// Udgivet i samarbejde med Valsemøllen //
Er det tilladt at pille ved livretten?
Livretten over dem alle?
Kan det være lige så lækkert?
Og tilfredsstillende?
Med fare for at begå blasfemi …
Så tør jeg faktisk godt sige JA og JA.
Mød twistet på vores alle sammens boller i karry …
Thai veggie kødboller i grøn karrysauce
Ikke som farmor lavede dem
Måske det er blasfemi …
Men hør mig lige.
Ok?
Det er kun et lille bitte ændring …
Den gule karry er byttet ud med en grøn og stærkere udgave.
Saucen, den er lavet af grøntsager.
Og nå ja …
Kødbollerne?
De er uden kød.
Så vi kan vist roligt sige, at vi er ude i et twist, det ikke helt er som den farmor laver.
Men gør det noget?
Engang imellem kan det være godt ryste posen …
Prøve noget nyt ..
Og apropos pose ..
Så kan du finde den kødfri fars mix fra Valsemøllen ude på hylderne.
Den gør det så let og tilgængeligt at lave plantebaseret mad, lækkert, nemt og velsmagende.
Thai veggie kødboller i grøn karrysauce
Vi har allerede været inde på det.
Grøn karry ..
Sauce af grøntsager ..
Kødfri kødboller ..
Når det så er sagt.
Så er det jo på ingen måde en nedgradering af den gode gamle klassiker.
Tværtimod!
Som jeg altid siger til min datter, når hun skal smage noget nyt, så er anderlede jo ikke en dårlig ting. Den er bare anderledes.
Og som jeg selv vil sige.
Spændende !!
Med stor sandsynlighed også lækker.
Og lækker, det er lige hvad den her er!
Twistede livretter
Nu hvor vi har vovet pelsen og lavet et ganske modigt twist på boller i karry.
Så kunne en burger, en pizza eller en falafel forvandlet til vaffel måske også finde vej til dit middagsbord?
Du finder ihvertfald opskrifterne på de herligheder lige her:
Middelhavsburger med bagt aubergine og oliventapande
Pizza med græskarhummus og bagt græskar
Falafel vaffel med hummus og syltede løg
- 1 pose kødfri fars mix med karry fra Valsemøllen
- 2 dl kogt quinoa
- 2,5 dl vand x
- 1 tsk. grøn karry pasta
- 1 håndfuld koriander, fint hakket
- Grøn karrysauce:
- 300 g pastinak, i tern
- 100 g gulerod, i tern
- 1 lille æble, i tern
- 1 lille løg, groft hakket
- 2 spsk. grøn karry pasta
- kokosolie til stegning
- 3 dl. grøntsagsbouillion
- 400 ml. kokosmælk
- 1 lime, saft og fint revet skal heraf
- salt og peber
- Til servering:
- Ris
- Kom farsmixen i en skål sammen med vand, grøn karry pasta, koriander og kogt quinoa.
- Rør farsen sammen til en fast konsistens og lad den trække i 10 min.
- Form farsen til kødboller og steg dem i kokosolie på en medium varm pande 2-3 min. på alle sider.
- Kog risene efter anvisning på posen.
- Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt kokosolie og steg løg, pastinak, gulerod og æble heri i et par minutter.
- Tilsæt grøn karry pasta og lad det stege i yderligere 1 minut.
- Hæld bouillon ved, bring der kog og lad det simre i 15 minutter.
- Tilsæt kokosmælk til saucen og blend det til en jævn og cremet sauce.
- Smag saucen til med limesaft og skal, salt og peber.
- Kom kødbollerne i saucen og server det sammen med risene.

Hvor er pastinak og gulerødder blevet af og hvad er “grøn karrysauce”? 🙂
Pastinak og gulerod skal bruges i den grønne karry sauce 😉
Og den grønne karrysauce er den sauce der bruges til kødbollerne 😉
Skulle det være grøn karry pasta du mener?
Så er den den grønne udgave af de thai karry pasta du finder på den asiatiske hylde i Super markedet.