Butternutsquash pasta med cremet valnøddesauce

Græskar …
Pasta …
Valnødder …

3 helt enkle ingredienser, men som tilsammen bliver en helt igennem lækker og tilfredsstillende ret.

Butternutsquash pasta med cremet valnøddesauce er den perfekte det regner og rusker udenfor ret.
Så hvorfor ikke allerede sætte den på menuen i dag?

Butternut squash pasta med cremet valnøddesauce

Umami bomben

Et af de mest vedholdende rygter vegansk mad er oppe imod og som får ikke-veganere til at rynke på næsen, når mad bliver omtalt som vegansk er …

At det ikke smager af noget !!

Desværre er det også alt for tit tilfældet ..
Fordi, der helt simpelt ikke bliver skruet op for smagen, når der skrues ned for kødet.

Og det er vigtigt, meget vigtigt!
Det er heldigvis meget simplet at gøre.

Vegansk umami findes i ting du måske allerede har i dit køkken.
Svampe, løg, tomatpure og grøntsagsboullion fx.

Men noget der virkelig batter, når det kommer til at give en god umami smag, er valnødder.

Fra chilien kender vi scoville skalaen, der angiver hvor stærk en chili er.
For umami findes der ligeledes en skala, der kan fortælle os hvor meget umami en råvare har.

Og her finder man overraskende nok, valnødder mange placeringer over oksekød.
Ja, den havde jeg altså heller ikke lige set komme …

Så når valnødder forvandles til en cremet pastasauce, har du altså med lidt af en umamibombe at gøre!

Butternutsquash pasta med cremet valnøddesauce

Er en kombination af mine yndlings efterårs ting i en og samme ret.

Græskar først og fremmest!
Altså hvor jeg elsker græskar!

Græskar i en kombination af pasta og cremet valnøddesauce bliver til sammen en ret du har lyst til at spise igen og igen og igen ..

Heldigvis er den nem at lave og kræver få ingredienser.

Du kan bruge lige præcis den pasta du foretrækker og kan du ikke finde butternutsquash, kan du uden problem sagtes bruge hokkaido istedet.

Ja eller hvilken som helst anden grøntsag for den sags skyld.
Søde kartofler, gulerødder, broccoli, pastinakker, rødbeder …
Og jeg kunne blive ved!

Det eneste du ikke må ændre på er valnøddesaucen, det er den der binder hele retten sammen.
Den gør den unik, lækker og uimodståelig god!

Så øhh …
Ved du hvad du skal have til aftensmad i dag?

Jeg gør!

Butternut squash pasta med cremet valnøddesauce

Spis mere pasta, basta!

Det er nemt, det er billigt, det er lækkert!
Og alle elsker pasta!

Især de sovsede og snaskede retter af slagsen, ikke?

Så sæt endnu mere pasta på menuen med disse henrivende retter:

Cremet tomat pasta med vegansk parmesan
Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner
Vegansk og glutenfri pastafad

Butternut squash pasta med cremet valnøddesauce

5.0 from 1 reviews
Butternutsquash pasta med cremet valnøddesauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pasta
Antal personer: 4
Ingredienser
  • Valnød sauce
  • 100 g valnødder
  • 1 løg, i skiver
  • 2 spsk. ahornsirup, eller anden sødning
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. grøntsagsboullion, fx. Herbamare
  • 2,5 dl pastavand
  • Peber efter smag
  • 240 g valgfri pasta
  • 1 butternut squash, skrællet og i tern
  • Olivenolie
  • 1 tsk. rosmarin
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Hæld kogende vand på valnødderne og lad dem trække imens resten forberedes.
  2. Tænd ovnene på 200 grader og kom bagepapir på 2 bageplader.
  3. Kom løg og butternutsquash på hver bageplade.
  4. Vend løgene med olie og salt og butternut squash med olie, salt og rosmarin.
  5. Sæt begge plader i oven.
  6. Tag løgene ud efter 20-25 min og butternut squash efter 40 min.
  7. Kog pastaen efter anvisning på posen og gem 2,5 dl kogevand.
  8. Hæld vandet fra valnødderne og kom dem i en blender sammen med de bagte løg, ahornsirup, æblecidereddike, salt, grøntsagsboullion, pastavandet.
  9. Blend det til en jævn og cremet konsistens og smag til med salt og peber.
  10. Vend pasten sammen med valnøddesauce og den bagte butternut squash.
  11. Fordel det i 4 skåle og server det. evt. med en frisk salat.

 

Vanløse Blues