4 vidunderlige veganske vafler til vaffeldagen

Søde ..
Saltede ..
Belgiske ..
Hjerteformede ..

VAFLER !!!

De kan spises på alle tidspunkter.
Og det er lige præcis dét vi skal i dag.
I dag er det nemlig vaffeldag.

Så fyr op for vaffeljernet…
Bag vafler til morgenmad, frokost, aftensmad OG dessert !!

Jeg har linet 4 opskrifter op til dig …

4 vidunderlige veganske vafler til vaffeldagen

Sukkersøde minder

Barndommens vafler var hjerteformede.
Toppet med syltetøj
Og drysset med sukker.

De blev bagt af farmor.
I hendes lille køkken, med mig placeret på køkkenbordet.
Og spiste vaflerne nærmest lige så hurtigt som de blev bagt.

Sådan som det sig bør foregå, ikke sandt?

Om det var fordi vafler den gang blot var en bølge, ved jeg ikke.
Jeg ved bare, at der gik rigtig, rigtig mange år fra jeg spiste barndommens vafler, til jeg igen satte tænderne i en vaffel.

Gensyns glæden har, vist helt uden tvivl, været stor.
Meget stor …
Enorm, vil nogle måske sige.

Men “prøv-nu-lige-og-hør-her-igå” …

Det er vafler vi taler om!

Bløde, sprøde, søde, salte.
Hjerteformede, firkantede, fantastiske!

Vafler er bare vidunderlige.
Morgen, middag, aften og til dessert.

Og i dag ..
På vaffeldagen.

Der har jeg tænkt mig at klemme ALLE de vafler ned, som alle mine 155 cm kan rumme.

Altså, hvis ikke på vaffeldagen?
Ja, hvornår så?

4 vidunderlige veganske vafler til vaffeldagenBroccoli-spinat vaffel med avokado og syltede løg

4 vidunderlige veganske vafler til vaffeldagen

Havregrødsvafler til morgenmad
Skipper Skræk vafler til frokost
Okonomiyaki vafler til aftensmad

Og til dessert ..?

Snickers vafler.
Jeps !!
Du læste helt rigtig.

Den klassiske chokoladebar har jeg lige haft en tur igennem vaffelmaskineriet.
Altså …

Vi taler ikke bare om at jeg har åbnet papiret og smidt snickersbaren i vaffeljernet …
Det resultat er nok af mere eller mindre tvivlsom karakter.
Altså, jeg gætter bare …
Måske, man godt kan?

Det var et sidespring ..
Tilbage til det jeg ret faktisk har gjort ..

Nemlig, bagt en lækker chokolade vaffel
Toppet den med karamel ..
… og peanuts ..
Og swirlet med smeltet mørk chokolade ..

UHM !!!

De er farligt gode!
Så er du advaret …

Ok ..?
Der kan nemt ryge en 2-3 stykker ned.
Selvom du har spist vafler til både morgenmad, frokost OG aftensmad.

4 vidunderlige veganske vafler til vaffeldagen4 vidunderlige veganske vafler til vaffeldagen

Der er altid plads til …

… endnu en vaffel !!

Lige som med pandekager.
Så er der bare altid plads til en vaffel.

Uanset hvor mæt man er …
Med det i mente ..
Får du lige lidt flere vafler, du kan fyre op under.

Fordi ..

Der er altid plads til en vaffel mere, ikke?

Falafel vaffel med hummus, bagt aubergine og syltede løg
Veganske vaffel pølsehorn
Morgenmads bananasplit vaffel

 

4 vidunderlige veganske vafler til vaffeldagen

Havregrødsvafler med hindbær og kiwi
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Vafler, morgenmad
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • Havregrødsvafler med hindbær og kiwi
  • 2 dl havregrød
  • 1 dl kokosmel
  • 1 havremælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • lidt havremel
  • Topping:
  • Friske hindbær
  • Kiwi skiver
  • bipollen
  • Kakaonibs
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienser til dejen sammen.
  2. Tænd for vaffeljernet på trin 4 med og vent til lampen lyser grønt.
  3. Fordel ca. 1,5 dl dej på pladen, luk låget i og lad dem bage til lampen igen lyser grønt.
  4. Gentag til der ikke er mere dej tilbage.
  5. Server vaflerne med kiwi skiver, friske hindbær, bipollen, kakaonibs og evt. soya yoghurt.

Frokost: Skipper Skræk vaffel
Aftenmad: Okonomiyaki

 

Snickers vaffel
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: vafler, dessert
Antal personer: 10
Ingredienser
  • 2 dl havremel
  • 4 spsk. kakao
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ¼ tsk. salt
  • 2,5-3 dl. havremælk
  • Topping:
  • Karamel
  • 50 g ristede saltede peanuts
  • 80 g mørk chokolade, smeltet
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienser til dejen sammen.
  2. Tænd for vaffeljernet med de belgiske plader monteret og vent til lampen lyser grønt.
  3. Kom ca. 1 dl dej på hver plade, klik låget i og lad dem bag til lampen igen lyser grønt.
  4. Gentag til der ikke er mere dej tilbage.
  5. Lad vaflerne køle ned, skær dem i bar størrelse og top dem med karamel, peanuts og smeltet chokolade.

 

Vanløse Blues