Vegansk forloren hare

// Reklame for Naturli´ //

Retromad
Livret
Mormor klassiker

En utraditionel forloren hare, i en lækker kødfri variant.
Serveret på traditionel vis med kartofler.

Fordi nogle ting kan ..
Og skal man bare ikke ændre på ..

Vegansk forloren hare

Farmor farsbrød

Ja det hed det nu altså i mit barndomshjem ..

Farmors farsbrød.
Og altså ikke forloren hare som alle andre ville kalde det.

Fordi hvis vi gjorde det
Ville jeg på ingenmåde spise det.

Årsagen til det skyldes helt simpelt, tosset og ulogisk børne logi.

Ser du, min bedstefar havde gebis.
Altså forlorne tænder …
Dem syntes jeg var ret så ækle !!
ISÆR når du lå i vandglasset på natbordet.

Forloren var derfor noget jeg forbandt med bedstefars tænder …
Derfor, for husfredens skyld, kaldte vi det for farmors farsbrød.

Så gled det nemlig lige så fint ned hos alle.

Vegansk forloren hareVegansk forloren hare

Vegansk forloren hare

Farmors farsbrød var i øvrigt heller ikke pakket ind i bacon.
Men var istedet drysset med rasp.

Tilgengæld var saucen tyk og der var rigeligt af den!

Om vi fik asier?
Ja gu´ fanden fik vi asier !!

… og syltede agurker
… og rødbeder

Ja ja, vi gik all in på surt.

Farsen til dette pragtfulde farsbrød er lavet på en nyhed fra Naturli´
En ærtebaseret fars

Hele 80 % af ærterne er danske og hele 80 % af plasten, der anvendes til emballagen er lavet af genbrugsplast.

Hvis ikke det er dobbelt på på klima-karma-kontoen …
Så ved jeg ikke hvad ær´t …

Vegansk forloren hare

Flere fantastiske familie favoritter

.. kommer som ærter på snor .?
Er det ikke sådan den er .?

Jo, lad os sige det.
Og her får du endnu mere inspiration til, hvor nemt og lækkert familie favoritter kan serveres.

Vegansk paprikagryde
Klassisk vegansk lasagne
Veganske boller i karry

Vegansk forloren hare

Vegansk forloren hare
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Livret
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 400 g Naturli´ærtefars
  • 1 løg, fint revet
  • salt og peber
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl havredrik
  • 2 spsk. kikærtemel
  • Evt. glutenfri raps til drys
  • Til servering:
  • Kogte kartofler med ærtecreme
  • Grøn salat:
  • 100 g feldsalat
  • 1 stort bundt radiser, i kvarte
  • Syltede rødløg
  • 200 g friske ærter
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Rør ærtefarsen sammen med salt og peber.
  3. Tilsæt løg, havredrik og havregryn.
  4. Rør lidt kikærtemel i af gangen og kom herefter farsen i en brødform og drys det med rasp.
  5. Sæt formen i ovnen og bag det i 20 min.
  6. Skru varmen ned til 175 grader og bag farsbrødet i yderligere 20 min.
  7. Varm en pande op til medium varme.
  8. Tilsæt lidt olie og steg radiserne heri i 5-7 minutter. Vend rundt i dem undervejs og krydr med salt og peber.
  9. Vend feldsalat, ærter, syltede rødløg og stegte radiser sammen i en skål.
  10. Skær farsbrødet i skiver og server karofler, ærtecreme og salat til.

Vanløse Blues