Fyldte portobello svampe i tomatsauce

// Reklame for Le Cruset //

Simremad ..
Hyggemad .. 
Langsom mad .. 
GOD MAD !!

Fyldte portobello svampe tilberedt i krydret og cremet tomatsauce.

Hurtig nok til hverdag ..
Lækker nok til gæstemad!

Fyldte portobello svampe i tomatsauce

Sæt kulør på hverdagen …

Vi har hverdage …
Og vi har gråvejrs dage ..

Lige så triste som gråvejrs dagene kan se ud, lige så meget elsker jeg hverdagen.

Hverdage er dem vi har aller flest af ..

Vi venter hele ugen på weekend ..
Hele året på sommer ..
Og hele livet på lykke !

Hvorfor gemme alt det gode til weekenden?
Når vi kan have en hverdags fest, sætte kulør på hverdagen og nyde nuet!

3 måder jeg kører den i stald på, som jeg kun kan anbefale dig at copy-paste ..

1. Gør noget ud af hverdags maden
2. Drik et glas hverdags vin
3. Dæk et fint bord

Det behøver hverken være tidskrævende eller kompliceret mad, du behøver ej heller drikke hele flasken og det fine bord kan helt simpelt laves ved at bruge tallerkner i alle regnbuens farver.

Med stenstøjs tallerkner fra Le Cruset  får du ikke bare 8 forskellige farver at vælge imellem.
Du får også en tallerken, der kan tåle lidt af hvert.

Tallerkenerne tåler temperaturer fra -18° til +260° C.
De kan anvendes i fryser, mikroovn og i almindelig, endda under ovnens grillelement.
Og de kan rengøres i opvaskemaskine, naturligvis.

Jeg vil ikke anbefale dig at lege det muntre køkken med dem …
Men kvaliteten af tallerknerne er så eminent, at en tur på gulvet ikke vil sætte en stopper for hverdags festen.

Fyldte portobello svampe i tomatsauce

Fyldte portobello svampe i tomatsauce

Lyder fancy ..
Smager fancy !!

Men sandheden, hemmeligheden bag herligheden er, at det faktisk hverken er tidskrævende eller kompliceret at lave ..

Når først champignonerne er hakket og stegt af, tager det ikke mange minutter at få smag på saucen og fyldet i portobello´erne.

Resten af tiden passer retten sig selv, når du bruger en støbejerns gryde, hvor varmefordelingen er helt optimal.

Den tid, kan du jo passende bruge på noget andet.

Det kunne jo fx. være at nyde det, der glas hverdags vin.
Du kunne også dække det festlige hverdagsbord.

Uanset hvad, lad vær at vente på weekenden og sæt kulør på hverdagen!

Fyldte portobello svampe i tomatsauce

Festlige hverdags retter

Fortsæt hverdags festen resten af ugen med flere festlige hverdags retter.

Dæk det farverige bord og tænd op under støbejernsgryden med en – eller alle disse retter:

Butternutsquash risotto
Vegansk paprikagryde
Vegansk ristaffel

Fyldte portobello svampe i tomatsauce

Fyldte portobello svampe i tomatsauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Fransk, gæstemad
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 8 mellem store portobelle svampe
  • Fyld:
  • 500 g champignon
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. salvie
  • 2 spsk. balsamico
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 2 dl. kogte ris, fx sorte
  • 1 dl. hasselnødder, ristede og groft hakkede
  • 1 dl. kikærtemel
  • Tomatsauce:
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. salvie
  • 1 flasker tomat pasata
  • salt og peber
  • Til servering:
  • Kogt perlespelt eller ris
Fremgangsmåde
  1. Rens portobello svampene for stik og udhul dem en smule med en ske.
  2. Hak champignon, løg og hvidløg til fyldet mellem fint i en foodprocessor og hak herefter løg, hvidløg og bladselleri til saucen helt fint.
  3. Varm buffetgryden op til medium/høj varme, tilsæt lidt olie og steg de hakkede grøntsager heri.
  4. Tilsæt krydderurter og balsamico og lad det stege indtil alt væsken er fordampet.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Vend det med ris, hasselnødder og kikærtemel og fordel det i portobello svampene.
  7. Kom lidt nyt olie i buffetgryden og steg de hakkede grøntsager til saucen heri et par minutter.
  8. Tilsæt tomatpure og krydderurter og stege det under omrøring i 1 min.
  9. Tilsæt balsamico, vend det rundt og tilsæt herefter tomat pasata.
  10. Bring det i kog og lad det herefter simre i et par minutter.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Kom de fyldte portobello svampe i gryden, læg låg på og lad det simre i 25-30 min.
  13. Server kogt perlespelt eller ris og en grøn salat til retten.

Vanløse Blues