Rødbederösti med kapers, dild og peberrodsdressing

Bøf eller tilbehør?
Morgenmad, frokost eller aftensmad?

Du behøver ikke vælge!
Rødbederösti med kapers, dild og peberrodsdressing, kan det hele.

Og går du igang NU ..
Har du mad om bare 30 minutter !

Rødbederösti med kapers, dild og peberrodsdressing

Alders uoverensstemmelser …

Dåbsattesten siger 37.
Men inde i mig, bor der en ældre dame på ..
Hvad skal vi sige?
… 87?

Hun elsker puder, plaider og potteplanter ..
I masse vis !!!

De bliver vandet, nippet, omplantet og nusset om, som var de hendes børn.
Faktisk har hun så mange …
At der nemt kan gå en hel formiddag med at vande dem.

Og når hun er færdig …
Elsker hun at få en skive ristet rugbrød med rødbederösti.

Dog uden snaps!
Ihvertfald lidt endnu …

Rødbederösti med kapers, dild og peberrodsdressing

Kræver kun 30 minutter af din tid.
.. og måske også en indre mormor?
For at have et køleskab, der indeholder både kapers og peberrod?

I min bog, er de to ting lige så undervurderet gode, som karse, svesker og syltede agurker.

Og i kombination med rødbeden, går det hele bare op i en mormor skøn fortræffelighed.

Sådan helt traditionel, steges rösti på panden.
Og laves også udelukkende på kartofler.

Men sådan er der med så meget …
Jeg bager mine i ovnen, der passer de nemlig sig selv.

Og imens de gør det, kan du så helt selv vælge, om du vil vande potteplanter, strikke eller tage en eftermiddagslur under plaiden …

Bare husk at sætte æggeuret imens.

Rødbederösti med kapers, dild og peberrodsdressingRødbederösti med kapers, dild og peberrodsdressing

Når resten af posen også skal bruges …

kunne du jo kaste dig over en af disse rødbede lækkerier !
Fordi madspild …
Det er noget vi skal prøve at undgå, ikke?

Vafler med rødbedehummus og avokado
Cremet rødbedesalat 
Arabisk rødbedesuppe

Rødbederösti med kapers, dild og peberrodsdressing

Rødbederösti med kapsers, dild og peberrodsdressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 8 stk
Ingredienser
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 500 g rødbeder, groft revet
  • 1 bagekartoffel, groft revet
  • 7cm frisk peberrod, fint revet
  • 2 spsk. dild paste
  • 1 citron, fint revet skal heraf
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 2,5 dl kikærtemel eller anden glutenfri mel fx havre el. boghvede
  • Til servering:
  • Kapers
  • Frisk dild
  • Peberrodsdressing
Fremgangsmåde
  1. Rør hørfrøene sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  2. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  3. Kom revet rødbede og kartoffel i en skål og vend det med hørfrøblandingen, peberrod, dild paste, citronskal, salt og peber.
  4. Vend til sidst kikærtemelet i og fordel det grundigt.
  5. Form 8 rösti og placer dem på bagepladen.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 20 min.
  7. Lad röstierne køle lidt ned inden de serveres med kapers, dild og peberrodsdressing

Vanløse Blues