Vegansk og glutenfri brunsviger

// Reklame – udgivet i samarbejde med Naturli´ //

Brunner .. 
Brånsvi’er .. 
Bronsvir’ ..

eller 

Brunsviger.

Du må kalde den, lige hvad du vil.
Så længe den er fedtet og snasket.
Og det er denne her.

Vidunderligt snasket !! 

 

Vegansk og glutenfri brunsviger

Fra fynsland …

Fyn er fin!

De har både labyrinter, slotte og festivaller.
Og så har de brunsvigeren.

Den i sig selv gør fyn meget meget fin!

På fyn spiser man brunsvigeren sammen med rundstykkerne om søndagen.
Og så bliver den udformet som kagemand til fødselsdage, hvor den pyntes med både flødeskum, slik og nogle gange også marcipan.

Ja ja reglen om ikke at gå ned på toppings, glæder også for den fynske brunsviger.
Det gør den også i Vendsyssel, hvor jeg kommer fra.

Så måske du kan forestille dig, at chokket var stort første gang jeg deltog i en fødselsdag i København, hvor der var proklameret kagemand, og der så kommer en lysebrun tør wienerbrøds sag ind …

Kommer du fra København og har begivet dig nordpå, bliver du nok lige så overrasket, når manden foran dig i køen bestiller en futsko og får en mini brunsviger ned i bagerposen.

Brunner, futsko?
Kartoffel-kartoffel ..

Så længe det er en gærdej med masser af snask på, ikke?

Vegansk og glutenfri brunsviger

Lad os lige få to ret så vigtige ting på plads, inden vi sætter kagen i ovnen, ok?

Først og fremmest, skal bunden være blød.
Den skal også være tyk og luftig.
Dernæst skal der snask på!
… og rigeligt af den, TAK!

Godt så!
Så fik vi det på plads.

Nu kan vi gå i gang med at bage.

Eller næsten?

Fordi du sidder måske helt ude på kanten af stolen for at sige …

Jamen Maria, den her kage er jo både vegansk og glutenfri.
Det kan man da ikke.

Joe, fordi hvis du kender mig!
så ville du også vide, at den slags forhindringer ikke skal afholde mig for at kaste mig over udfordringen.

Det gør den nærmest bare mere spændende.

Og når opskriften bare sidder lige i skabet, er det jo umuligt at få armene ned igen.

Vi kan hermed takke min stædighed og Naturli´ s helt fantastiske udvikling af smørblok (HVAD skulle man gøre uden den??) for denne helt igennem bløde, snaskede, fantastiske veganske og glutenfri brunsviger.

Og jeg vil gerne væde med at, i morgen …
Der har du ikke mere tilbage ..

Vegansk og glutenfri brunsviger

Vinterferie = bagetid

En kage om dagen.

Det burde næsten være reglen for sådan en vinterferie.
Sommerferie-reglen er jo en is om dagen ..

Hvorfor så ikke en kage om dagen i vinterferien?

Når du har tømt fadet med brunsviger, kan du derfor passende gå i kast med to andre vidunderlige kageklassikere.

Nemlig disse to:

Drømmekage fra Brovst – vegansk og glutenfri
Svampet gulerodskage med cream cheese frosting

Vegansk og glutenfri brunsviger

Vegansk og glutenfri brunsviger
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage
Antal personer: 20 stk
Ingredienser
  • 4 dl havredrik
  • 40 g Naturli´ smørblok
  • 80 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 15 g FiberHUSK ( den gule)
  • 10 g glutenfri tørgær
  • 160 g havremel
  • 160 g rismel
  • Topping:
  • 100 g muscovadosukker
  • 100 g brun farin
  • 100 g Naturli´smørblok
Fremgangsmåde
  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter mælk, sukker, salt, kardemomme og rør det sammen.
  2. Hæld blandingen i en skå og rør gæren i.
  3. Pisk herefter FiberHUSK i med en håndmixer på højeste niveau.
  4. Pisk straks efter havre- og rismel i til dejen er jævn.
  5. Kom bagepapir i en 20x30 cm form, fordel dejen heri, dæk den til med et rent viskestyke og stil den til hævnning i 2 timer.
  6. Når dejen er hævet, smeltes ingredienserne til toppingen sammen.
  7. Tænd ovnen på 190 grader alm. ovn.
  8. Prik fordybninger i dejen med dine fingre og fordel toppinge ovenpå.
  9. Sæt fadet i ovnen og bag brunsvigeren i 20-25 min.
  10. Lad brunsvigeren køle helt af inden den serveres.

Vanløse Blues