Vegansk Pad Thai

Stegte nudler ..
Stegte grøntsager ..
Sur/sød sauce ..

PEANUTS !!!

Det er essensen af en Pad Thai.
Den thailandske street food klassiker, lavet hjemme i dit køkken.
Helt simpelt, så lækkert !!

Vegansk Pad Thai

Fornemmelsen af ferie ..

Om mindre end 2 uger sidder jeg ombord på flyveren på vej til de varme lande.

Her ville det være oplagt at sige Thailand, ikke?
Men det er det ikke ..

Derimod Indonesien, nærmere bestemt Bali ..!!

Og jeg behøver ikke at sige, at jeg glæder mig vel?
På den anden side, JO !!
For er du da helt vimmer hvor jeg glæder mig !!

Det er kun min anden gang uden for Europa.
Men om 2 uger og i 2 uger …
Tager jeg lige en pause fra kulde, regn og mørke og lader op i de varme lande.

Altså Bali …

Hvilket jo ligger i Asien …

Og lur mig om de på Bali, ikke også laver en eller anden udgave af Pad Thai.
Det er jo bare nudler, grøntsager, sur-sød sauce og peanuts, ikke?

Vegansk Pad Thai

Vegansk Pad Thai

Vegansk fordi den sådan helt traditionelt laves med æg.

Her kunne jeg ha´ valgt, at erstatte det æg med tofu.
Men ved du hvad …

Nogle gange er nudler, grøntsager, sur-sød sauce og peanuts bare alt man har lyst til, ikke?

Broccoli, gulerødder, bønnespirer og forårsløg lynstegt i wok´en, vendt med brede risnudler og den klassiske Pad Thai sauce beståede af tamarind, tamari og sukker.
Sur, sød og saltet.

Det er kunne næsten ikke være mere simpelt.
Og det kunne næsten ikke være mere lækkert!

Vegansk Pad Thai

Smagen af Asien

Kommer i mange udgaver ..

Prøv fx.  Friske forårsruller med sriracha tofuThaisalat med edamamebønner og peanutbutterdressing, eller One Pot Thai quinoagryde næsten gang du skal smage på Asien.

Vegansk Pad Thai

Vegansk Pad Thai
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Asiatisk
Antal personer: 2
Ingredienser
  • SAUCE
  • 5 spsk tamarind sauce
  • 3 spsk. tamari
  • 2-3 spsk. ahornsirup, efter smag
  • 200 g brede ris nudler
  • 200 g bønnespirer
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 2 gulerødder, i tynde brede strimler
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • Til servering:
  • Ristede, saltede peanuts, fint hakket
  • Frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Kog ris nudlerne 1-2 minutter mindre end efter anvisning på posen.
  2. Pisk alle ingredienser til saucen sammen.
  3. Varm en wok eller stor pande op til medium/høj varme, tilsæt lidt kokosolie og steg løg og chili heri et par minutter under omrøring.
  4. Kom dem over på en tallerken og stil dem til side.
  5. Tilsæt evt. lidt ekstra olie til wokken og steg grøntsagerne med 1 minut i mellem i følgende rækkefølge: broccoli, rød peber, gulerødder, bønnespirer.
  6. Kom tallerknerne over på en tallerken og stil den til side.
  7. Kom saucen i wokken og vend nudlerne heri, tilsæt hvidløg og vend det sammen.
  8. Til alle de stegte grøntsager og vend det sammen.

 

e-bøger

Den Veganske Jul  // Salater der mætter // Plantebøffen  // Grønne Madpakker

Vanløse Blues