// Reklame for Naturli´ //
Retromad
Livret
Mormor klassiker
En utraditionel forloren hare, i en lækker kødfri variant.
Serveret på traditionel vis med kartofler.
Fordi nogle ting kan ..
Og skal man bare ikke ændre på ..
Farmor farsbrød
Ja det hed det nu altså i mit barndomshjem ..
Farmors farsbrød.
Og altså ikke forloren hare som alle andre ville kalde det.
Fordi hvis vi gjorde det
Ville jeg på ingenmåde spise det.
Årsagen til det skyldes helt simpelt, tosset og ulogisk børne logi.
Ser du, min bedstefar havde gebis.
Altså forlorne tænder …
Dem syntes jeg var ret så ækle !!
ISÆR når du lå i vandglasset på natbordet.
Forloren var derfor noget jeg forbandt med bedstefars tænder …
Derfor, for husfredens skyld, kaldte vi det for farmors farsbrød.
Så gled det nemlig lige så fint ned hos alle.
Vegansk forloren hare
Farmors farsbrød var i øvrigt heller ikke pakket ind i bacon.
Men var istedet drysset med rasp.
Tilgengæld var saucen tyk og der var rigeligt af den!
Om vi fik asier?
Ja gu´ fanden fik vi asier !!
… og syltede agurker
… og rødbeder
Ja ja, vi gik all in på surt.
Farsen til dette pragtfulde farsbrød er lavet på en nyhed fra Naturli´
En ærtebaseret fars
Hele 80 % af ærterne er danske og hele 80 % af plasten, der anvendes til emballagen er lavet af genbrugsplast.
Hvis ikke det er dobbelt på på klima-karma-kontoen …
Så ved jeg ikke hvad ær´t …
Flere fantastiske familie favoritter
.. kommer som ærter på snor .?
Er det ikke sådan den er .?
Jo, lad os sige det.
Og her får du endnu mere inspiration til, hvor nemt og lækkert familie favoritter kan serveres.
Vegansk paprikagryde
Klassisk vegansk lasagne
Veganske boller i karry
- 400 g Naturli´ærtefars
- 1 løg, fint revet
- salt og peber
- 1 dl havregryn
- 1 dl havredrik
- 2 spsk. kikærtemel
- Evt. glutenfri raps til drys
- Til servering:
- Kogte kartofler med ærtecreme
- Grøn salat:
- 100 g feldsalat
- 1 stort bundt radiser, i kvarte
- Syltede rødløg
- 200 g friske ærter
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Rør ærtefarsen sammen med salt og peber.
- Tilsæt løg, havredrik og havregryn.
- Rør lidt kikærtemel i af gangen og kom herefter farsen i en brødform og drys det med rasp.
- Sæt formen i ovnen og bag det i 20 min.
- Skru varmen ned til 175 grader og bag farsbrødet i yderligere 20 min.
- Varm en pande op til medium varme.
- Tilsæt lidt olie og steg radiserne heri i 5-7 minutter. Vend rundt i dem undervejs og krydr med salt og peber.
- Vend feldsalat, ærter, syltede rødløg og stegte radiser sammen i en skål.
- Skær farsbrødet i skiver og server karofler, ærtecreme og salat til.

Det ser virkelig herligt ud, og lækkert – selvom det er vegansk! 🙂
https://nouw.com/blogaboutkathrine/elsker-elsker-ikke-1-35686085
Dejligt du syntes det 😉
Det ser rigtig godt ud, men jeg er virkelig ikke glad for den færdige fars. Første og eneste gang jeg prøvede det syndes jeg det lugtede rigtig grimt da det fik varme. Håber du laver en version uden en dag. Tak for nogle ellers rigtig gode opskrifter (uden køderstatninger) 😉
Jeg ved de færdiglavede fars produkter er noget der deler vandende.
Det handler bare om at krydre en masse og tilsætte en masse grøntsager, så smager det skønt og har en god konsistens 😉
Og mon ikke der en dag kommer en opskrift på en forloren hare uden kød erstatning 😉
Så lækkert! Melet blev dog undladt, det var fint kun med havregryn i. Jeg valgte også at komme rød peberfrugt i, som giver en vanvittig god smag, og sødme sammen med løgene.
Hvor er det skønt at høre !!
Hej Maria,
Der er alt for ofte gluten i disse “køderstatnings” produkter. I den du bruger her fra Naturli’ er der også gluten i.
Kan du anbefale nogle andre produkter? Det er sk… svært at finde glutenfrie veganske produkter. Havremælk, “køderstatning osv.
BH Thea
Nej desværre ikke, jeg lever ikke selv glutenfri, så det er desværre ikke noget jeg kigger efter 🙈
Beklager ❤️