Peanutbutterwok med satay tofuspyd

Lyn hurtig ..
Super simpel .. 
Vandvittig lækker ..
Mega mættende ..
og
Yderst budgetvenlig ..

… hverdagsret!
Hvor den bærende ingrediens er peanutbutter og grøntsagerne fra skuffen i køleskabet.
Klar på 30 minutter og klar til at imponere dine smagsløg.

Peanutbutterwok med satay tofuspyd

Tam tofu?

NIX !!

Ikke her, ihvertfald …

Ok, jeg indrømmer det gerne ..
Tofu kan være en yderst tam og smagsløs mundfuld.
Knirkende viskelæder vil være en ret god beskrivelse af, hvordan det kan føles og smage …

Måske du allerede har prøvet det?
Og tænkt, tofu ..
Det bliver et stort nej tak herfra!

Jeg har!
Faktisk gik der flere år, før tofu vandt kærligheden fra mine smagsløg.

Så inden du dømmer tofu helt ude af din madpyramide …
Bør du lige prøve mine tips til “totally tastefull tofu”

Ser du ..
Tofu smager i sig selv af helt og aldeles ingenting.
Den skal derfor ha´ et seriøst spark smag, før den bliver interessant.

Tofu indeholder en del væske, selv den faste af slagsen.
Det skal presses ud for at tofuen kan suge smag til sig.
Jeg ligger typisk tofuen i pres i et rent viskestykke, imellem 2 skærebrætter og med noget tungt oven på i min. 30 min., gerne længere.

Herefter skal den marineres.
30 min kan gøre det, men et par timer vil være det optimale, for det bedste smagsresultat.

Tilberedingen er også vigtig!

Når tofuen er sprød udenpå og blød inden i, er den aller lækrest.
Det kan den blive enten ved at stege den ved høj temperatur en 3-5 minutter på alle sider, eller ved at bage den i ovnen, igen ved høj temperatur i 20-25 min.

Bruger du disse helt enkle tips:

Pres!
Smag!
Steg!

Vil din tofu aldrig være hverken kedelig ELLER smagsløs igen.

Peanutbutterwok med satay tofuspyd

Peanutbutterwok med satay tofuspyd

Når en opskrift starter med peanutbutter, kan det umuligt gå helt galt.

Jeg gætter på du er enig med mig?
Ellers ville du nok ikke ha´ klikket dig ind på opskriften her …

Tænker jeg ..?

Peanutbutter er sådan en, man enten elsker eller hader.
Og igen, gætter jeg på du allerede ved hvilket hold jeg er på.

Korrekt!
Jeg elsker, elsker, ELSKER peanutbutter!

Når peanutbutter kombineres med tamari, chili og ingefær.
Kan du få ALT til at smage himmelsk!

Denne ret skal derfor ses som en inspiration til hvor nemt, hurtigt og enkelt du kan få de måske kedelige og halvslatne grøntsager til at smage mindblowing godt!

Det er hverken typen eller mængden af grøntsager, der er det vigtige her.
Peanutbutter, og mængden af den, er den vigtigste faktor.
Og satay tofuspydene !!

Naturligvis …

Peanutbutterwok med satay tofuspyd

Tre til med tofu ..

Når mine satay tofuspyd forhåbentlig har imponeret dine smagsløg, og du er klar mere tofu ..

Så kast dig over disse tre.
Rækkefølgen bestemmer du helt selv.

De er nemlig alle sammen lige hurtige, lige lækre og nemme at lave.

Så hvad vælger du som din næste tofu ret?

Tofu stir fry med broccoli og quinoa
One Pot Tikka Masala
Rød karrysuppe med tofu

Peanutbutterwok med satay tofuspyd

Peanutbutterwok med satay tofuspyd
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Hurtig hverdagsmad
Antal personer: 4
Ingredienser
  • Masser af grøntsager fx.
  • ½ hvidkål, fint snittet
  • 2 gulerødder, i juliennestrimler
  • 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
  • 1 broccoli, i mindre buketter
  • ½ butternutsquash, skrællet og i tern
  • 100 g frisk spinat
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 5 cm ingefær, fint revet
  • 2-4 spsk. tamari
  • 1 spsk. chiliflager
  • 1 lime, fint revet skal og saft heraf
  • salt og peber
  • Peanutbutterdresing efter smag
  • 1 portion Satay tofyspyd
  • evt. kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Følg fremgangsmåden til satay tofuspydene.
  2. Varm en pande op til medium/høj varme, smelt lidt kokosolie og steg butternutsquash heri et par minutter under omrøring.
  3. Tilsæt gulerødder og lad dem stege med i endnu et par minutter.
  4. Tilsæt hvidløg, ingefær, tamari, chili, limeskal og peberfrugt, vend det rundt og lad det stege i 1 minut under omrøring.
  5. Tilsæt hvidkål og ønskede mængde peanutbutterdressing, vend det rundt og lad det stege i 2-3 minutter.
  6. Tilsæt broccoli, vend det rundt tilsæt evt. lidt mere tamari.
  7. Vend tilsidst spinaten i og lad den falde sammen.
  8. Server retten med satay tofuspyd og peanutbutterdressing til.

Vanløse Blues