Varm ..
Cremet ..
og
Tilfredsstillende ..
Havregrød med lakrids og tahin, der sætter kulør på din morgen, kickstarter din dag og holder dig mæt i timevis.
Lakrids til morgenmad har aldrig været en bedre idé, end som når den kombineres med tahin, der kommes i og på havregrøden …
Tænker du det samme som mig B1?
Kan du huske dem ..?
De to pyjamas klædte bananer?
Bananer i pyjamas, B1 og B2 ..
Hvis ikke, så er du egentlig ikke gået glip af det store her.
Men de to bananer vidste altid hvad hinanden tænkte på.
Det gør min veninde/assistent Alberte og jeg også.
Ihvertfald når det kommer til mad og ISÆR når det kommer til tahin !!
Vi er begge helt tossede med tahin.
Tahin Tosse 1 og 2, det er Alberte og jeg.
Og der findes nærmest ingen grænser for hvor, hvad og hvor meget vi kan finde på at bruge det.
Du ved nok allerede, at jeg kommer tahindressing på (næsten) alle mine salater …
Men tahin kan så mange andre dejlige ting.
Fordi det tahin gør, er at tilføje umami og dybde, uden nødvendigvis at smage af tahin.
Så vær ikke bleg for at bruge tahin i alt fra dressinger, kager og desserter eller som her i havregrøden og i snackkuglerne ..
Det var nemlig det, der kom ud af mine og Albertes tahin tossede tankegang …
Havregrød med lakrids og tahin
Jeg spiser ALT for sjældent havregrød !!
Eller det gjorde jeg ..
Fordi efter jeg havde spist min skål havregrød med lakrids og tahin, konstaterede jeg, at det måtte jeg se at lave om på, af flere årsager faktisk.
Havregrød tager ingen tid at lave, det er billigt, det er mættende og det kan varieres i det uendelige.
Både hvad angår smag, men naturligvis også toppingen.
Og den går vi selvfølgelig ikke ned på.
Så lakrids i grøden og tahin på toppen.
Nu er det jo mig, der har lavet havregrøden her, så minsandten om der ikke har sneget sig grøntsager ned i grøden også ..
Jamen det har der da, jeg mener hvad ellers?
Ellers ville det jo ikke være en original Vanløse Blues opskrift, vel?
Så blomkålsris fra fryseren og ned i grøden.
De kan ikke smages, det kamuflere både lakridsen og tahin´en ganske fint, men de tilføjer et lækkert bid til grøden.
Skulle du tænke, at det altså er for mærkeligt, at komme blomkål ned i grøden, springer du naturligvis bare over, men du må love mig, at du prøve med lakrids og tahin.
OG lakridskuglerne!!
Opskriften på dem får du over hos Alberte …
Labre lakrids lækkerier
I lange baner …
Nu gik du måske og troede, at det der med at komme lakridspulver i og på alt, for længst var over.
Men nej, det er det ikke ..
Fordi lakrids smager tæskelækkert, derfor får du lige 3 labre lakrids lækkerier, som jeg syntes du skal smage på, her:
Lakridsvafler med blåbærcreme
Lakridssmoothie med fennikel og blåbær
Fennikelsalat med lakrids og chokolade
- 1 dl havregryn
- 1 dl blomkålsris - fra frost
- ½ citron, fint revet skal heraf
- 2 dl vand
- ½ tsk. lakrids
- 1 nip salt
- lidt havremælk til afrunding
- Topping:
- Soya yoghurt
- Tahin
- Banan, i skiver
- Blåbær
- Granatæblekerner
- Kakaonibs
- Kom alle ingredienser undtaget havremælk i en gryde og bring det forsigtigt i kog.
- Lad grøden simre til den har den ønskede tykkelse og rør i den undervejs.
- Rund til sidst grøden af med lidt havremælk.
- Kom grøden i en skål og pynt den med toppingen.

EEEELSKER b1 og b2 – OG tahin OG dadler <3
B1, B2, Tahin OG dadler fo´eva !!!
Uhm helt nyt og meget spændende sammensætning for mig 🙂
Det skal klart afprøves.
Tak for altid god inspiration!
Ønsker dig et smukt efterår 🙂
Ja den var ny ikke?
Men jeg garanterer dig, at den er smækker lækker 😉
Tak for dine altid søde kommentarer.
Ønsker også dig et smukt efterår !!
Kan se du skriver der er Tahin i og på grøden men kan ikke se det skal blandes i grøden i opskriften? Har du prøvet begge dele? Glæder mig til at teste opskriften!!
You do you 😉
Jeg kommer ALTID en revet gulerod i min havregrød (sammen med varme krydderier), og det gør altså noget for smag, konsistens og hvor længe man kan holde sig mæt.
Må helt klart også prøve blomkålen ad.
Uhmmm, ja gulerodskage havregrød !!!
Dét er altså også godt 😉
Et godt skud grøntsager er nemlig godt for både smag, konsistens og mætheden.
Prøv med blomkålen også, den kan man slet ikke smage, med den giver et dejligt bid 😉
Det lyder ellers lækkert ?
Hvilket mærke tahin bruger du?
Jeg har også hørt noget om en lys tahin, men er ikke klar over hvem der laver det.
Det er SÅ lækkert Anette 😉
Jeg skifter lidt i mellem Monki, Lima og Urtekram. De er alle det man vil kalde mørk tahin da de alle er ristede.
Det kan jeg rigitg godt li´
Jeg har engang haft købt en lys tahin – altså en uristet – og det var jeg ikke vild med.
Men smag og behang ikke?
Måske den lyse er mere dig?
Jeg ved Irma laver en lys, men er du mere til de ristede kan jeg anbefalde dem jeg bruger, altså Monki, Lima og Urtekram 😉
GENIAL opskrift – nem, lækker og mættende. Blomkålsrisene smager slet ikke af blomkål, men giver bare noget lækkert bid. Jeg er fan. Kommer til at bruge denne opskrift mange gange!
Hvor er det bare FEDT at høre 😉
Tænk man kan gemme blomkål i en havregrød HELT uden de kan smages 😉
Behøver det at være blomkålsris fra frost? 🙂
Ja for de har været blancheret og det fjerner blomkålssmagen, jeg har prøvet med rå og det er ikke rart 😂
Haha okay, perfekt! Det vil jeg helst undgå. Tak for skønne opskrifter!
Det tænkte jeg nok 😝
Og velbekomme ❤️