Bagt havregrød med rabarber, kokos og lime

Er det kage?
Er det dessert?
eller 
Er det morgenmad?

Du behøver ikke vælge, bagt havregrød med rabarber, kokos og lime er lækker nok til at være kagen eller desserten og sund nok til at være morgenmad.

Bag den, nyd den!

Bagt havregrød med rabarber, kokos og lime

Magisk morgen

Starter med solen ind ad vinduet ..
Duften af kaffe …
Og udsigten til en morgenmad, der springer lækkerhedsskalaen!

Vi snakker altså ikke om ristet brød !!
… om havregryn med rosiner !!
… eller om bløde cornflakes !!

Vi snakker om en mundvandsløbende lækker morgenmad!

Så lækker at den smager af dessert ..
Så lækker at du giver dig lyst til at springe ud af sengen ..

Ok, der gik jeg måske lige skridtet for langt ..?

Nu er jeg selv bare den type der elsker morgenmad.
Faktisk så meget, at det er det sidste jeg tænker på inden jeg går i seng.

Og jeg føler mig faktisk ret så sikker i min sag om, at når du har smagt bagt havregrød med rabarber, kokos og lime, vil du også tænke på morgenmad som det sidste inden du går i seng.

Bagt havregrød med rabarber, kokos og lime

Havregryn + vand + salt + gryde = havregrød …
Havregryn + vand + salt + kokos + rabarber + kokos + lime + ovnfast fad = bagt havregrød

Vi er ude i de samme ingredienser.
Men vi får 2 vidt forskellige oplevelser.

Grød er lidt et kærlighed/had forhold.
Enten elsker du det eller også hader du den.

Kage derimod …
ALLE elsker kage !!
Ikke?

Og kage er lige præcis hvad denne bagte morgenmads sag smager af!
Og helt ærligt …
Hvem vil ikke også elske at spise kage til morgenmad?

Præcis !!

Så skal vi ikke bare gå direkte til opskriften?
Var det et ja jeg hørte?

Jamen så værsågod

Bagt havregrød med rabarber, kokos og lime

Opgradereret morgemadsmums

En god start på dagen starter med en god morgenmad.

Skift derfor den ( kedelige ) skål havregryn ud med en opgraderet portion morgenmadsmums.
Start med bagt havregrød med rabarber, kokos og lime og fortsæt herefter med disse.

Din morgen vil for altid være opgraderet!

Bagt havregrød med hindbær og græskarkerner
Bagt gulerodskage havregrød
Sunde morgenmadsbarer med chokolade og peanutbutter

Bagt havregrød med rabarber, kokos og lime

Bagt havregrød med rabarber, kokos og lime
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 4-6
Ingredienser
  • 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl plantemælk fx. havremælk
  • 2 dl. kokosmel
  • 1 lime, saft og skal heraf
  • 2 spsk. kokosolie, smeltet
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 2 tsk. ingefær
  • 1 nip salt
  • 2-3 stængler rabarber vend med kokossikker
  • Til servering:
  • Kokoscreme
  • Rabarberkompot
  • Kokoschips
  • Jordbær
  • Mynte
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og smør et ovnfast fad med lidt kokosolie
  2. Rør chiafrø og vand sammen og lad det trække i 5-10 for at danne en gelé lignende konsistens.
  3. Smelt kokosolien i en gryde og rør ahornsirup og havremælk ud heri.
  4. Bland havregryn, kokosmel, ingefær og salt sammen i skål.
  5. Tilsæt chia- og mælkeblandingen til de tørre ingredienser og rør det sammen.
  6. Fordel blandigen i det ovnfastefad.
  7. Skær rabarberstænglerne i passende længder og anret dem ovenpå.
  8. Sæt fadet i ovnen og bag det i 40-45 min.
  9. Lad den bagte morgengrød køle af i 15 min.
  10. Server den bagte grød med fx. kokoscreme, rabarberkompot, kokoschips, jordbær og mynte

Vanløse Blues