Peach melba pandekager

Peach melba pandekager er det lækre og sunde twist på den klassiske franske dessert.

Så sunde, at de kan og bør spises til morgenmad, men samtidig så lækre, at de snildt kan serveres til dessert, uden nogen rynker på næsten …

Fordi “sundt” kan nemlig sagtens smage “syndigt” !!!

Peach melba pandekager

Sundt og syndigt

Er begge begreber jeg ikke er fan af at bruge …
Fordi hvornår er mad sundt og hvornår er mad syndigt?

For alt for mange er “sund” mad lig med ingen, eller meget få kalorier.
Og “syndig” mad, er alt det lækre som fx. pizza, burger, is og pandekager …

Sundt bliver derfor ofte sat i bås som værende kedeligt og smagsløst.
Hvilket det jo også er, hvis det er den slags uden kalorier, ikke?

Men-prøv-nu-lige-og-hør-her-igå …

Sundt kan aldrig være sundt, hvis vi ingen energi og næring får, vel?
Energi og næring er ret så essentielt for at kunne eksistere …

Men det er nydelse også …
Livet er forkort til at skulle leve med begrænsninger.

Nyd din pizza, nyd din burger, nyd din is og NYD dine pandekager!

Og så er det faktisk også muligt, at lave lækker pizza, burger, is og pandekager, der modsat dem der kommer i pap og plastisk, er fulde af næring OG nydelse. Dét er sundt !!

Peach melba pandekager

Peach melba pandekager

Når du bytter de sukkerkogte ferskner ud med friske, vaniljeisen med yoghurt og den kridhvide hvede med protein- og fiberrigt kikærtemel, får du ikke bare en sund, men også lækker og mættende omgang peach melba pandekager.

Altså, ikke at der er noget galt med hverken vaniljeis og kridhvid hvede.
Men nu sigter vi efter både næring OG nydelse denne gang.

Og når du har spist dine peach melba pandekager til morgenmad, er jeg ret sikker på, du har nydt hver en bid. De smager nemlig “syndigt” selvom de er sunde …

Og hvem vil ikke gerne spise pandekager til morgenmad, hver dag?
Jeg vil og det har jeg også tænkt mig, altså lige med undtagelse af når jeg har lyst til noget andet.

Men igen, når man nu kan få sundhed og nydelse til at gå op i en højere, har man så brug for andet?

Peach melba pandekager

Meget mere nydelse …

I stakkevis ..
Tårnhøje
Og med masser af topping, fordi sådan er det bare bedst !!!

Pandekage bowl
Luftige græskar pandekager
Tykke fluffy blåbær-kokos pandekage

e-bøger

Den Veganske Jul  // Salater der mætter // Plantebøffen  // Grønne Madpakker

Peach melba pandekager

Peach melba pandekager
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 2 dl kikærtemel
  • 2 spsk. proteinpulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2-2,5 dl vand/mælk
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 2 dl. frosne hindbær
  • Til servering:
  • 1-2 ferskner, i skiver
  • 100 g frosne hindbær
  • soya yoghurt
  • Ristede kokosflager
  • Frisk basilikum
Fremgangsmåde
  1. Pisk alle ingredienser, undtaget hindbær, sammen i en skål, start med 2 dl vand og tilsæt mere hvis konsistensen bliver for tyk.
  2. Vend hindbærrene i dejen.
  3. Varm en pande på til medium varme, rist først kokosflagerne til de er gyldne. Tag dem af varmen og sæt dem til side.
  4. Kom en lille smule kokosolie eller smørblok på panden, brug 2 spsk. dej til hver pandekage og steg dem et par minutter.
  5. Vent med at vende pandekagerne til er faste i kanterne og har dannet lufthuller på oversiden.
  6. Vend dem og giv dem ca. 1 min på den anden side.
  7. Anret pandekagerne i en skål og server dem med passer af topping.

Vanløse Blues