Köftespyd med baba ganoush og blomkåls cous cous

// Reklame for Valsemøllen //

Krydrede köftespyd
Kulørt salat
og

Cremet baba ganoush

En komplet og kanon lækker kombination.
Lyn hurtig og nem at lave og en smag, der bare tager kegler.

Köftespyd med baba ganoush og blomkåls cous cous

Det umulige valg

Livretten?
Én ret, der er favoritten.
En som er bedre end alle de andre.

Det er da om noget, det umulige valg?

Favorit køkken derimod, se det er en helt anden snak.
Her falder min kærlighed trofast på det mellemøstlige køkken.

Masser af krydderier
Masser af krydderurter
Masser af grøntsager
Masser af farve, smag og sanseindtryk

Jeg er VILD med det !!
Og bliver aldrig træt af det.

Det hænder da, at jeg også frekventerer det asiatiske køkken og det mexicanske køkken.
Men det mellemøstlige køkken, er det jeg altid vender tilbage til.

Jeg mener, når du både finder falafler, tahindressing og hummus på listen over retter.
Og köftespyd, baba baganoush og cous-cous …

Så er det da svært, ikke at gøre andet end, at elske det, vel?

Köftespyd med baba ganoush og blomkåls cous cous

Köftespyd med baba ganoush og blomkåls cous cous

Jeg er vild med hjemmelavet !!
Men jeg er også vild med hurtigt, nemt og ukompliceret.

Og med en pose kødfri fars mix fra Valsemøllen er denne mellemøstlige ret, lige hvad det bliver.

Hurtigt, nemt, ukompliceret og LÆKKERT!

Der er allerede tilsat krydderier i mixen, så du kan sagtens bruge den som den er.

Nu kan jeg bare ikke lade være med at sætte mit eget præg på, derfor smagsbooster jeg den med masser af krydderier og tomatpure.
Og tilsætter kogt quinoa for at give farsen noget bid.

Selvom der på posen er angivet, at der skal tilsættes æg, går det ganske fint med lidt ekstra vand.
Det skyldes at mixen består at kikærtemel og kartoffelflager.
Begge dele har en unik egenskab til at binde sammen med blot vand.

Mængden af ekstra vand kan varierer alt efter hvad der derudover også tilsættes.
Prøv dig derfor lidt frem.

Farsen skal ikke være for tør og heller ikke for våd. Men være tilpas kilstret til at kunne holde sammen når du former en “köfte”.

Köfte er det tyrkiske navn for frikadelle.
Og frikadeller, de er altid et hit.
Det samme er ting på spyd.

Når de så serveres med cremet baba ganoush og en kulørt blomkåls cous cous, bliver det til en herlig kombination, der ovenikøbet er nem og hurtig at lave.

Og det kan vi jo godt li´, ikke?

Köftespyd med baba ganoush og blomkåls cous cous

Hurtige hverdags hits

I den travle hverdag er der masser af forhindringer.
Især når det kommer til at finde tid til at lave aftensmad.

Jeg har defor altid nogle poser kødfri fars mix og hummus mix fra Valsemøllen på lager.
Med dem, kan der nemlig altid trylles nogle hurtige hverdags hits sammen.

Prøv fx. disse lækkerier næste gang det skal gå hurtigt hjemme hos dig:

Falafel vaffel med hummus, bagt aubergine og syltede løg
Middelhavsburger med bagt aubergine og oliventapanade
Thai veggie kødboller i grøn karrysauce

Köftespyd med baba ganoush og blomkåls cous cous

Köftespyd med baba ganoush og blomkåls cous cous
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 pose Valsemøllen kødfri fars mix
  • 2 dl kogt quinoa
  • 2,5 dl vand
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. flagesalt
  • ½ tsk. kanel
  • ¼ tsk. røget paprika
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • Baba ganoush
  • 2 auberginer
  • 2 spsk. tahin
  • 1 fed hvidløg,
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 citron, saften heraf
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. flagesalt
  • Blomkåls-cous cous
  • 1 blomkål, fint hakket
  • 1 rødløg, fint hakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, groft hakket
  • 200 g san marzano tomater, i skiver
  • 1 agurk, uden kerner i halve skiver
  • 1 bundt radiser, i tynde skiver
  • 100 g pinjekerner
  • 100 g granatæblekerner
  • 1 citron, saft og fint revet skal heraf
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kom bagepapir på 2 bageplader.
  2. Del auberginerne på langs, placer dem på bagepladen med skæresiden ned af.
  3. Bag dem til de er helt møre, ca. 35-40 min
  4. Kom alle ingredienser til köftespydene i en skål og rør det sammen.
  5. Form farsen til aflange frikadeller, sæt dem på spyd og placer dem på bagepladen.
  6. Pensel dem med olie, sæt dem i ovn når der er 20 min tilbage.
  7. Rist pinjekernerne på en tør varm pande.
  8. Kom alle ingredienser til blomkåls-cous cous´en i en skål vend det sammen og pynt med pinjekernerne.
  9. Tag bagepladerne ud af ovnen.
  10. Skrab kødet ud af skallen på auberginerne ned i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det til en jævn og cremet konsistens.
  11. Server köftespydene sammen med blomkåls-cous cous´en og baba ganoush.

Vanløse Blues