Blomkål-æble suppe med kanelristede kerner og hummus brød

// Udgivet i samarbjede med Valsemølle //

Vintertid er suppetid.
Juletid er kaneltid.

Kombiner det!
Og ta daaaa ..

Cremet og varmende suppe med juletwist og juleknas.
Ho ho ho og glædelig julesuppe, siger jeg bare !!

Blomkål-æble suppe med kanelristede kerner og hummus brød

Julemad og julesmag

Det lyder måske som to sider af samme sag.
Det er det og det er det ikke …

Julemad har naturligvis julesmag.
Men julesmag er også; appelsiner, klementiner, nelliker, ny knækkede nødder, friske dadler og den vigtigste af dem alle …

KANEL !!

Selv det mindste strejf kanel, kan give en ellers ikke julet ret, julestemning, julehygge og ikke mindst julesmag.

Julemad, i den klassiske konstellation, har jeg egentlig aldrig være tilhænger af.
Men julesmag, dén bliver jeg aldrig træt af.

Ja faktisk, er glasset med kanel, dét krydderiglas der, altså lige bortset fra spidskommen, bliver tømt aller hurtigst.

Kanel er bare godt sommertid, juletid, altid! 

Blomkål-æble suppe med kanelristede kerner og hummus brød

Blomkål-æble suppe med kanelristede kerner og hummus brød

Kanel bliver som oftest forbudet med kager og søde sager …
Begrænser du dig til det, udnytter du slet ikke kanels fulde potentiale.

Kanel, i de retter mængder og den rette sammensætning, kan give en lækker dybde og let sødme til alverdens retter.

Især bitre retter, kål retter.
Sød afbalancerer bittert.

Så smager kålen for kålet.
Altså bittert ..
Så prøv med et strejf kanel, og smag hvor lækkert det nu er.

Nu er jeg ret så pjattet med kanel ..
Så jeg har givet både suppen og knaset på toppen af den et strejf af den.

Jeg indser pludseligt noget sjovt …

Jeg har jo totalt byttet om på typisk sød og typisk salt til denne ret.
Kanel i suppen …
Og brødet ..
Der er formet som muffins ..
Er salatede og lavet på hummus.

.. vend kun op og ned på alle ting …

Så vil du prøve noget nyt …
Jamen så er kanel i – og på suppen ..
og hummus i muffinsene!
lige præcis her du skal starte!

Er brødet blevet tørt?

Er hummus altid din redning!

Prøv disse uimodståelige varianter hvis …
Når dit brød er blevet tørt og har brug for smørrelse

Julehummus med appelsin og kanel
Linse-græskar hummus

Blomkål-æble suppe med kanelristede kerner og hummus brød

Blomkål-æble suppe med kanelristede kerner og hummus brød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • Suppe:
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 1 løg, groft hakket
  • 1 æble, skrællet og i tern
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. kanel
  • 1 citron, fint revet skal heraf
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl kokosmælk eller anden plantebaseret fløde
  • salt og peber
  • Kanelristede kerner:
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk. kokosolie
  • 2 tsk. ahornsirup
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. flagesalt
  • Hummusbrød
  • 2,5 dl sød kartoffelmos
  • 2 dl havremel
  • 1 dl majsgryn
  • 1 dl Valsemølle hummus
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. frisk timian, fint hakket
  • 2 spsk. frisk persille, fint hakket
  • 2 spsk. hampefrø til drys
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kom 6 papir muffins forme i en metal muffins form.
  2. Rør alle ingredienser til hummusbrødene sammen i en skål, fordel dejen i de 6 forme og sæt den i ovnen.
  3. Bag hummusbrødene i 25 minutter og lad dem afkøle i 10 minutter inden du tager dem ud af formen.
  4. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt olie og steg løg, blomkål, æble, kanel, timian og salvie heri i 4-5 minutter.
  5. Tilsæt bouillon, bring det i kog og lad det herefter simre i 20 minutter.
  6. Tilsæt kokosmælk og blend suppen helt jævnt og cremet.
  7. Tilsæt citronskal og smag til med salt og peber.
  8. Rist kernerne på en pande i lidt olie i et par minutter.
  9. Tilsæt kanel og sirup, vend det rundt og lad det riste på panden et par minutter.
  10. Anret suppe i skåle, drys med kanelristede kerner og server hummusbrødene til.

Vanløse Blues