Kartoffelsalat med syltede rødløg og quinoa

Fyldig ..
Frisk ..
og
Fantastisk ..

Kartoffelsalat med syltede rødløg og quinoa kan både være tilbehør til dine plantebøffer eller være en ret i sig selv.

Den er mættende, den er lækker og den er fuld af smag.

Kartoffelsalat med syltede rødløg og quinoa

Fast hylde inventar

Havde du kigget i mit køleskab, da jeg var 18, ville du ikke finde ret meget andet end ketchup, gulerødder og Barcardi Breezer, som fast inventar på hylden i mit beskedne køleskab

Engang imellem kunne der da også være en rest pasta eller en pizzabakke, med et par stykker tilbage i …
Dog stadig ingen kulinarisk opdagelse …
Det eneste man kan rose mit 18 årige jeg for, var da, at jeg trods alt spiste grøntsager, og at jeg allerede den gang ikke gik ind for madspild …

I dag 20 år senere, er det et lidt andet indhold, der gemmer sig bag den integrerede dør til køleskabet.
Gulerødderne og ketchuppen finder du stadig, om ikke andet, i en anden kvalitet og med Ø-mærke på.

Breezere, åh ve og rædsel, dem finder du absolut ikke, øl derimod og gerne IPA.

Havremælk til kaffen og tahindressingen til salaterne – de er der altid, uden undtagelse !!
Men ting som kapers, oliven og syltede løg, ja de står nu altså også derinde, på sin faste plads.

Ja simpelthen, så gammel er jeg …
Men faktisk, vil jeg ikke bytte en eneste udstenet oliven for sår´n en breezer.

Næ du, kapers, oliven og syltede løg, det behager mine smagsløg.
Hver ting, giver så meget smag, at de løfter selv de mest simple hverdagsretter til gourmetretter med karakter.

De syltede løg var fx. det glas jeg rakte ud efter, da denne kartoffelsalat skulle ha´ noget umpf !!!

Kartoffelsalat med syltede rødløg og quinoa

Kartoffelsalat med syltede rødløg og quinoa

Noget blødt, noget sprødt, noget surt, sødt, saltet og knasende ..

Det er formel du skal sigte efter når du skal bygge den perfekte salat.

Fordi vi spiser med alle vores sanser.
Synet, duften, følelsen og smagen.
Der skal altså spilles på alle smagstangenter for at et måltid skal mættende og tilfredsstillende.

Når det spiller, kan selv en salat være alt du har brug for.

Kartofler, quinoa, nektariner, syltede rødløg, feldsalat, dild, ristede græskarkerner og sennepsvinaigrette.
Noget blødt, noget sprødt, noget surt, sødt, saltet og knasende ..

Farven ..
Duften ..

Kan vi ikke blive enige om, at det hele bare spiller her?

Kartoffelsalat med syltede rødløg og quinoa

Kartoffel kærlighed …

Ikke alene kan den tilberedes på noget uendeligt mange vidunderlige måder.
Men at den også både kan være tilbehøret til fx. plantebøffer eller kommes i salater, gryderetter og, og, og … Kan man da ikke andet end elske den for, vel?

Prøv fx.
Knuste kartofler med ramsløgpesto
Super sprøde karry kartofler

og brug dem som tilbehør til
Blomkålssalat med langtidsbagte tomater, syltede rødløg

Kartoffelsalat med syltede rødløg og quinoaSKAL DU MED? DU TILMELDER DIG HER: GRØNTSAGSUDFORDRINGEN

Kartoffelsalat med syltede rødløg og quinoa
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 500 g nye danske kartofler
  • 1½ dl quinoa
  • 100 g feldsalat
  • 1 potte dild, fint hakket
  • 2 nektariner, i skiver
  • 2 dl syltede rødløg
  • 1 dl græskarkerner
  • olie, salt
  • 4-6 spsk. sennepsvinaigrette
Fremgangsmåde
  1. Kog kartoflerne i let saltet vand i 10-15 min, alt efter størrelse og lad dem køle lidt ned.
  2. Kog quinoaen efter anvisning på posen.
  3. Halver kartoflerne om kom dem i en skål sammen med quinoa, dild og syltede rødløg og vend det med dressingen.
  4. Rist græskarkernerne på en tør varm pande til de begynder at poppe. Vend dem med lidt olie og salt og tag dem af varmen.
  5. Vend feldsalat og nektariner i salaten, anret det i en skål og pynt med ristede græskarkerner.
  6. Server salaten som tilbehør eller spis alene som en mættende salat.

Vanløse Blues