Vegansk ramsløgpesto

Forårs fin, fræk og fabelagtig ramsløgpesto !!

Med smag af både hvidløg og purløg er denne vildt voksende urt lidt af en smagsbombe.
Hvilket kun forstærkes når den forvandles til pesto.

Cremet ..
Intens ..
Uimodståelig ..
Nem at lave ..

og

super anvendelig !! 

Denne ramsløgpesto vil sætte smag på din pasta, kartofler, salater, sandwiches, grøntsager.
Lav den nu og lav rigeligt, du kommer til at bruge den på alt.

Vegansk ramsløgpesto

Vild hvidløg – vild smag !!

Jeg føler at jeg er nødt til at starte med en undskyldning !!
En undskyldning for at jeg først NU …
Efter snart 7 år, 7 år Niller ..

Så burde man vide et og andet, ikke?
Men det har altså taget mig næsten 7 år, før jeg kunne tage mig sammen og dele en opskrift på ramsløgpesto.

Tænk engang, at jeg længe har kaldt mig selv madblogger, og så ikke engang ha´ opskriften på en ramsløgpesto.

UNDSKYLD!! 

Det laver jeg om på nu.
Og da jeg ikke gør noget halvt, er det selvfølgelig den bedste du nogenside kommer til at smage.

Ja, det syntes jeg jo sådan helt beskedent selv at det er.
Mine smagsløg blev ihverfald blæst bagover at den vilde, VILDE smag pestoen har.
Og måske …

Måske glasset allerede er tomt ..

Vegansk ramsløgpesto

Vegansk ramsløgpesto

Pinjekerner 
Valnødder

Ristede og aromatiske!

Vegansk parmesanost, citron og olivenolie.

Er det der tilsammen med de vilde og vidunderlige ramsløg giver pestoen sin himmelske smag.
Konsistensen kan være alt fra grov til super fin og cremet.
Det er helt op til dig og dine smagspræferancer.

Mængden af olie og hvor længe der blendes er det afgørende her.
Jeg tilsætter derfor olien lidt ad gangen og stopper når jeg syntes den er der.

Olien giver også smag til pestoen, derfor er det vigtigt, at vælge en af god kvalitet.

Når det så er sagt er pesto bare super nemt og hurtigt at lave.
Og skulle det være uden for ramsløg sæsonen, kan alle andre krydderurter også bruges.

Basilikum, persille, salvie, mynte ..
Pesto er bare godt, til alt.
Et godt råd herfra, er derfor …
Ha´ altid pesto i dit køleskab !!

… og start lige med denne vidunderlige ramsløg, inden sæsonen er slut.

Vegansk ramsløgpesto

Gå aldrig ned på …

Dip, dressing, topping …
Altså, alt det der er lækkert.

Det der gør salaten, grøntsagsstaven, brødet ekstra lækker.

Når glasset med ramløgpesto er tomt, eller du har brug for variation …
Så er det disse lækkerier du skal give dig i kast med:

Gulerodspesto
Vegansk Haydari – Tyrkisk feta dip
Butterbean spread med ramsløg

Vegansk ramsløgpesto

Vegansk ramsløgpesto
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pesto, tilbehør
Antal personer: 4 dl
Ingredienser
  • 65 g ramsløg
  • 100 g vegansk parmesanost fra Violife
  • 60 g valnødder
  • 40 g pinjekerner
  • 1 citron, saften heraf
  • 1 tsk. flagesalt
  • peber efter smag
  • 2 - 2,5 dl. olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Rist valnødder og pinjekerner på en tør varm pande til de er gyldne og begynder at dufte.
  2. Kom dem i en blender sammen med alle de øvrige ingredisenser.
  3. Start med lidt olie af gange og juster mængden efter hvilken konsistens du ønsker.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Kom pestoen i en lukket beholder og opbevar den i køleskabet.

Vanløse Blues