Espresso brownies – veganske og glutenfri

// Reklame for KitchenOne //

Kaffe og kage
Kage og kaffe
Kaffe i kagen

Intens, svampet, forførende, uimodståelig, espresso brownie.
100 % vegansk og glutenfri.
200 % ren og skær nydelse.

Det er jo både kaffe, chokolade OG kage i én og samme skønne forening.

Espresso brownies

Kald hende barista

Det startede med filter ..
En tur omkring det frysetørrede pulverstads ..
Så fik kapslerne en periode ..
Og derefter direkte over til stempel-versionen

Jeg har prøvet lidt af hvert.
Noget med større succes end andet!
Og mængderne har været yderst varierende …

Men, vi kan ikke komme udenom, at kaffe er, og har været, en del af min hverdag så længe, jeg kan huske.

Jeg E.L.S.K.E.R kaffe !!
Duften af den, smagen af den.

Jeg elsker at lave kaffe.
Og jeg elsker at drikke kaffe, selvklart …

Jeg har derfor lavet en “lille” opgradering …
Stempelkanden er blevet byttet ud med min helt egen barista.

Ja det kalder jeg hende.
Min nye “kaffemaskine:”
Sage The Barista Touch Espressomaskine

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle få mulighed for at være ejer af sådan en fed maskine. Men nu hvor jeg er, kan jeg ikke forstå, jeg ikke har investeret i den for længe siden. Når man elsker noget så højt, skal man prioritere at få ordentligt grej til at tilberede det med. Basta!

Hvis ikke livet var perfekt før …
Så er det det i hvert fald nu !!

Kaffestyrke og varme.
Perfekt mælkeskum.
Helt personligt tilpasset mig (Stærk og max varm. Både kaffen og mælken!)
Blot med et enkelt tryk.

… jeg tror, jeg er død og kommet i kaffehimlen !!

Espresso brownies

Espresso brownies

Apropos himlen ..

Så er det lige præcis, hvad denne kage er.
Lad mig lige udpensle det for dig ..

Kaffe og chokolade
Gode hver for sig ..

Men til sammen bliver det bare lidt bedre.
Himmelsk faktisk !!

Ser du ..
Kaffe fremhæver chokoladesmagen.

Det er derfor, du tit oplever, at der skal en lille smule kaffe i de forskellige chokoladekageopskrifter. Du kan ikke smage kaffen, men den gør alligevel en forskel for smagen.

I denne kage ..
Der stepper vi lige gamet lidt mere op.

Her kan du både smage kaffen OG chokolade!

Kaffemængden er skuet op, og så har jeg tilsat kaffegrumset (kunne vi i øvrigt lige finde på et andet og mere appetitligt navn her?)

Udover at give ekstra smag, giver det også bid og struktur til den i forvejen lækre og svampede kage.

Skulle du nu som kaffefornægter alligevel være hoppet herind, kan du sagtens både undlade kaffe og kaffegrumset i kagen.

Så får du bare i stedet en helt igennem ligeså fantastisk brownie.
Og brownie!
Kaffe eller ej ..
… er aldrig en dårlig ting!

Espresso brownies

Meget mere kaffe og kage

Fordi i hvilken verden har én kop kaffe og ét stykke kage nogensinde været nok?

Så bryg dig en kop kaffe til …
og lad dig inspirere til hvilken kage du kan bage, når der ikke er mere espresso brownie tilbage.

Jeg har linet 3 hårde kandidater op, der måske gør det tæt på umuligt at vælge …

Brunsviger, blød og snasket
Gulerodskage med creme chesse frosting
Banan-tahin kage med chokolade ganache

… og lad endelig også Frk. Sage The Barista Touch Espressomaskine

lave kaffen til din kage, ikke?

Espresso brownies

Espresso brownies
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage
Antal personer: 9
Ingredienser
  • 80 g havremel
  • 20 g tapiocamel
  • 30g kakao pulver
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. natron
  • ½ tsk. flagesalt
  • 70 g mørk chokolade, fint hakket
  • 1,25 dl espresso + kaffegrum heraf
  • 2 tsk. vanilljepulver
  • 70 g mandelsmør eller anden nøddesmør
  • 100 g kokossukker, eller andet sukker
  • 100 g mørk chokolade, groft hakket
Fremgangsmåde
  1. I en skål blandes havremel, tapiokamel, kakao, bagepulver, natron og salt.
  2. Bryg en kop espresso.
  3. Kom den fint hakkede chokolade i en skål, hæld den varme espresso over og lad chokoladen smelte.
  4. Rør kaffegrums, sukker og mandelsmør i den smeltede chokolade.
  5. Vend de tørre ingredienser sammen med de våde.
  6. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og placer bageristen i midten af ovnen.
  7. Når ovnen er varm, vendes den groft hakkede chokolade i dejen.
  8. Dejen er meget tyk.
  9. Fordel dejen i en 20 x 20 cm bageform med bagepapir i et tyndt lang.e
  10. Bag brownien i 18 minutter.
  11. Tag forsigtigt fat i bagepapiret og løft brownien over på en bagerist og lad den afkøle her.
  12. Skær brownien i 9 stykker og server den med en god kop kaffe.

Vanløse Blues