Edamamefalafler og bagt blomkål med tahin, oliven og granatæbler

Edamamefalafler og bagt blomkål med tahin, oliven og granatæbler
Menuen, der bringer os en tur til mellemøsten.

Men som både nemt og hurtigt kan nydes hjemme i egen spisestue.
1, 2, 3 sæt igang !!

Edamamefalafler og bagt blomkål med tahin, oliven og granatæbler

Multi rum ..?

Spisestue ..?

Er det noget man stadig har?
Et helt rum kun indrettet til det formål at spise i?

Nu er jeg hverken indretningsarkitekt, livsstilekspert eller bosiddende i en herskabslejlighed med rum til alle lejligheder.

Tv stue, dagligstue, spisestue, spisekammer ..
Ok, ok, jeg har da både badeværelse, pre-teen værelse og soveværelse.

Men derudover er resten af lejlighedens kvm både mit køkken, tv stue, spisestue, træningscenter, kontor, fotostudie, mødelokale.

Yes, jeg får noget ud af mine kvm, kan du godt høre.

Det har både sine fordele og ulemper.
Til hvilken side skålen hælder mest til skifter lidt fra dag til dag.

Fordi på den ene side er det fedt at ha´ alt indenfor egne rammer.
På den anden side, kan det være svært at slappe af, stemple ud, der hvor der også arbejdes.

Derfor er det simpelthen en drøm der er gået i opfyldelse ….
Marketingchefen og jeg har fået kontor !!
Jeg har arbejdet hjemmefra de sidste 4 år, derfor GLÆDER jeg mig til at tage på arbejde og kunne nyde følelsen af at komme hjem.

Den første frokost jeg vil tage med os skal selvfølgelig være edamamefalafler og bagt blomkål med tahin, oliven og granatæbler.
Fordi selv på drømmearbejdet, kan man ha´ brug for at drømme sig lidt væk, ikke?

Edamamefalafler og bagt blomkål med tahin, oliven og granatæbler.

Hjemmelavede falafler er på en og samme tid både fantastiske og forfærdelige ….
Hvorfor de er fantastiske behøver vist ikke en uddybende forklaring.
Men hvorfor de er forfærdelige gør måske?

Det er der kun en simpel årsag til …
Man skal vide, at man har lyst til falafler, minimum 12 timer før man kan lave dem …
De pokkers kikærter skal jo udblødes først.

Jeg har ikke tal på HVOR mange gange jeg har haft lyst til falafler, men måtte nøjes med noget andet, fordi jeg ikke lige var på forkant med mine aftensmad cravings …

På den anden side ….

Har jeg heller ikke tal på HVOR mange gange jeg har sat kikærter i blød til falafler, men endt med at kogte dem og bruge dem til hummus, fordi det så alligevel ikke var falafler jeg havde lyst til …

På den måde er jeg slet ikke til at forudse …

Men hvad gør man, når man har lyst til falafler, NU!
… og ikke har været 12 timer på forkant med de udblødte kikærter?

Det har hele 2 restaurant mig lært mig.
Fordi på både Bazaar og Dada har jeg fået serveret falafler lavet på edamamebønner.
Og edamamebønner, dem har jeg nærmest altid liggende i fryseren.

Faktisk ikke ..?
Er edamamefalafler SÅ gode, at jeg ikke rigtig ved, om jeg kommer til at lave dem af kikærter igen.
Altså nogensinde …

Edamamefalafler og bagt blomkål med tahin, oliven og granatæbler

Hverdagsmad fra hele verdenen

Hjemme ..
Hurtigt ..
Enkelt ..
og
lækkert !!

Hverdagsmad skal lyn hurtigt stå på bordet, men smagen bør og skal vi altså ikke gå på kompromis med.

Når maden igen skal være ekstra nem, ekstra hurtig og ekstra lækker.
Så prøv en af disse tre:

Vegansk butter chicken
One Pot Mexikansk quinoagryde
One sheet tofu og grønt 

… jeg lover de ikke vil skuffe dig !!

Edamamefalafler og bagt blomkål med tahin, oliven og granatæbler

Edamamefalafler og bagt blomkål med tahin, oliven og granatæbler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 600 g bælgede edamamebønner, fra frost - optøet
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk.koriander
  • 3 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 - 1,5 dl kikærtemel
  • Olivenolie til formning
  • Bagt blomkål med tahin, oliven og granatæbler
  • 2 blomkål, i kvarte
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. flagesalt
  • ½ tsk. knuste fenikelfrø
  • ½ tsk. røget paprika
  • 100 g kalamata oliven, i skiver
  • 6 dadler, i tern
  • 1 granatæble, kernerne heraf
  • Tahindressing
  • Brøndkarse til servering
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienserne til falaflerne, undtagent kikærtemel, i en foodprocessor og kør det til en fint hakket masse.
  2. Tilsæt kikærtemelet lidt ad gangen til konsistensen er fast.
  3. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på 2 bageplader.
  4. Tag en spsk. fars pr. falafel og placer dem på den ene bageplade.
  5. Kom lidt olivenolie på hænderne og form falaflerne.
  6. Placer de kvarte blomkål på den anden bageplade.
  7. Rør krydderierne til blomkålen sammen med olivenolie og pensel blomkålene med blandigen.
  8. Sæt begge plader i ovnen og bag det i 20-25 minutter.
  9. I en skål kommes der tahindressingen i bunden og blomkålen anrettes ovenpå og pyntes med dadler, granatæble, oliven og brødkarse og serveres som tilbehør til falaferne.

Vanløse Blues