Brownie med kirsebær og cheesecake topping – vegansk og glutenfri

Svampet ..
Intens ..
Kompakt ..

…. og freaking f*ing lækker !!

Fordi nogle gange skal bande ordene i brug, for at understrege en pointe.
Det her, er en af de gange !!

vegansk og glutenfri brownie

Bedste brownie, ever!

END
OF
STORY

Ok, indrømmet …
Vi skal passe på med at komme labels på alting.

Bedste, perfekt, sund, fedtfri, sukkerfri, oliefri, vegansk, glutenfri …

Det kan naturligvis være ganske nyttig viden, hvis man nu gerne vil undgå lige netop disse ting.

Men når nu vi skal servere vegansk mad for vores ikke-veganske familie og venner, kan det være en rigtig god idé, at pakke de veganske gloser lidt væk.

Lad mig give dig et eksempel …

Du har inviteret familien til middag, men da du er på slankekur, har du valgt at spare lidt på kalorierne i aftenens menu.

Du byder familien velkommen og præsenterer retten: Vi skal have fedtfattig lasagne …
Tavsenden bliver nærmest larmende, fordi INGEN gider da at spise den.

Det jeg vil frem til her, er at, når vi kommer labels på ting, opstår der en masse fordomme og forudantagelse.

Derfor kommer jeg aldrig “vegansk” foran noget af det jeg serverer.
En lasagne er jo stadig en lasagne, selv om den er vegansk.
Så når jeg serverer vegansk lasagne for mine med-spisende ikke-veganere, får de altså bare serveret “lasagne”

…. og jeg kan love dig for at fadet bliver ryddet.

Så !! Hvis du har udfordringer med at få dine ikke-veganske venner og familie til at spise din mad, så prøv at droppe det veganske label og nøjes med at servere lasagne, pizza eller brownie for dem.

vegansk og glutenfri brownie

Brownie med kirsebær og cheesecake topping

Af selv samme årsag hedder denne brownie også bare; brownie.
Fordi det er det den er, en brownie ..

Men det er også en vegansk, glutenfri, sukkerfri og oliefri bønnebrownie …
Havde jeg valgt at kalde den det, ville du så ha´ klikket på opskriften?

Nej vel?

Derfor holder jeg mig til: brownie med kirsebær og cheesecake topping, ok?

Det er alt du behøver at vide, altså udover at det også at den er freaking f*ing lækker og at det er den bedste (vegansk, glutenfri, sukkerfri og oliefri bønne) brownie du nogenside kommer til at smage.

Så uden videre forklaring og ordgøgleri fra mig, vil jeg med Timm Vladimirs ord sende dig ud i køkkenet …

Klar ..
Parat ..
BAG !!

vegansk og glutenfri brownie

Kage kærlighed i kasse vis …

Massevis …

Med kaffe, banan og tahin og gulerødder, masser af krydderier og frosting i lagvis.
Her er noget for en hver smag.

…. og psst …
Alle er selvfølgelig både veganske og glutenfri.
Det ved du godt, uden jeg har sat de labels på, ikke?

Espresso brownies
Banan-tahin kage med chokolade ganache
Svampet gulerodskage med creme cheese frosting

 

vegansk og glutenfri brownie

Brownie med kirsebær og cheesecake topping
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage
Antal personer: 9
Ingredienser
  • 1 dåse kidneybønner el. 240 g udblødte og kogte
  • 2 hørfrøæg*
  • 100 g dadler, uden sten
  • 50 g hasselnøddesmør - kan erstattes af anden nøddesmør
  • 100 g smeltet mørk chokolade min. 85 % - jeg brugte 92 %
  • 1 dl stærk kaffe - kan erstattes af havremælk el. anden plantedrik
  • 40 g rå kakao
  • 60 g havremel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. flagesalt
  • 50 g valnødder, groft hakket
  • 200 g kirsebær, halvvert og uden sten
  • Creme Cheese Topping.
  • 200 g vegansk flødeost fx. Oatly
  • 1 tsk. vanilje (flydende/pulver/sukker)
  • 2 spsk. havremælk
  • 1 spsk. tapiokamel el. anden glutenfri stivelse
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og kom bagepapir i en 20x20 cm bageform.
  2. Hæld vandet fra fra bønnerne igennem en si, skyl dem grundigt og lad dem dryppe af.
  3. Kom bønner, hørfrøæg, kaffe, smeltet chokolade, kakao, hasselnøddesmør, salt og bagepulver i en foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.
  4. Tilsæt melet og blend indtil melet er fordelt.
  5. Vend de hakkede valnødder i, fordel dejen i formen, kom kirsebær ovenpå tryk dem lidt ned i dejen.
  6. Rør flødeost, havremælk, vanilje og tapiokamel sammen med en håndmikser og fordel det ovenpå dejen.
  7. Træk en kniv rundt igennem dejen for at danne et swirl.
  8. Sæt formen i ovnen og bag den i 35 min.
  9. Lad kage køle helt ned inden der skæres i den.
  10. Faktisk er kagen bedre efter en dag i køleskabet.
Tips
* 2 spsk. knuste hørfrø + 5 spsk. vand rørt sammen og trukket i 10 min.

Vanløse Blues