Taco bowl med blomkål og grillede majs

Taco bowl, altså – alt det gode fra Mexico samlet i EN skål !!
Vi snakker grillede majs, krydrede bønner, salsa, tortilla chips …

Smag, snask og spicyness !!
Det her er din nye yndlings bowl !!

Taco bowl med blomkål og grillede majs

They see me bowling …

Jeg vil ikke kalde det en livret ..
Fordi en ret er det ikke.
Yndlingsmåltid er vist en mere passende titel her.

Buddha bowl er og bliver et af mine absolut foretrukne måltider.
Her kommer to af mine utallige mad motto´er virkelig til sin ret:

En af hver ..
og
Gå aldrig ned på dressing …

En buddha bowl er nemlig en af hver OG der skal masser af dressing på.
Salat uden dressing, er i min optik, lige så interessant som popcorn uden salt og danskvand uden brus.
Derfor, riiiigeligt dressing, ok ..

Der er ingen regler for hvad og hvor meget, der kan kommes i en buddha bowl.
Men en god finger regel er, at få både protein, kulhydrat og fedt i, så det på den måde bliver et komplet og tilfredsstillende måltid.

Denne gang gik jeg den mexikanske vej og lavede en taco bowl med blomkål og grillede majs …

Taco bowl med blomkål og grillede majs

Taco bowl med blomkål og grillede majs

Blomkål og kidneybønner bagt med tacokrydderi ..
Grillede majs ..
Syltede rødløg ..
Friske tomater og agurk ..
Knuste tortillachips ..
Salsa ..

Og havde der nu bare ligget en “perfect avocado” i skålen, ville den også ha´ været en glimrende tilføjelse.
Men det var der ikke …

Har du derimod en, så tilføj den endelig.

Fordi har man sagt mexicansk, har man nærmest også sagt avokado, ikke?
Istedet sovsede jeg mine bowls ind i både salsa og havre fraiche ..
Og det kunne altså også noget.

Taco bowl med blomkål og grillede majs

Skål efter skål, efter skål ..

Skulle buddha bowl også blive dit yndlings måltid, så prøv en af de her næste gang:

Veggie Fajita ris bowl med smoky blackbean hummus
Buddha bowl med mango, sorte bønner og guacamole
Miso bagt græskar-bowl

… ellers fungerer huskereglen om en af hver og gå ikke ned på dressing også ganske glimrende!

e-bøger

Den Veganske Jul  // Salater der mætter // Plantebøffen  // Grønne Madpakker

Taco bowl med blomkål og grillede majs

Taco bowl med blomkål og grillede majs
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 1 blomkål, i mindre bidder
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 tsk. tacokrydderi
  • Olie, salt og peber
  • 2 majskolber, for kogte
  • 2 tomater, i tern
  • 1 rødløg, i skiver
  • ½ agurk, i halve skiver ( uden kerner)
  • 100 g feldsalat
  • Til servering:
  • Havre fraiche
  • Salsa
  • Frisk chili
  • Tortillachips, knuste
  • Frisk chili, i skiver
  • Koriander
  • Syltede rødløg
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom blomkål og kidneybønner på pladen, vend det med olie, salt og tacokrydderi, sæt pladen i ovnen og bag det i 20-25 min.
  3. Varm en grillpande op til den er godt varm.
  4. Pensel majskolberne med olie og grill dem et par minutter på alle sider.
  5. Lad majskolberne køle lidt af og skær herefter majsene af med en skarp kniv.
  6. Vend alle ingredienser sammen, fordel det i 2 skåle og pynt det med toppingen.

Vanløse Blues