Middelhavsburger med bagt aubergine og oliventapanade

// Udgivet i samarbejde med Valsemøllen //

Aubergine
Oliventapanade
Tomater
og 
En plantebøf med tomat og timian lavet på rekordtid.

I en burger med indbygget feriestemning.
Lavet med en tidsbesparende nyhed på plantehylden.
En nyhed, der gør det muligt at lave plantebøffer og deller i et snuptag.

Middelhavsburger med bagt aubergine og oliventapanade

Rejsefeber

Lavt hængende vintersol, vintergækker, erantis …
Dagene der minut for minut bliver lidt længere ..
Knopper på træerne ..

Det spæde forår er har sat sit tydelige præg på naturen.
Og det gør mig til en stor kliche.

Man giver mig en lillefinger og jeg rækker straks ud efter hele armen.
Jeg vil ha´ forår og jeg vil ha´ det NU!
For fulde gardiner!

Jeg orker simpelthen ikke flere grå dage, hvor solen aldrig får brudt igennem det tunge grå tæppe, der hænger over os ..

Kan vi ikke bare sige at det er forår fra nu af?

Send mere sol !!
eller
Send mig syd på til sol, varme og kulørte driks.

Alle ved jo godt at den slags følger med!
.. og der skal paraply i og forskellig farvede sugerør!

Når jeg lukker øjnene forstiller jeg mig en taverna.
Bagende hed og tallerken tomatsalat med de lækrestede solmodne tomater, oliven, agurk og masser af aromatiske krydderurter.

Men, men, men …

Lokationen siger stadig Danmark når jeg igen åbner mine øjne.
Drømme kunne jeg ikke slippe og tog den med mig i køkkenet …

Middelhavsburger med bagt aubergine og oliventapanade

Når køleskabet både bød på aubergine, oliventapanade og der på køkkenbordet stod en bakke tomater.
Var det en oplagt målchance jeg ikke var indstillet på at brande …

Bøffen er lavet en ny lanceret nyhed fra Valsemølle.
En kødfri fars baseret på kikærter og kartofler.

En fars der både er nem og hurtig at arbejde med og giver et lækkert og smagfuldt resultat.

Opskriften på posen angiver brug af æg.
Skal dine bøffer som mine være veganske, kan du uden problemer bruge 3 spsk knuste hørfrø rørt med 8 spsk vand istedet. Eller ved at bruge ekstra vand og kikærtemel.

Jeg har som altid tilføjet flere grøntsager, det er helt op til dig om du vil gøre det sammen.

Resultatet bliver efter min erfaring bedst hvis de både steges og bages.
Men er du i tidsnød, kan kun en metode sagtens anvendes.

Kom bøffen i en burgerbolle med oliventapanade, tomat og giv din burger feriestemning.

Middelhavsburger med bagt aubergine og oliventapanade

Burger parade med feriestemning

Hvis den ene burger mod forventning ikke være nok …
Kan du sætte disse burgere proppet med feriestemning resten af ugen.

Mon så ikke den skulle være helt i top?
Om ikke andet, så fik du da lækker mad, ikke?

Mexikansk burger med guacamole
Hummus Burger
Burger med ærtecreme og basilikumbøf

Middelhavsburger med bagt aubergine og oliventapanade

Middelhavsburger med bagt aubergine og oliventapanade
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Comfort food
Antal personer: 6
Ingredienser
  • 1 pose Valsemøllen kødfri fars mix med tomat og timian
  • 1 squash, groft revet
  • 2,5 dl vand
  • Glutenfrie burgerboller
  • 100 g rucola
  • 3 tomater, i skiver
  • 2 auberginer, i skiver
  • 2 rødløg, i skiver
  • 1 glas oliventapanade
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på 2 bageplader.
  2. Skær auberginerne i 2 cm tykke skiver og placer dem på den ene bageplade.
  3. Kom farsmixen i en skål sammen med vand og groft revet squash og rør det sammen til en fast konsistens.
  4. Form farsen til 6 bøffer og forsteg dem i lidt olie på en medium varm pande i 3-4 minutter på begge sider.
  5. Placer de for stegte bøffer på den anden bageplade, sæt begge plader i ovnen og bag det i 20 min.
  6. Smør burgerbollerne med oliventapanade og fyld den med rucola, aubergine, bøf, tomat og løg.

Vanløse Blues