Græskar …
Pasta …
Valnødder …
3 helt enkle ingredienser, men som tilsammen bliver en helt igennem lækker og tilfredsstillende ret.
Butternutsquash pasta med cremet valnøddesauce er den perfekte det regner og rusker udenfor ret.
Så hvorfor ikke allerede sætte den på menuen i dag?
Umami bomben
Et af de mest vedholdende rygter vegansk mad er oppe imod og som får ikke-veganere til at rynke på næsen, når mad bliver omtalt som vegansk er …
At det ikke smager af noget !!
Desværre er det også alt for tit tilfældet ..
Fordi, der helt simpelt ikke bliver skruet op for smagen, når der skrues ned for kødet.
Og det er vigtigt, meget vigtigt!
Det er heldigvis meget simplet at gøre.
Vegansk umami findes i ting du måske allerede har i dit køkken.
Svampe, løg, tomatpure og grøntsagsboullion fx.
Men noget der virkelig batter, når det kommer til at give en god umami smag, er valnødder.
Fra chilien kender vi scoville skalaen, der angiver hvor stærk en chili er.
For umami findes der ligeledes en skala, der kan fortælle os hvor meget umami en råvare har.
Og her finder man overraskende nok, valnødder mange placeringer over oksekød.
Ja, den havde jeg altså heller ikke lige set komme …
Så når valnødder forvandles til en cremet pastasauce, har du altså med lidt af en umamibombe at gøre!
Butternutsquash pasta med cremet valnøddesauce
Er en kombination af mine yndlings efterårs ting i en og samme ret.
Græskar først og fremmest!
Altså hvor jeg elsker græskar!
Græskar i en kombination af pasta og cremet valnøddesauce bliver til sammen en ret du har lyst til at spise igen og igen og igen ..
Heldigvis er den nem at lave og kræver få ingredienser.
Du kan bruge lige præcis den pasta du foretrækker og kan du ikke finde butternutsquash, kan du uden problem sagtes bruge hokkaido istedet.
Ja eller hvilken som helst anden grøntsag for den sags skyld.
Søde kartofler, gulerødder, broccoli, pastinakker, rødbeder …
Og jeg kunne blive ved!
Det eneste du ikke må ændre på er valnøddesaucen, det er den der binder hele retten sammen.
Den gør den unik, lækker og uimodståelig god!
Så øhh …
Ved du hvad du skal have til aftensmad i dag?
Jeg gør!
Spis mere pasta, basta!
Det er nemt, det er billigt, det er lækkert!
Og alle elsker pasta!
Især de sovsede og snaskede retter af slagsen, ikke?
Så sæt endnu mere pasta på menuen med disse henrivende retter:
Cremet tomat pasta med vegansk parmesan
Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner
Vegansk og glutenfri pastafad
- Valnød sauce
- 100 g valnødder
- 1 løg, i skiver
- 2 spsk. ahornsirup, eller anden sødning
- 1 tsk. æblecidereddike
- 1 tsk. flagesalt
- 1 tsk. grøntsagsboullion, fx. Herbamare
- 2,5 dl pastavand
- Peber efter smag
- 240 g valgfri pasta
- 1 butternut squash, skrællet og i tern
- Olivenolie
- 1 tsk. rosmarin
- Salt og peber
- Hæld kogende vand på valnødderne og lad dem trække imens resten forberedes.
- Tænd ovnene på 200 grader og kom bagepapir på 2 bageplader.
- Kom løg og butternutsquash på hver bageplade.
- Vend løgene med olie og salt og butternut squash med olie, salt og rosmarin.
- Sæt begge plader i oven.
- Tag løgene ud efter 20-25 min og butternut squash efter 40 min.
- Kog pastaen efter anvisning på posen og gem 2,5 dl kogevand.
- Hæld vandet fra valnødderne og kom dem i en blender sammen med de bagte løg, ahornsirup, æblecidereddike, salt, grøntsagsboullion, pastavandet.
- Blend det til en jævn og cremet konsistens og smag til med salt og peber.
- Vend pasten sammen med valnøddesauce og den bagte butternut squash.
- Fordel det i 4 skåle og server det. evt. med en frisk salat.
Okay, wauw! Det ser fuldstændig lækkert ud – Den ret må prøves så hurtig som muligt!
Det kan jeg absolut også kun anbefale dig at gøre, den er SÅ lækker !!
Jeg har lavet denne ret og den er bare SÅÅÅ mega lækker? Jeg puttede en dåse kikærter med i ovnen sammen med butternut squash og erstattede sirup med nogen bagte gulerødder – så lækkert og så med lidt persille på toppen. Tak for denne fantastiske opskrift!
Ih det gør mig bare SÅ glad at høre !!!
Og sikke et lækkert twist med både gulerødder og kikærter!
Hold nu fest den her ret er god!! Den kommer til at blive lavet mange gange hjemme hos mig fremover. Jeg kunne spise den sauce som suppe ???
??? jeg er så enig med dig, den sauce er på ??
[…] siden så jeg en post på Maria fra Vanløse Blues’ blog og jeg har ikke kunnet få hendes butternutsquash pasta med cremet valnøddesauce ud af hovedet siden. Maria har vendt sine pastaer i en valnøddesauce og tilføjet bagt […]
Til en start lige et kæmpemæssigt tak for dine lækre, inspirerende opskrifter 👏🙏
Jeg har til aften for første gang (og så ABSOLUT ikke den sidste 🤤) lavet denne ret, og er lidt nysgerrig på at høre, hvordan du har tænkt at løgene skal være når de kommer ud af ovnen – bløde eller sprøde?
Mine var reeeeet så sprøde, men havde på forhånd tænkt, at de bare skulle være bløde. Men efter en tur i blenderen smagte det nu alligevel fortrindeligt – MUMS!!!!
Kh. en kæmpe fan,
Conni
Hvor er du sød Conni! Tusind tak, det gør mig SÅ glad at høre !!
løgene skal være hvad jeg vil kalde karameliserede.
Så ikke sprøde 🙈
Men dejligt du fik et lækkert resultat ud af det alligevel ❤️
Kh Maria
Sikken en lækker ret 😍
Helt tilbage i 1989 var jeg i huset i sydengland og fik en mega lækker ret med pasta og valnødcreme 🤗 denne ret smagte næsten ligesådan 🥳
Resten af familien synes også den var løkker incl. mit barnebarn på 10 1/2 måned
Ej hvor fantastisk dejligt at høre.
Tænk at en pastaret kan frembringe sådan nogle minder og glæde hele familen.
Det gør mig bare SÅ glad at høre ❤️