Vegansk nutella

Til brødet ..
Til bollerne ..
Til vaflerne ..
Til pandekagerne ..

Ok, bare til alt, ikke ?!
Det er nutella for pokker.

Vegansk, sukkerfri, cremet ..
UIMODSTÅELIG !!

Vegansk nutella

Smagen af barndom

… er så langt fra gulerødder, spinat og broccoli, som vi nærmest overhovedet kan komme!

Hvis nu du gik og troede, at jeg er opfostret på nyoptrukkede gulerødder med den jyske muld på, kommer det jeg om lidt fortæller dig, måske som et chock …

Ser du ..

Som barn af 80´erne ..
Hvor sukkerpolitik var noget man gik lige så meget op i som sundhedsfaren ved cigaretter og børn på bagsædet uden sikkerhedssele ..
Ja så bestod min morgenmad, ret så ofte, af enten:

Kellog´s frosties, med ekstra sukker, naturligvis …
2 rundstykker med tandsmør og tandnutella

eller når det stak helt af …

2 høje snegle med både creme og glasur ..!!

Ja ja, vi levede på kanten af sundheden i 80´erne.

Rundstykkerne med nutellaen, og masser af den!
Var dog det, jeg som oftes fik.

Jeg var VILD med nutella.
Om det var den originale, den med egernet på fra fakta eller den hvide og brune fra Tyskland.

Det var fuldstændig lige meget ..
Så længe det var en kombination af sukker, kakao og hasselnødder, jublede mine smagsløg.

I dag er smagsløgene blevet en anelse mere sofistikerede …
Snobbede om man vil …

I dag skal nutellaen smage intenst af ristede hasselnødder og chokolade.
Og sukker indholdet skal være helt i bund.

Men selvom der i dag er byttet om på forholdene af ingredienserne til nutellaen.
Så er kærligheden til den næsten lige så stor, som den gang i 80´erne.

Jeg mener …
Bliver man nogenside for gammel til at spise nutella?
… næppe !!

Vegansk nutella

Voksen nutella kunne vi også kalde den.

Sukker indholdet er minimalt.
Kakaoprocenten i top.
Og mængden af hasselnødder er det, der fylder mest på ingredienslisten.

Ikke just børnevenlig.
Men det kan også have en hvis fordel.

Så har man nemlig glasset helt for sig selv.
Ikke at det har nogen som helst betydning for holdbarheden.

Det tømmes nemlig ret hurtig skulle jeg hilse at sige …

I min nutella bruger jeg chokolade med en meget høj kakaoprocent.
90 %
Så intens fortrækker jeg den.

Jeg søder med et par dadler og runder smagen af med vanilje og salt.
Og hasselnødderne jeg bruger, er allerede både ristede og afskallede.

Er du ikke til den helt intense chokolade smag, anvender du naturligvis bare en chokolade med den kakaoprocent du foretrækker.
Lige som du også kan bruge andet sødning end dadler og samtidig øge mængden, hvis min version ikke er sød nok til dig.

Du kan også sagtens ristede og afskalle dine hasselnødder selv, jeg vælger bare mine kampe ..

Som man siger ..
Og køber dem sådan.

Så smager de nemlig allerede lidt af nutella.
Og hvornår var det lige at det var en dårlig idé?

Vegansk nutella

 

Til enhver lejlighed

Til hverdag og fest.
Til bollerne eller pandekagerne.

Det er altid tid til nutella!

Hvis du ikke er fristet til at bare at spise den direkte fra glasset.
Altså jeg siger ikke det er noget jeg kunne finde på …

… eller ..

Så er der her lidt inspiration til hvad du kan smøre din nutella på

Kanel pandekager
Glutenfri boller
Elvis vafler

Vegansk nutella

Vegansk nutella
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pålæg
Antal personer: 1 glas
Ingredienser
  • 200 g hasselnødder, ristede og afskallede
  • 50 g mørk chokolade, min. 70 % - jeg bruger 90 %
  • 2 medjool dadler, uden sten
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
Fremgangsmåde
  1. Kom hasselnødderne i en foodprocessor og kør dem til nøddesmør.
  2. Det tager nogle minutter og det kan være nødvendigt at skrabe siderne ned nogle gange.
  3. Smelt imens chokoladen over et vandbad.
  4. Tilsæt den smeltede chokolade, dadler, salt og vaniljepulver og blend til det er helt jævnt.
  5. Kom nutellaen på et rent glas med låg og opbevar det i køleskabet.

Vanløse Blues