Prikken over i´et …
Kirsebærret på toppen ..
Toppen af kransekagen ..
Icing on the cake ..
Kronen på værket ..
Kært barn har som sagt rigtig mange navne.
Denne her hedder også choko-orange granola, og vil revolutionere din morgenmad.
Så er du forberedt !!

Sprinkle that s**t everywhere !!!
Venlighed, gavmildhed, høflighed, mangfoldighed …
og
Topping !!!
ALT det, er der absolut INGEN øvre grænse for, hvor meget der må drysses ud af.
Hvornår har du måske mødt en og tænk?
Hov hov, der var du vist nok liiiige venlig nok, unge mand!
eller
Holy moly, kunne der komme lidt mere peanutbutter på den vaffel?
Aldrig, vel?
Derfor må konklusionen være:
Drys gavmildt ud af både topping og venlighed.
Og ENDNU bedre …
Kombiner det!
Choko-orange Granola
Chokolade
Orange
God hver for sig ..
Men til sammen !!
Tilsammen opstår der magi og gør det om muligt endnu mere lækkert.
Og sprødt ..
Og sødt ..
Og knasende ..
Ja faktisk bare “jeg kan ikke få nok” af det her følelse!
Så mit råd til dig er, lav du nu bare dobbelt portion med det samme.
Fordi så undgår du tomme glas allerede et par dage efter granolaen kom ud af ovnen.
Og vil du ha´ ekstra point på venlighedskontoen?
Så fylder du et par glas og deler ud til dem du har kær, og gerne vil forkæle med lidt lækkert drys til morgenmaden.
Apropos prikken over i´et ..
Med et glas knasende sprødt hjemmelavet granola i skabet, med den lækre smagskombination af choko og orange, vil din morgenmad aldrig mere være kedelig.
Drys det på yoghurten, på havregrynene, hæld plantemælk på.
… eller !!
Brug det som topping på en af disse lækkerier:
Godmorgen greenie
Grøn chiamousse
Papaya boats med kokos yoghurt
- Granola sovs:
- 3 dl æblemos (fx. Urtekrams)
- 2 økologiske appelsiner, saft og skal heraf
- 1 tsk. vanillepulver
- 5 spsk. kakaopulver
- 1 spsk. ahornsirup, eller anden flydende sødning
- Granola blanding:
- 5 dl havregryn - gerne en blanding af grov og fin valset
- 2 dl hel boghvede
- 2 dl solsikkekerner
- Tænd ovnen på 150 grader og kom bagepapir på en bageplade
- I en stor skål røres æblemos sammen med vaniliepulver, ahornsirup, kakaopulver, appelsinsaft og skal.
- Tilsæt havregryn, hel boghvede og solsikekerner i skålen med granolasovsen og vend det hele godt rundt.
- Spred granolaen ud på bagepladen.
- Sæt pladen i ovnen, bag granolaen i 40-45 min, men vend rundt i det nogle gange undervejs.
- Lad granolaen køle helt af inden den hældes på et glas med låg.
- Spis granolaen som topping på greenie, soya yoghurt, chiagrød eller snup en lille håndfuld når lysten til noget lækket melder sig.
- Granolaen holder sig fint i 2-3 uger.

Hej Maria,
Tak for en dejlig blog ☺️ super lækre opskrifter og flotte billeder!
Jeg kan se, at du er begyndt at skrive foto/styling og regi. Foto/styling forstår jeg godt, men hvad menes med regi..?
Denne granola ser også super lækker ud- den må jeg prøve at lave snarest!
Rigtig god weekend
Tusind tak for de rosende ord Louise! Det er jeg bare så glad for at høre (;
Regi, ja hvad er nu det (; jeg kan godt forstå du spørger (;
Regi det er de skåle, tallerkner og fade som maden er anrettet på (;
God lørdag
Kh Maria
Så skøn granola. Appelsin og chokolade er også en god kombi også til morgenmaden 🙂
Det kunne være jeg skulle prøve at lave en portion, det kan jo også gå til en sund dessert 🙂
God weekend!
Appelsin og chokolade er en skøn komi både til morgenmad og til dessert!
Den er virkelig anbefalelses værdig denne granola, hvis man er vild med et knasende sprødt drys på sin morgenmad (;
God weekend til dig også
Hvor mange grader skal ovnen stå på ved bagningen? Og bagte du granolaen med varmluft eller? 🙂
Øverst i opskriften, lige under "Sådan gør du" står der 150 grader 🙂 God weekend
Jeg anvender altid varnluft når jeg bager (;
Temperatur angivelsen står aller først under: sådan gør du
Min mand tåler ikke havre, mon du kan anbefale et andet godt glutenfrit alternativ?
I øvrigt – der står kun tre ingredinser til granolaen, men du nævner flere under fremgansmåde? Mon der kunne komme nogle mængder på dette også? 🙂
Måske boghvede eller quinoaflager ville kunne bruges istedet?
Jeg har ikke selv prøvet med andet end havre så jeg kan desværre ikke sige det med sikkerhed.
Hov ja det kan jeg da godt se der gør, det har jeg rettet nu 😉
Tak for at gøre mig opmærksom på det.
Øv, den her opskrift fungerede slet ikke for mig. Efter 45 min var granolaen stadig helt blød, og jeg tror jeg endte med at give den tæt på dobbelt så lang tid, endda det sidste ved højere temperatur. Til sidst tog jeg den ud, fordi den var ved at blive lidt branket, men den var stadig en anelse blød. Hvad mon jeg gjorde galt?
jeg tænker dit udgangspunkt har været alt alt for vådt ….
Huskede du at vende rundt i granolaen hvert 10. min?
Det gør en kæmpe forskel for det færdige resultat 😉