// Reklame – udgivet i samarbejde med Naturli´ //
Når blomkålssteaken får grillstriber.
… og iøvrigt servers med brunet smør!
Og ristede hasselnødder.
… og citronskal.
Er det slet ikke så “helse-agtigt”, som det måske lyder.
Men en lækker og gastronomisk smagsoplevelse!
Skeptisk?
Jamen så prøv selv og bliv overbevist, allerede ved første bid.
Det ER smørret, der gør´et !!
På brødet ..
I saucen ..
Til kartoflerne ..
I KAGEN !!
Smørret gør bare en forskel !!
Og er der noget, jeg har spist meget af ..
Så er det tandsmør på franskbrødsmadderne.
Smørsovs på kartoflerne.
Og antallet af farmors hjemmebagte kager har jeg slet, slet ikke tal på.
Selvom der både findes plantemargarine og kokosolie.
Så er det bare ikke helt det samme, vel?
Hverken på brødet, i saucen, på kartoflerne eller i kagen.
MEN …
Med både smørbar og smørblok fra Naturli´ på hylden kan du stadig gøre denne forskel for din mad.
De både smager af smør og opfører sig som smør.
Brug derfor riiiigeligt med smør, ikke?
Sir´ det bare !!
Blomkålssteaks med brunet smør og hasselnødder
Steaks lavet af blomkål kan muligvis lyde som en lidt for “for helset” udgave af en såkaldt “plantebøf” …
Men hør mig lige færdig, ok?
Først og fremmest bliver blomkålssteaken grillet.
Dernæst bliver den serveret med brunet smør, ristede hasselnødder, citronskal og en grøn salat.
Som om smørsovs i sig selv ikke er lækker nok.
Men når smør brunes, udvikler det en helt fantastisk nøddeagtig smag og løfter dine retter op på et andet masterchef lignende niveau.
Og anvendelsesmulighederne?
Ja, de er uendelige.
Fordi hvornår har smør nogensinde gjort noget dårligt for en ret ..?
Skulle din fantasi dog stoppe med kartoflerne og blomkålssteaksene her?
Prøv så at forestil dig:
Gnocchi med brunet smør og salvie?
Gulerødder ..
Kål ..
Rodfrugter …
ALT !!
.. bliver bare bedre med brunet smør.
Det vil du opdage allerede ved første bid.
Bare husk at kombinere det med noget syrligt.
Citronskal, skovsyre, havesyre, balsamico, rødvin.
Det fede med det sure, ikke?
Grøn gæstemad
Gæstemad kan sagtens være grøn og stadig slå benene væk under dine middagsgæster.
Især når du giver maden grillstriber OG serverer den med brunet smør.
Når du har prøvet kræfter med den brunede smør, kan du kaste dig over en af disse, uanset om du skal ha ´gæster eller ej.
Selleristeaks med estragoncreme og grønne bønner
Svampe Bourguignon med rodfrugt mos
Vegansk paprikagryde
- 2 store blomkål
- 1 citron, saft og skal heraf
- 50 g hasselnødder, ristede og groft hakkede
- 100 g feldsalat
- salt og peber
- Brunet smør
- 200 g Naturli´smørblok
- Skær blomkålen i 3 cm tykke skiver.
- Brug kun de hele stykker og gem resten til en salat.
- Varm en grillpande op til høj varme og steg blomkålen herpå 3-5 min på begge sider.
- Ved medium/svag varme smeltes smørret i en gryde.
- Når smørret er smeltet, skrues der op, så smørret begynder at bruse.
- Lad smørret bruse indtil farven bliver let gylden og begynder at dufte nøddeagtigt, det tager et par minutter.
- Hæld smørret igennem en si ned i en skål og lad den køle lidt af.
- Smørret vil nu dele sig, og der vil danne sig en del bundfald.
- Øs forsigtigt den klare smør fra bundfaldet over i en skål.
- Vend feldsalaten med lidt citronsaft.
- Krydr blomkålssteaksene med salt og peber, anret dem på en tallerken, hæld brunet smør henover og pynt med hasselnødder, citronskal og feldsalat.
- Server evt. hasselback kartofler eller knuste søde kartofler til.

Grøntsagselskeren her vil 1000 gange hellere have blomkåls stake (indsæt savl) end kød efterligninger
Så er vi 2 😉
Man er vel grøntsagspassionist, ikke?