Fyldte portobello svampe med valnødder og tranebær

Saftige …
Sprøde …
Smagfulde …

Fyldte portobellosvampe med valnødder og tranebær er perfekte på de mange forestående juleborde.
Forstil dig dem serveret med hasselback kartofler, sauce og en sprød salat.

Svampe, sauce, salat og kartofter …
Uhm, det dur bare !!!

Fyldte portobello svampe med valnødder og tranebær

Og det skete i de dage i november engang …

At de første spekulationer om julemiddagen gik igang.
Ihvertfald når julemiddagen skal være uden alle de traditionelle elementer.
Især hvis det er første gang.
Og især hvis julemiddagen skal spise i selskab med andre, der spiser den traditionelle.

Det kan være svært nok, at gøre noget anderledes i forvejen, men i julen, traditionernes fest.
Der bliver det lige lidt svære, og følsomt …

Vi kan godt li´ vaner og vi kan godt li´ traditioner.
Det kræver både mod og en virkelig god opskrift, at turde servere noget andet til den aller helligste julemiddag.

Men når du tager en portobellosvamp, fylder den med valnødder og tranebær, serverer sauce, kartofler og salat til …

Får du en ret, der kan lige præcis det.
Det er nemt, det er lækkert og det er lige til julebordet.

Fyldte portobello svampe med valnødder og tranebær

Den forvoksende champignon, med det store hulrum, nærmest indbyder til, at blive fyldt med alverdens smagfuldheder, gør den i forvejen lækre svamp, endnu mere lækker.

Valnødder
Tranebær
Ris
og
Krydderurter

Er alle med til, at sætte smæk på smagen.
Portobellosvampen bliver mør og lækker, fyldet intens i smagen og toppen bliver lækker og sprød.

Blød, sprød, cremet og intens lækker smag.
Det er nemt, det er enkelt.

Og det er forførende godt!

Fyldte portobello svampe med valnødder og tranebær

Svampe, sauce og stemning …

Til alle de andre lejligheder, hvor maden stadig skal være spot on.
Kan disse sørge for både smag, sauce og svampe.

På 3 forskellige og vidunderlige måder.

Fyldte portobello svampe i tomatsauce
Svampe Bourguignon med rodfrugt mos
Butternutsquash med stegte svampe, grønkål & estragondressing

Fyldte portobello svampe med valnødder og tranebær

Fyldte portobello svampe med valnødder og tranebær
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Jul
Antal personer: 6 stk
Ingredienser
  • 6 portobello svampe
  • 3 dl valnødder
  • 3 dl kogte ris
  • 2 spsk. gærflager
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk. salvie
  • 2 tsk. rosmarin
  • 2 tsk. timian
  • 3 spsk. tørrede tranebær, fint hakket
  • 1 spsk. balsamico
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir i en bradepande.
  2. Kom valnødder og gærflager i en blender og puls det til konsistensen er rasp lignende.
  3. Tag ⅓ af portionen fra.
  4. Skrab forsigtigt med en ske de brune riller ud på hver portobello, men gemt det, og placer svampene i bradepanden.
  5. Varm en sauterpande op til medium varme, tilsæt lidt olie og steg løg og hvidløg heri i et par minutter.
  6. Tilsæt alle krydderierne og balsamico og lad det bruse af.
  7. Tilsæt valnød blandingen, kogte ris og tranebær og vend det sammen.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Fordel fyldet i portobello svampene og drys resten af over.
  10. Sæt bradepanden i ovnen og bag dem i 15-20 minutter.
  11. Pynt med fint hakket bredbladet persille og server svampene som tilbehør til fx kartoffelmos og rødkålssalat.

e-bøger

Den Veganske Jul  // Salater der mætter // Plantebøffen  // Grønne Madpakker

Vanløse Blues