Vegansk Chicken Korma

// UDGIVET I SAMARBEJDE MED NATURLI´ //

Få varmen med en indisk klassiker. Vegansk Chicken Korma sender dig afsted på en sanse- og smagsrejse med alle sine krydderier.
På den korte tid retten tager at lave, kan du snildt nå en mental rejse til Indien og tilbage igen.

SÅ godt dufter den.
Og smagen?

INTET mindre end himmelsk !!

Vegansk Chicken Korma

Hvad ært´er?

Ja hvad er der?

ER DU KLARE TIL EN VILD NYHED?

En nyhed i køledisken der gør det lettere for dig at træffe et klimavenligt valg, når du skal handle ind til aftensmaden?

Naturli´ Skyder 2019 i gang med en af flere store nyheder, som jeg har fået lov til at være ambassadør for. Den første er Pipfri.

Den er netop landet i køledisken klar til at veganisere alle dine kyllingeretter!

På en måde der både smager godt, er nem at bruge, og som ikke koster et indhug i opsparingskronerne. 25 kr. for 180 g og den ligger i køledisken i Rema1000.

Pipfri er baseret på lokale ærter (hvor sejt er det lige??) og er både soyafri og glutenfri.

Ærter ikke bare smager skønt, de er også fulde af vitaminer, proteiner, fibre og antioxidanter.
Grønne ærter har et højt indhold af mættende proteiner og fibre.

Derudover indeholder ærterne også flere af de sunde B-vitaminer og det vigtige C-vitamin, der styrker immunforsvaret.

Og for lige at komme lidt ekstra sukker på glasuren, så er emballagen OGSÅ klimavenlig.
Den er nemlig lavet af 50 % genbrugsplast.

Som du måske har fornemmet?
Er jeg ret så pjattet med Pipfri.

Men altså….
når noget både er klimavenligt, dyrevenligt, økonomisk, sundt, mættende OG smager godt!

Kan man så være andet end fan?

Når ja, også var der jo også lige det med, at det kan gøre alle dine kyllingeretter 100 % pipfri!
Helt uden nogen opdager det.

Lad mig præsentere dig for denne lækre veganske chicken korma:

Vegansk Chicken Korma

Vegansk Chicken Korma

Krydderier
Kokosmælk
Kyll .. nej Pipfri !!

Chicken Korma er en Indisk klassiker, og navnet på retten betyder ”braiseret kylling”.
Vi kunne også kalde den braiseret pipfri …

Men vegansk chicken Korma lyder nu bare bedst, ikke?

Listen med krydderier er lang.
Og skulle der være en enkelt eller 2 på listen du ikke har, ved jeg, det kan være fristende at springe dem over.

Men snyd ikke dig selv for denne himmelske smagseksplosion fra de mange krydderier.
Det er netop den kombination, der gør retten så pokkers lækker.

Og tro mig!

Krydderierne kommer ikke bare til at samle støv omme bagerst i skabet.
Du vil nemlig snart have lyst til at lave Vegansk Chicken Korma igen!!

Vegansk Chicken Korma

Pipfri livretter

Lov mig først og fremmest at give dig i kast med denne Korma.
Den er nemlig ret så lækker – det vil du snart opdage …

Men NÆSTE GANG menuen skal gøres pipfri, kunne du lade dig inspirere af en af disse opskrifter:

Vegansk butter chicken
One Pot Tikka Masala
Vegansk Paprikagryde

Vegansk Chicken Korma

Vegansk Chicken Korma
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 2 løg, i kvarte
  • 3 fed hvidløg
  • ½ rød chili, uden kerner
  • 2,5 dl vand
  • 4 tsk. karry
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • ⅛ tsk. muskatnød, frisk revet
  • 1 pakke Naturli´Pipfri
  • 2 dl hakkede tomater, frisk el. dåse
  • 1,25 dl mandelmel
  • 2,5 dl kokosmælk
  • 3 dl vegansk yoghurt, fx Alpro soyayoghurt
  • 100 g frisk spinat
  • 1 spsk. kokossukker
  • salt og peber
  • Til servering:
  • Frisk koriander
  • Kogte ris
  • Hjemmelavede glutenfri Naanbrød
Fremgangsmåde
  1. Kom løg, hvidløg, chili og vand i en blender og blend det helt jævnt.
  2. Gør alle krydderierne klar.
  3. Varm en gryde op til medium varme og steg løg blandingen heri i 5 min. under omrøring.
  4. Tilsæt krydderiblandingen, pipfri og lad det stege med i et par minutter.
  5. Tilsæt mandelmel, hakkede tomater, kokosmælk og yoghurt.
  6. Bring det i kog og lad det simre ved lav varme i 15 min.
  7. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen.
  8. Smag retten til med sukker, salt og peber.
  9. Server retten med ris og hjemmelavede glutenfri Naanbrød

Vanløse Blues