Gulerodshummus

Hvad kan varieres i uendelighed?
Være tilbehøret til alt?
Og spises hver dag, året rundt, uden at blive træt af det?

Svaret er og kan kun være: HUMMUS !!
Gulerodshummus!
… og denne her skulle eftersigende være den aller bedste af sin slags.

Så 1-2-3 blend!

Gulerodshummus

Tretten …

Hvornår det startede ..
Hvordan det startede ..

Den første gang ..
Husker jeg næsten som var det igår.
Årstallet var 2007 …
Det var kærlighed ved første blik.

Og kærligheden faldt på …
HUMMUS !!
Og den var fra Det Sunde Køkken, som jeg hyppigt frekventerede under min barsel.

Jeg var måske lidt sent ude med min første gang, min alder taget i betragtning ..
Altså med at smage hummus, ikke ..

Mængderne jeg siden hen har indtaget af den henrivende spise, må vist veje op for alle de fortabte år uden hummus.
Gad vide hvad jeg spiste FØR hummus, egentligt …?

Litervis, kilovis af hummus bliver der både lavet og spist her på 3. sal hver evig eneste uge.
Et måltid uden hummus er bare ikke helt det samme, vel …

Så hummus må der til.
I forskellige varianter og derfor er vi nu nået til intet mindre end den 13. af sin slags.

Den er hverken kompliceret eller nogen revolutionerende nyhed.
Det er “bare” en hummus med gulerødder.

Men hvis du spørger min og Marketingchefens studentermedhjælper, er det i alt sin beskedenhed, den bedste hummus hun nogensinde har smagt.

Byd derfor velkommen til hummus nr. 13, gulerodshummus!

Gulerodshummus

Gulerodshummus

Hvad der lige sker når butterbeans og kogte gulerødder blendes sammen med tahin, spidskommen og citron må næsten være magi.

Tænk at helt simple ingredienser kan smage SÅ godt når de kombineres.
Det kan da nærmest kun være magi.

Hummus laves sådan helt traditionelt på kikærter, men jeg er blevet ret så vild med at lave den på butterbeans istedet.

Dels fordi det giver en meget mere cremet konsistens og dels fordi jeg oplever, at kikærter kan være lidt en hård opgave for maven.

Skulle du ikke opleve den slags udfordringer kan hummusen naturligvis sagtens laves på kikærter.
Men prøv den nu alligevel lige med butterbeans, så du kan opleve HVOR cremet og lækker den bliver.

Blød som smør, fristes jeg til at sige …

Gulerodshummus

Den røde, den spicy og den exotiske …

Hummus kan spises til ALT !!
Hummes kan og bør varieres i alverdens farver og alverdens smage.

Hvis du ikke allerede HAR smage den røde, den spicy eller den exotiske, bør du gøre det NU ..
Men først gulerodshummus og dernæst:

Rødbedehummus
Sriracha-lime hummus
Karry-mango hummus

Gulerodshummus

Gulerodshummus
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Hummus
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 2 dåser butterbeans, drænet og skyllet
  • 300 g kogte gulerødder
  • 2 citroner, saften heraf
  • 2 store spsk. tahin
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.
  2. Smag til med salt.
  3. Anret hummussen i en skål og pynt evt. med persille, sesamfrø, paprika og olivenolie.

Vanløse Blues