tube kan du opbevare den i køleskabet i op til 4 uger.

Så ikke nok med at tilberedning af smagfuld mad bliver nemmere.

Det bliver også billigere.
Fordi det betyder meget mindre madspild.

Du finder tuben i supermarkedet, på hylden sammen med krydderierne, hvor du også finder en oregano, basilikum, dild, herbes de provance og ingefær variant.

Sidst nævnte, ingefæren.
Har jeg også brugt trøflerne.

Fordi kombinationen af chili og ingefær fungerer lige så godt sammen med chokolade, som den gør i wokken …

Mexikanske chilitrøfler

Smæk på smagen, og farten !!

Når det skal være stærkt, og gå stærk.

Er tuberne med friske krydderurter fra Santa Maria et velsmagende quickfix.

Så når dine fritter skal et dip eller aftensmaden skulle ha´ været færdig for 20 minutter siden, kan du kaste dig over disse:

3 x turbo tilbehør
Turbo tomatsuppe

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift

Mexikanske chilitrøfler

Mexikanske chilitrøfler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Snack
Antal personer: ca. 25 kugler
Ingredienser
  • 200 g rosiner
  • 1 dåse kidneybønner, drænet
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. kakao
  • 5 tsk. Santa Maria ingefær paste
  • 3 tsk. Santa Maria Chili paste
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk. flagesalt
  • Til dekoration
  • 80 g mørk chokolade
  • evt. chiliflager
Fremgangsmåde
  1. Kom rosinerne i en skål, hæld kogende vand på og lad dem trække heri i 30 min.
  2. Hæld vandet fra rosinerne og kasser vandet.
  3. Kom de udblødte rosiner i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det til en ensformig konsistens.
  4. Er konsistensen meget blød, tilsættes der lidt ekstra havregryn.
  5. Stil massen på køl i 30 minutter.
  6. Form massen til kugler og stil dem på køl igen imens chokolade smeltet over et vandbad.
  7. Drys evt. med chiliflager
  8. Sæt trøflerne på køl så chokoladen kan størkne og opbevar herefter trøflerne i en lukket beholder.