Svampet gulerodskage med cream cheese frosting – vegansk og glutenfri

Svampet gulerodskage med cream cheesefrosting - vegansk og glutenfriSvampet
Krydret
Cremet 
og 
Uimodståelig god

Denne gulerodskage med creme cheese frosting er svaret på dine kagedrømme.
Og den er ovenikøbet både vegansk og glutenfri!

Men hey, det er der absolut ingen, der vil opdage!
Det eneste de vil have at sige, vil være: hit med et stykke mere og opskriften tak!

Svampet gulerodskage med cream cheesefrosting - vegansk og glutenfri

Jamen det er jo hele 3 ting, på en gang!

Vegansk, glutenfri OG svampet …

At bage gode glutenfri kager, er i sig selv en udfordring, der kan give enhver husmoder sved på panden ..
For lad mig sige det sådan …
Og det er altså på den virkelig pæne måde ..
Det er ikke nogen let opgave!

Fjerner du så ægget ..

Vupti !!
Så blev den udfordring lige ti-doblet!
Og du skal finde det sorte bælte frem i bageskills ..

Vi er så vant til at sukkeret skal pisket luftigt med æggene og at den klassiske hvedemel er den eneste mel du har brug for.

I den glutenfri og veganske bagning er det lidt anderledes.

Æggene er erstattet af fx. hørfrø og hveden er byttet ud med lidt af den og den og den og ….

Hvis du tænker, er det virkelig nødvendigt med ALLE de forskellige meltyper, så forstår jeg dig godt.
Jeg har selv været der ..
Men jo det er det!

Ihvertfald hvis du vil have en svampet og luftig kage og ikke de tørre og tunge nogle, man normalt ender med.

De forskellige meltyper er en kombination af lette, tunge og dem med stivelse.
Og det er lige præcis dén kombination, der giver en lækker og svampet kage, du med stolthed kan servere for kagesultne gæster!

Svampet gulerodskage med cream cheesefrosting - vegansk og glutenfri

Svampet gulerodskage med cream cheese frosting

Kommer det bag på dig, når jeg siger at min yndlingskage er gulerodskagen?

1. Den indeholder grøntsager
2. Den indeholder masser af krydderier

Altså ..
Den helt perfekte Maria kage!

Kanel, vanilje, ingefær, kardemomme, nellike, allehånd og muskatnød.

Listen med krydderier er næsten lige så lang som listen med mel.
Og igen her, er det kombinationen af dem alle, der giver den helt rigtige smag!

Og det er jo den vi gerne vil have, ikke?

En svampet og krydret gulerodskage!

Jo, 2 stykker af den tak!
Med ekstra frosting.

Fordi ja, den kan du også lave vegansk.

Og vupti !!!
Så blev den kage lige pludselig 10 x så lækker!

Svampet gulerodskage med cream cheesefrosting - vegansk og glutenfri

Lær at bage vidunderlige veganske kager og lave uimodståelige desserter

Hvis mundvandet er ved at løbe over og lysten til at blive meget klogere på hvordan du kan blive en mesterbager i veganske glutenfri kager og kunne kreere uimodståelige desserter.

Så kom med mig i køkkenet d. 16/3 hvor jeg deler ud af alle mine tips og tricks.

Det sker på workshoppen:

Vidunderlige veganske kager og desserter workshop

jeg håber vi ses, det bliver mega lækkert!

Svampet gulerodskage med cream cheesefrosting - vegansk og glutenfri

// KLADE //
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Antal personer: 10-12
Ingredienser
  • 3 hørfrøæg ( 3 spsk vand + 8 spsk vand)
  • 60 ml smeltet kokosolie
  • 60 ml ahornsirup
  • 250 g æblemos
  • 50 g kokossukker
  • 50 g rørsukker
  • ¾ tsk. salt
  • 1,5 tsk.bagepulver
  • 1,5 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. ingefær
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • ¼ tsk. nellike
  • ¼ tsk. allehånde
  • ½ muskatnød, fintrevet
  • 1 citron, fintrevet skal heraf
  • 200 ml havremælk - eller anden plantemælk
  • 165 g revet gulerod
  • 200 g glutenfri mel fx.
  • 70 g hvid rismel
  • 70 g sorghummel
  • 30 g kartoffelmel
  • 30 g tapiokastivelse
  • 1 tsk. xantangummi
  • 50 g havremel
  • 50 g mandelmel
  • 75 g hasselnødder, ristede og groft hakket
  • Cream cheese frosting:
  • 100 g smørblok Naturli
  • 200 g vegansk cream cheese, stuetemperatur
  • 300-500 g flormelis
Fremgangsmåde
  1. Rør hørfrø og vand sammen i en skål og lad det trække i 10 min.
  2. Tænd ovnen på 180 grader alm ovn.
  3. Smør 2 stk 20 cm forme med kokosolie og drys med lidt rismel.
  4. Bland alle typer mel og xantangummi sammen i en skål og sæt til side.
  5. Pisk hørfrøæg, smeltet kokosolie samt sirup sammen.
  6. Tilsæt herefter æblemos, sukker samt krydderier, samt citronskal.
  7. Tilsæt havremælk og rør rundt.
  8. Tilsæt gulerødder og rør igen.
  9. Tilsæt melblandingen og rør indtil dejen er jævn.
  10. Den må gerne være til den tykke side.
  11. Fordel dejen i de 2 forme og bag dem i 40-45 min.
  12. Tjek med tandstik.
  13. Lad køle ca. 15 min. før de tages ud af form til afkøling
  14. Lad herefter bundene afkøle helt inden frostingen kommes på.
  15. Pisk smør luftigt og ensartet,
  16. Tilsæt herefter cream cheese og pisk.
  17. Massen vil nu skille, men fortvivl ikke.
  18. Tilsæt flormelis lidt efter lidt indtil ønsket konsistens.
  19. Smør frosteingen på de 2 bunde, placer dem oven på hinanden og smør et tyndt lag på siderne.
  20. Pynt evt. med fint hakkede hasselnødder og marcipan gulerødder.

Vanløse Blues