One sheet tofu og grønt – alt i et fad

Et fad
Masser af grøntsager 
Sprød tofu 
og
En spicy dip

30 minutter.
Ja, længere tid tager det faktisk ikke at lave.

Så velbekomme!

One sheet tofu og grønt - alt i et fadDovent eller genialt?

Sådan lige at komme alt på samme fad ..?

Dovent, men genialt!
Det behøver jo ikke være et enten eller?

Vel?

I hverdagsræset …
Kan de løsninger, der både giver dig aftensmad på ingen tid, sund aftensmad og som ovenikøbet passer sig selv langt den meste tid, næppe være dovent.

Men en genial genistreg!
Og kærkommen?

Når vi både skal have familekabalen, arbejdskabalen, sundhedskabalen, sociallivskabalen og alle de andre kabaler, til at gå op, kan det godt gå en lille bitte smule ud over kreativiteten af hverdagsmaden.

Ikke?

Man kan godt komme til at cirkulere lidt imellem i de samme 2-3 retter.
Eller afart af den samme ene ret …

Ikke? 

Bare rolig, jeg er på ingenmåde, absolut og bestemt heller ingen gourmet kok, når hverdagen for alvor sætter tempoet op …

Bagte kartofler, hummus og salat
Rugbrød med hummus
Hummus med gulerodsstave

… faktisk bare hummus !!

Tænk sig, selv en hummus elsker som mig, kan faktisk godt blive træt af 50 shades of hummus til aftenmad.
Især hvis det også var det man fik til frokost …

Så må jeg lige hive mig selv op i forklædet, støve kokkehuen af …
Og finde på en ret, der kræver minimal arbejdsindsats

OG passer sig selv!

SAMTIDIG!

Byd velkommen til din nye “yndlings-hverdags-fiber-redning”

ALT I ET FAD ..
eller alt på en badepande, om man vil …

One sheet tofu og grønt - alt i et fad

One sheet tofu og grønt – alt i et fad

igen om man vil, alt på en bradepande ..

Lad os ikke bruge tiden på at diskutere hvad det hedder.

Lad mig i stedet fortælle hvor nemt det er
… og hvor nemt du kan variere din bradepande ret.

Vælg 2,3-4 forskellige grøntsager.
Vælg en protein kilde fx. tofu eller butterbeans.
Vælg en dip.

Værs´go !!!

Retten der er nem at lave, passer sig selv OG kan varieres i det uendelige.

Genialt!
… og på ingenmåde dovent!

One sheet tofu og grønt - alt i et fad

Fra fadet til gryden

Til tallerknen og fra alle verdenes hjørner.

Tofu, pasta, quinoa.
Masser af krydderier, grøntsager og smag!

Hverdagsmad når bedst og hurtigst.

Snup en af disse alt i en gryde næste gang der skal være nemt og lækkert.

One Pot Tikka Masala
One Pot Thaistyle Pasta
One Pot Tandoori Quinoa

One sheet tofu og grønt - alt i et fad

One sheet tofu og grønt - alt i et fad
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Nem hverdagsmad
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 2 broccoli, incl stokken i mundrette stykker
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 500 g søde kartofler, i skiver
  • 1 spsk. kokosolie
  • salt
  • 400 g tofu
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 2 spsk. tamari
  • 2 spsk. ssesamfrø
  • Chilimayo:
  • 1 glas Naturli´mayo
  • 1 lime, saft og fintrevet skal heraf
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 tsk. sriracha
  • Til servering:
  • 200 g frisk spinat
Fremgangsmåde
  1. Del tofuen på midten og placer det imellem 2 skærebrætter med er rent viskestykke imellem og placer noget tungt ovenpå.
  2. Pres tofuen i min. 30 min. Skær den herefter i tern og vend den med tamari og sød chili og lad den trække heri imens du ordner grøntsagerne.
  3. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  4. Vend den marinerede tofu med sesamfrø og placer dem i den ene side af bagepladen.
  5. Vend grøntsagerne med kokosolie og salt og anret dem på bagepladen. Sæt pladen i ovnen og bag det i 30 min.
  6. Rør alle ingredienserne til chilimayo´en sammen. Server de bagte grøntsager og tofu med frisk spinat og chilimayo.

Vanløse Blues