Svampet ..
Sticky ..
Sovset …
Dadelkage med karamelsauce er alt for meget og alt for godt.
Et overdådigt overflødighedshorn.
Svampet kage overhældt med varm karamelsauce.
Det her er så lækkert!
´
Smagen af Marrakesh
I næsten et helt år jeg haft kage på hjernen.
Et helt særlig kage.
En kage, der smagte så djævelsk godt, at jeg ikke har kunne slippe tanken om den.
Tilbage i december sidste år sad jeg med min veninde Sabrina, på Nomad´s tagterrasse.
Løftet op over kaoset fra Souk´en ..
Og nød den bedste kage jeg nogensinde har smag!
En luftig og svampet dadelkage serveret lun med en varm karamelsauce og flødeskum til.
Jamen jøsse da hvor den smagte godt.
Vi begik dog hele 2 fejl med kagen her.
Den første var at vi delte den og den anden var at vi ikke nåede tilbage efter endnu en bid af den vidunderlige kage.
Nu er der alligevel lidt langt at tage til Marrakesh for at få en bid af kagen …
Selvom jeg sagtens kunne finde på mange andre steder jeg også lige skulle forbi igen.
Valgte jeg, langt om længe, at gå i køkkenet og bage min egen dadelkage med karamelsauce.
For endelig igen, at få smagen af Marrakesh!
Dadelkage med karamelsauce
Udsigten til Atlasbjergene følger desværre ikke med …
Men smagen ..
Uhm smagen!
Den får du!
Det er næsten lige som sidde på Nomad, hjemme i egen stue.
Både kage og saucen er begge nemme og hurtige at lave.
Og kræver ikke mange ingredienser.
Dadler udgør, ikke så overraskede hovedparten af kagen.
Her er det vigtig at bruge medjool dadler.
Både i forhold til smag og konsistens.
Saucen, den er helt simpelt lavet af smør og sukker.
Og et nip salt.
Det gør en forskel for smagen, så spring ikke salten over.
Opskriften giver kun 4 kager, men bliver I flere ganger du bare op så der er nok til at.
Fordi gør ikke den samme fejl som os og del en kage.
Nej, en HEL kage til hver.
Kagerne skal helst serveres lune, men har du ikke tid til at bage dem på dagen, kan du snildt lige lune dem inden de serveres.
Lige som karamelsaucen også kan varmes igen inden den hældes over de lune og uimodståelige dadelkager ..
Bag dem nu, men vær forberet på at få kage på hjernen, ok ..
Chokolade, karamel og kokos
Kunne være opskriften på en kage.
En ret lækkert kage endda.
Jeg havde nu 3 forskellige kager i tankerne, nemlig:
Intens chokoladekonfekt kage
Saltede karamel cups
Den du ved nok
Bare lige for at gøre dig endnu mere lækker sulten end du allerede er, efter alt den snak om saltet karamel …
- 200 g medjool dadler, uden sten
- 120 g varm kaffe
- 1 tsk. bagepulver
- 125g tahin (reklamelink)
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. æblecidereddike
- 30 g kokosfibermel (reklamelink)
- 30 g tapiokamel
- ½ tsk. flagesalt
- Toffee Sauce
- 100 g medjool dadler, uden sten
- 225 g kokosmælk
- 1 tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. flagesalt
- Hæld den varme kaffe over dadlerne, tilsæt bagepulver og lad det trække i 30 min.
- Opvarm ovnen til 175 grader.
- Kom de udblødte dadler, kaffe og bagepulver blanding i en foodprocessor, tilsæt tahin, æblecidereddike og vanilje og blend det til en jævn og cremet konsistens.
- Tilsæt kokosfibermel, tapiokamel og salt og blend igen til det er jævnt fordelt.
- Fordel dejen i 4 store muffin forme, sæt dem i ovnen og bag dem i 30 min.
- Vip de bagte dadelkager over på en bagerist og lad dem køle i 15 min.
- Kom alle ingredienser til toffee saucen i en blender og blend det til er helt cremet og flydende. Tilsæt evt. mere kokosmælk hvis saucen er for tyk.
- Anret dadelkagerne på tallerkner, hæld toffee saucen over og server med det samme

Den Veganske Jul // Salater der mætter // Plantebøffen // Grønne Madpakker
Hej den lyder lækker! Er det tahin med salt eller uden du bruger? 🙂
Den er simpelthen noget af det lækreste 😉
Jeg bruger ALTID tahin med salt, men det er jo en smagssag 😉
Er den vegansk når der er 30g kamel i??
ha ha ha ha, får det lige rettet til KANEL i stedet 😉
Godt spottet 😉 og TAK !!!
Hvilken type tahin? De tynde lyse, eller den ala urtekram?
Dine kager på billedet er bagt i mini randforme og ikke i muffinforme, så hvad er bagetid angivet ud fra?
Samme bagetid 😉
Jeg bruger en ristet tahin ala den fra urtekram, den kan jeg bedst li smagen af 😉
Lyder virkelig lækkert, den må prøves! Men når bagepulveret hældes i den sure kaffeblanding så tidligt, så når alt CO2’en jo at være uddrevet inden afbagningen..?!
Ved du hvad, det tror jeg du har helt ret i 😉
Hvor har du de fine mini springforme fra? Dem kunne jeg godt tænke mig at bage kagerne i 🙂
Dem har jeg købt i Kunst & Køkkentøj, de er bare så fine, ikke? 😉
Sjovt har været besat af samme kage siden jeg sad samme sted i marrakesh?- og så søgte jeg og fandt den opskrift! Fantastisk , må straks igang .
Kan man bruge alm mel istedet for tapiokamel og kokosmel istedet for kokosfiber ? ?Vh jelena
Jeg drømmer stadig om den kage ?
Du kan sagtes bruge alm hvedemel og så behøver du ikke nogle af de andre specielle meltyper 😉
God fornøjelse med kagen 😉