Små pandekagespyd til brunch bordet

Weekend ..
Hygge .. 
Brunch ..

… og små pandekager på spyd.
… med nutella og bær.

Imponerende smukke!
Overbevisende lækre!

Små pandekagespyd til brunchbordet

Brunch & Brinner

Jeg E.L.S.K.E.R morgenmad !!!

Faktisk SÅ meget ..
At det sidste jeg tænker på, når jeg går i seng ..
Er hvad jeg skal have til morgenmad.

Af samme årsag, har jeg det lidt sådan ambivalent med hele brunch konceptet …

Som udpræget A-menneske ..
Som morgenmadspassionist ..

Betyder det jo både, at jeg skal springe morgenmaden over !!
OG vente i alt, alt for lang tid på at få den …

På den anden side …
Betyder det jo også, at det bliver en kæmpe stor og overdådig morgenmadsfest.

Og selv om det er en fest man gerne vil RSPV til
Så er jeg nok ikke helt overbevist om konceptet …

Brinner derimod !!
Altså ..
Breakfast for dinner ..

GE-NI-ALT !!

Se dét er koncept jeg forstår …

BRINNER?
øhm … Ja tak!

Små pandekagespyd til brunch bordet

Som om pandekager ikke er indbydende nok i sig selv.

Men i miniformat ..
OG
på spyd !!

Imponerer de både øje og gane.

Ting i mini format og ting på spyd er bare en garanteret succes.

Sæt god tid af til at lave dem.
Og gør for gudsskyld dig selv den tjeneste, IKKE at smage på pandekagerne, imens du steger dem.

Fordi flip flop ..
og hips haps ..

Ja, og så var der ikke flere pandekager tilbage ..

Er tiden knap og lysten til pandekager stor!
Kan de også sagtens laves i stor, større eller størst udgave.

Det gør dem på ingenmåde mindre imponerede ..
Eller overbevisnede lækre !!

Små pandekagespyd til brunchbordet

Udvidelse eller tilføjelser

Gør pandekage spydene til en lækker udvidelse til den

Veganske brunch

og tilføj fx.

3 x hjemmelavet nøddesmør
Hindbærcreme

som fyld i pandekagerne


Små pandekagespyd til brunch bordet
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: morgenmad/brunch
Antal personer: 16 spyd
Ingredienser
  • 2 bananer ca. 160g
  • 1 chia æg (1 spsk. chiafrø til 3 spsk. vand)
  • 3 dl plantemælk, fx. vaniljesoya
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 1 spsk. kokossukker
  • 80 g havremel
  • 80 g hvidt rismel
  • 40 g mandelmel
  • kokosolie til stegning
  • Til anretning:
  • Vegansk nutella
  • Brømbær, hindbær og blåbær
Fremgangsmåde
  1. Rør chiafrø og vand sammen i en skål og lad det trække i 10 min.
  2. Blad de 3 meltyper og bagepulver sammen i en skål.
  3. Kom banan, chia æg og soyamælk i en blender og blend det helt jævnt og cremet.
  4. Tilsæt æblecidereddike, vanilje, salt og kokossukker og blend ved lav hastighed.
  5. Tilsæt herefter mel og blend kort ved lav hastighed.
  6. Pas på ikke at over mikse, da det vil ødelægge strukturen.
  7. Tilsæt evt. mere mælk, hvis dejen er for tyk. Men den skal være den faste side.
  8. Hæld dejen på en blød plastisk flaske med et tilpas stort hul i tude
  9. Varm en pande op til medium varme, tilsæt lidt kokosolie og tryk små pandekager, ca. 2,5 cm, ud herpå.
  10. Pandekagerne vendes når der opstår små bobler, og steges kort på den modsatte side.
  11. Fortsæt til dejen er brugt, tilsæt evt. lidt koksolie imellem bagningerne.
  12. Til 1 spyd smøres 3 pandekager med vegansk nutella, afsluttes med en pandekage og 1 brombær, 1 hindbær og 2 blåbær.

Vanløse Blues