Bananbrød – luftigt, svampet, perfekt! Vegansk og glutenfri

Hvor mange har du liggende?
2, 3 eller måske endda 5?
Uanset antallet, så ved jeg du har dem liggende, de overmodne bananer.

Så kom, lad os lige få gjort noget ved dem …

Vegansk og glutenfri bananbrød

Den dårlige timing …

3 ting jeg måske aldrig lærer …

1. At opnå den perfekte timing til hvornår der skal købes toiletpapir …
2. Nå at bruge avokadoerne de få sekunder, de er helt perfekte ..
3. Købe det korrekte antal bananer, så de ikke ender med at ligge helt brune og plettede i frugtskålen …

(og komme til tiden, men det er en helt anden snak …)

Dårlig timing er bare super irriterende!
Især når det kommer til toiletpapir og forsinkede typer!
Og avokadoerne vil for evigt nok blive ved med at tage røven på dig …

Bananerne derimod, dem kan du gøre noget ved.
Og lad mig vis dig hvordan …

Vegansk og glutenfri bananbrødBananbrød

Vegansk og glutenfri bananbrød

Fordi hvornår kan man ikke lige spise en skive luftigt, svampet og helt perfekt bananbrød?
Smurt med fx. nutella, peanutbutter, vegansk creme cheese eller helt simpelt, med smørbar ..

Det kunne du godt lige nu, ikke?

Så grib de modne bananer, find majsmel, havremel, bagepulveret og din foretrukne plantemælk frem.
Fordi det er praktisk talt alt du har brug for, til det her vidunderlige bananbrød.

Så hvad var det lige du ventede på?
En opskrift?
Ok, så værens artig …

 

Igen og igen, og …

Du ved lige så godt som jeg, at det kommer til at ske igen.
At bananerne i frugtskålen kommer til at blive ALT for brune og smattede til at bruge til det du måske i første omgang havde dem tiltænkt.

Men smid dem endelig ikke ud!
Modne bananer er nemlig helt perfekte til en masse andre lækkerier.
Se bare her:

Banan-tahin kage med chokoladeganache
Banankage med peanutbutter og chokolade
Banan granola

eller tjek også 

3 x opskrifter med modne bananer

Hvis har brug for endnu mere inspiration til den uendelige mængde af modne bananer.

Og ellers, kan du jo altid bare fryse dem ned, altså efter du har skrællet dem, og bruge dem til bananis eller komme dem i smoothies.

Vegansk og glutenfri bananbrød

5.0 from 1 reviews
Bananbrød - luftigt, svampet, perfekt! Vegansk og glutenfri
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Brød/kage
Antal personer: 1
Ingredienser
  • 2,5 dl havremel - anden glutenfri mel som boghvede, teff eller sorghum kan også anvendes
  • 2,5 dl majsgryn
  • 4 bananer, meget modne og most
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. tapiokamel - kan erstattes af majsstivelse
  • ½ dl havremælk el. anden plantebaseret mælk
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft og kom bagepapir i en lille brødform
  2. Kom alle ingredienser i en skål og vend det sammen.
  3. Fordel dejen i formen med bagepapir og sæt den i ovnen.
  4. Bag brødet i 45-50 minutter eller til en strikpind kommer ren ud.
  5. Lad brødet køle helt af i formen inden du tager det ud og skærer det i skiver.
Tips
Opbevar brødet i en pose i køleskabet i op til 4 dage og er desuden også fryseegnet.
Giv brødet en tur på brødristeren inden det nydes og smøres med yndlings pålægget.

Vanløse Blues