Glutenfri pizza

Tynd bund?…. Tjek !!
Sprød skrope? ….Tjek !!
og
Kan den bestå løfte testen? …. TJEK !!

Denne glutenfri pizza består ALLE kriterier for hvad, der gør en pizza god.
Smagen er naturligvis fænomenal og den er nem at lave.

Såe … Skal du ha´ pizza til aftensmad ?

Glutenfri pizza

Simpelt gourmet

Mel, vand, gær, salt ..
Tomatsauce, ost, oregano …

Mere skal der ikke til, for at lave den gode klassiske pizza margherita.
Hvad man desværre nogle gange glemmer, når der skal laves så simpel mad er, at vælge de gode råvarer.

God kvalitet KAN smages !!
Og ja, god kvalitet koster også mere.
Det gælder sig både når vi skal købe bil, sofa, telefon – men så sandelig også pizza.

Men livet er da også for kort til at spise dårlige pizzaer, er det ikke?

En pizza skal smage mundvandsløbende godt!
Den skal have en velsmagende bund, der hverken er for tyk eller tynd.
Skorpen skal være sprød, men ikke tør.
Og så skal man kunne skære et stykke pizza ud, løfte det op til sin mund, UDEN at bunden bøjer ned af og alt fyldet glider ned …

Tomatsaucen skal smage af solmodne tomater, man skal kunne smage oregano, den smeltede ost og der skal være tilpas meget fyld på, så man kan smage lidt af det hele for hver bid, men der skal heller ikke være for meget på, så bunden bliver våd og slasket.

Det virker så simpelt, men alligevel, er der mange ting, der skal gå op i en højre enhed, når en pizza skal være god.

Men intet er umuligt for den, som har viljen i sit pizzabankende hjerte.
Og så selv om den pizza både skal være vegansk og glutenfri.

Lad mig vise dig hvordan …

Glutenfri pizza

Glutenfri pizza

Jeg HAR prøvet blomkålspizzaen, rootzaen og sågar bytte pizzabunden helt ud med skiver af aubergine.
Bevares det var da fint nok …

Men intet slår en god pizzabund lavet af mel, vand og gær.
Og intet slår, når den bund er toppet med en god tomatsauce og en ost der både smager af ost og at osten kan smelte.

Se det er faktisk ikke helt nemt …
Eller, lad mig rette og sige det VAR ikke nemt.

Fordi nu …
NU er det e-n-d-e-l-i-g muligt, at få en FANTASTISK vegansk og glutenfri pizza.
Der ikke smager vegansk og glutenfri ..
Men smager af pizza, som pizza nu skal smage.

Det hele starter med den gode bund.

En blanding af sorghum-, majs- og rismel giver den helt rigtige smag og konsistens.
Osten, der både smager af ost og smelter som ost er fra Simply V (den kan du bla. købe i Irma og på Coop) Violife gør det også godt, men Simply V ost, hold nu fast den er god !!

Slut med kedelige, tørre pizzaer med ost, der er lige så tør …
Fordi NU kan du få vegansk og glutenfri pizza, uden at skulle gå en krumme på kompromis.
Med noget som helst !!

Glutenfri pizza

Vild med pizza?

Dumt spørgsmål muligvis, fordi hvem er IKKE vild med pizza?

Derfor syntes jeg også du skal prøve en eller alle tre næste gang der skal pizza på menuen.
Og det ved vi godt er snart, ikke?

Socca Pizza – Pizza på kikærtebund
Pulled jackfruit pizza med hvidløgsdressing
Pizza med græskar, svampe og hasselnødder

Glutenfri pizza

Glutenfri pizza
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pizza
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 500 g lunken vand
  • 8 g tørgær
  • 10 g salt
  • 18 g FiberHUSK ( de gule)
  • 100 g Sorghum mel - kan ersattes af boghvede
  • 100 g fuldkorns majsmel
  • 200 g fuldkorns rismel
  • 50 g olivenolie
  • Fyld:
  • Pizzasauce
  • Revet vegansk ost fx. SimpleV
  • Peberfrugt, i strimler
  • Grillede artiskok
  • Kalamata oliven, uden sten
  • Aubergine, i tynde skirver
  • Til servering:
  • Rucola
Fremgangsmåde
  1. Pisken gær og salt ud i vandet.
  2. Pisk Husk ud i vandet og vent 2 minutter.
  3. Æltet så alt melet og olien ind i dejen med hænderne eller røremaskine. Ælt godt og kraftigt i 5 minutter.
  4. Sæt en bagesten ind i ovnen – har du ikke en bagesten, tager du en flad bageplade og sætter den ind med bunden opad.
  5. Varm ovnen op til maximal varme som din ovn kan komme op på ½ time inden du skal bage.
  6. Del dejen i 4 klumper. Drys noget majsmel på bordet og tryk dejen ud til en tyk pizzabund.
  7. Rul dejen ud med en kagerulle. Sørg for at dejen ikke klistrer til bordet ved at drysse lidt majsmel ind under dejen.
  8. Læg noget bagepapir på bagsiden af en kold bageplade eller på bagsiden af et skærebræt der er stor nok til at pizzaen kan være der og samtidig lille nok til at du kan skyde pizzaen ind i ovnen. Når ovnen har været rigtig varm i lang tid, lægger du dejen på bagepapiret og kommer fyld på pizzaen. Med det samme skyder du bagepapiret med den ubagte pizza ind på den varme bagesten /bageplade.
  9. Bag pizzaen i 11-13 min
  10. Server den bagte pizza med rucola.

e-bøger

Den Veganske Jul  // Salater der mætter // Plantebøffen  // Grønne Madpakker

Vanløse Blues