Smukke grønne retter til den bæredygtige jul

// Udgivet i samarbejde med ALDI //

Hvordan holder man bæredygtig jul …?
Klinger en grøn jul hult i dine ører ..?
Og virker det sådan lidt angstprovokernede at gøre op med den traditionelle julemiddag ..?

Jamen så er det lige her du finder svarene !!

Jeg giver dig opskriften på hvordan du kan holde lækker, grøn og bæredygtig jul.

Smukke grønne retter til den bæredygtige jul

Glædelig bæredygtig jul

At bryde vaner og traditioner er svære ..
Men at bryde op med den klassiske julemiddag, er nok den sværeste.

Fordi hvad skal der nu serveres, i denne traditionsbunde tid?
Hvor alle de traditionelle retter tager hele omdrejningspunktet …

Bæredygtig jul kan måske endda klinge lidt hult og sådan lidt kumbaya og fodformet sandal agtig ..
Men bæredygtig jul byder velkommen til nye traditioner.

Velsmagende traditioner!
Med smæk på farver, smag og god samvittighed.

Med det vidunderlige bonus at det både er utrolig nemt og enkelt.
… og fik jeg sagt lækkert?

Grønne genveje

I den travle juletid hvor, den i forvejen sparsomme tid, nu også skal disponeres imellem juletræstænding, juleafslutninger til både fodbold, gymnastik og svømning, småkagebagning, gløgg og æbleskive hygge hos faster, julegaveindkøb, julefrokoster og pakkespil ….

Kan en genvej være ganske kærkommen …
Så julemaden kan blive både grøn og bæredygtig og sidde lige i skabet!
Uden at stå timevis i køkkenet …

Når tiden er knap for mig …
eller når jeg er inviteret til julefrokost, hvor jeg ved der ikke vil være veganske muligheder.

Slår jeg gerne en grøn genvej hos ALDI hvor køledisken bugner med lækre og veganske alternativer.

Tofu, snitzler, pålæg og gourmet pateer.
Hele 7 forskellige at vælge imellem og alt sammen økologisk!

Der er altså noget for enhver smag!

Men er du lige som mig særligt glad for den klassiske leverpostej?
Så gå efter Champignon og shiitake varianten og top den med stegte svampe og syltede rødløg – eller rødbede for den sags skyld.

Dét smager af jul !!
Sådan helt klassisk ..
Men bæredygtigt, grønt og lækkert!

Smukke grønne retter til den bæredygtige jul

Skal din jul også være bæredygtig igår?

Og vil du gerne vide hvordan du laver:

Julesaucen – den der virkelig skal smage af noget?
Nøddestegen – hovederetten af dem alle på julebordet?

Og det ultimative puktum på julemiddagen ..?

Risalamande !! 

Så er Den Veganske Jul lige noget for dig …

E-bogen Den Veganske Jul, er din guide til den ultimative veganske jul.

I bogen er der A-L-T til den veganske JULEFROKOST ..

Fra fortolkninger af karrysild, fiskefilet, deller, leverpostej og tarteletter til det store ostebord.
Til den hellige JULEMIDDAG hvor saucen virkelig skal smage af noget, er der også tænkt på det hele!

Udover den populære julesovs og de brunede kartofler, er der den helt store nøddesteg og mock duck, alverdens salater som waldorf salat, grønkålssalat, rødkålssalat.

Og selvfølgelig en lækker risalamande, knas, konfekt og de julede drikkevarer.

Snup dit eksemplar her til kun 129 kr:

Den veganske Jul 

Rigtig glædelig jul!

Smukke grønne retter til den bæredygtige jul

Smukke grønne retter til den bæredygtige jul
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Jul
Antal personer: 4-6
Ingredienser
  • Paté kanapeer
  • Rugbrød, ristet og i trekanter
  • Veganske Gourmet Pateer fra ALDI fx. Champignon og shiitake og Kidneybønner og løg
  • Stegte champigoner
  • Syltede rødløg
  • Agurk, peberfrugt, granatæble kerner
  • Hasselback kartofler:
  • 800 g små kartofler
  • Olivenolie
  • Salt
  • Ingefærbagte rodfrugter:
  • 300 g persillerødder
  • 300 g pastinakker
  • 1 appelsin, saft og skal heraf
  • 1 spsk. olivennolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • salt og peber
  • Tahindressing
  • Granatæblekerner
  • Bredbladet persille
  • Grønkålsalat med rødkål, fennikel, pomelo og granatæble
  • 300 g grønkål, ribbet og fint hakket
  • ½ rødkål, fint snittet
  • 1 fennikel, fint snittet
  • 1 pomelo, skrællet og i mindre stykker
  • ½ granatæble, kernerne heraf
  • æblecidereddike
  • Ristet sesamolie
  • Salt
  • Kanelristede kerner
Fremgangsmåde
  1. Anret pateerne på rugbrødet og pynt skiftevis med stegte svampe, syltede rødløg, agurk, peberfrugt og granatæbler.
  2. Tænd ovnen på 225 grader.
  3. Skær tynde riller i kartoflerne.
  4. Læg evt. kartoflerne imellem 2 skærebrætter så du ikke kommer til at skære helt i gennem dem.
  5. Vend dem med olie og salt og anret dem i et ovnfast fad.
  6. Skræl rodfrugterne og skær dem i kvarte på langs.
  7. Rør en marinade sammen af appelsinsaft og skal, olie, sennep, ahornsirup, ingefær, salt og peber og vend rodfrugterne i den.
  8. Anret rodfrugterne i et ovnfast fad og det det og fadet med kartofler i ovnen og bag det i 35-40 minutter.
  9. Kom den hakkede grønkål i en skål og masser det med lidt æblecidereddike, ristet sesamolie og salt til konsistensen er mør og lækker og farven er skiftet til mørkegrøn.
  10. Vend rødkål og fennikel i.
  11. Anret det i en skål og pynt med pomelo, granatæblekerner og kanelristede kerner.
  12. Anret de bagte rodfrugter i en skål og pynt med halvdelen af tahindressing, granatæblekerner og persille og server resten af tahindressingen til salaten.

Vanløse Blues