Glutenfrit rugbrød

Glutenfri rugbrød

 

til tandsmørret ..
til pålægget .. 
til madpakkerne .. 

Den uundgåelige hovedrolle indehaver på frokostbordet ..
Rugbrødet!

Glutenfrit, lækkert, saftigt og nemt at lave.

Glutenfri rugbrød

4 halve og 2 rundtenommer

Min appetit har altid været …
Hmm ..
Ja, hvordan skal jeg forklare det ..?

Sund ..?
Stor ..?
God ..?
Alle ovenstående !!

Nej du skal endelig ikke vurdere min appetit på min størrelse.
Jeg kører ikke langt på literen, som min mor ville sige …

Så rugbrød må der til.

I hele, halve og cm tykke skiver.
Og gerne med tandsmør !!

Smørret er fra Narturli´ .
Smørbar er navnet!
.. og som navnet så fint afslører, er den smørbar.

Kombinationen af raps, kokos, shea og mandel giver ikke bare den gode smørbare konsistens, men også den helt rigtige smag af smør. Har du smagt den? Og synes du ikke, det er V-I-L-D-T, hvor meget den smager af det smør, vi kender fra det klassiske frokokstbord?

100 % plantebaseret smør med 100 % smag af smør.
Til brødet, på brødet.

Nybagt, sprødt, lækkert!

 

Glutenfrit rugbrød

Med krumme
Med kerner
Med bid 

Med eller uden surdej.

Men ALTID med masser af smag!
Saft og kraft!

Kombinationen af masser af kerner, havregryn, havremel, boghvedemel og rismel.
Giver både den rigtige smag og rigtige konsistens, som et rugbrød skal have.

Jeg ved, du bliver fristet til at spørge, om den ene mel kan erstatte den anden.
Om den ene eller anden kan undlades.

Og her må jeg på forhånd beklage og sige ..
Nej desværre ..

Smag og konsistens vil være helt anderledes.
Men jeg gætter på, at hvis du er vant til at bage glutenfrit, vil ingredienserne sikkert allerede være at finde hjemme hos dig.

Glutenfri rugbrød

Til brødet, bollerne og knækbrødet

Lys, mørkt, blød eller sprødt?

Hver sin lyst – og hver sin lejlighed.
Men alle gode til tandsmør.

Naturli´vis, ikke?

Glutenfrit chiabrød
Glutenfrit kerne knækbrød
Grønne glutenfrie quinoaboller

Glutenfri rugbrød

Glutenfrit rugbrød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: brød
Antal personer: 1 brød
Ingredienser
  • 120 g fuldkornsrismel
  • 75 g majsmel
  • 75 g boghvedemel
  • 15 g carob
  • 7 g loppefrøskaller
  • 10 g tørgær
  • 200 g gulerod, groft revet
  • 75 g hel boghvede
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner
  • 40 g hørfrø
  • 40 g sesamfrø
  • 2½ tsk. salt
  • 4,5 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Kom alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt vand og gulerødder og rør det grundigt sammen
  2. Lad det trække i 10 min.
  3. Kom bagepapir i en brødform, kom dejen heri, dæk det til og lad det hæve i 2 timer.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Pensel brødet med olivenolie og drys med sesamfrø og hampefrø.
  6. Sæt formen i ovnen og bag det i 50 min.
  7. Tag det bagte brødet ud af formen med det sammen og lad det køle helt ned på en bagerist inden der skæres i det.

Vanløse Blues