Kartofler ..
Blomkål ..
Currysauce ..
Aloo gobi curry er helt enkelt kartofler og blomkål i en krydret sauce.
Den bliver serveret med naan brød og mynte raita.
Det er nemt, det er lækkert, det er krydret!
Kartoffel come back
Der var engang hvor kartoflerne var tilbehøret til alt.
Men så kom ris og pasta på banen og kartoflen blev sat på bænken.
Jeg syntes, at nu er det på tide, at kartoflen får mere spille tid !!
.. bliver sat på banen igen !!
.. og gør come back !!
Vi dyrker dem jo selv her i Danmark.
Det er lokalt, det er miljøvenligt, det er billigt.
Og en kartoffel kan jo varieres og tilberedes på uendeligt mange måder.
Fritter, mos, knuste, koge, stegte …
Jeg har en mission om at spise mange flere kartofler.
Og vi starter med at komme dem i en lækker og krydret indisk ret !!
Aloo Gobi Curry
Det lyder eksotisk ..
Den smager ekostisk ..
Men ingredienserne er ikke mere eksotiske, end det er nogle du kan få nede i dit supermarked.
Det er ovenikøbet nogle vi dyrker i vores eget lille land.
Løg, kartofler og blomkål.
Blandet sammen med en masse smagfulde krydderier.
Og vupti!
Så enkelt fik vi lige forvandlet en masse simple ingredienser sammen til en lækker og eksotisk ret.
Når du har smagt den her …
Er jeg sikker på, at du også er klar på et kartoffel come back!!
I for Indien
Og I for indiskutabelt godt!
Så næste gang du har lyst til Indisk …
Hvilket jeg gætter på er snart, efter du har smagt Aloo gobi´en.
Prøv så en af disse indiskutable gode indiske sager:
Indisk dhal
Indiske kikærtepandekager med stegte søde kartofler
Indiske butternutsquash fritter
- 1 stort blomkål, i små buketter
- 750 g små kartofler, i kvarte
- olie, salt
- Currysaucen
- 1 stort løg, fint hakket
- 3 fed hvidløg, fint revet
- 5 cm ingefær, fint revet
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. garam masala
- ½-1 stk. chiliflager
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk. kokoscreme ( den fede del fra kokosmælken på dåse)
- salt
- Til servering:
- Naan brød
- Koriander
- Kokos-mynte raita
- 3 spsk. kokos yoghurt
- 2 spsk. mynte, fint hakket
- ½ lime, saften heraf
- 1 fed hvidløg, fint revet
- salt og peber
- Tænd ovnen på 180 grander og kom bagepapir på en bageplade.
- Fordel blomkål og kartofler på bagepladen og vend dem med olie og salt.
- Sæt pladen i oven og bage det i ca. 40 min - vend rund i det et par gange undervejs.
- Lav imens currysaucen.
- Varm en gryde op til medium varme, tilsæt olie og steg løget heri i 8-10 min.
- Tilsæt alle krydderierne, hvidløg og ingefær, vend det rundt og lad det stege med i 1 min.
- Tilsæt tomaterne, bring det i kog og lad det herefter simre i 5-8 minutter.
- Rør kokoscremen i og smag til med salt.
- Vend de bagte grøntsager i saucen og server med naan, koriander og kokosmynte raita.

Den Veganske Jul // Salater der mætter // Plantebøffen // Grønne Madpakker
Rigtig god ide først at bage kartofler og blomkål. Det havde jeg ikke selv fundet på. Så mange tak for den ide.
-‘
Hej Kim,
Det var så lidt, jeg er glad for du kan bruge det.
God weekend til dig 🙂
Hej Maria,
Egner denne ret sig at blive varmet op i mikroovn til frokost? 🙂
Hej Emilia,
Det tror jeg sagtens du kan gøre 🙂
God weekend
Hold op hvor smager det lækkert🤤 Dén ret bliver helt sikkert lavet igen😊
Ej men altså hvor gør det mig glad at høre 😍
Jeg har fået tilføjet en ret til mine favoritter :-)) Det er virkelig lækker!!
Dog havde jeg ikke garam masala, men kom en Sabahr curry i isted og det var også et hit. Næste gang jeg laver den vil jeg reducere tiden, hvor blomkål og kartofler er i ovnen lidt 😉
Den er altså også bare lækker denne her 😍
Fedt du lige lavede dit eget twist på retten med det du lige havde.
Det er sådan madlavning skal være 😉