3 x surdejspizza med salvie, koriander og basilikum

3 x surdejspizza

// Indeholder reklame for Infarm //

Koriander ..
Basilikum ..
Salvie ..

3 vidunderlige krydderurter, der på hver sin unikke måde giver smag til disse 3 x surdejspizza.
Bagt i miniformat, så hver mand får 3 hele pizzaer.

Rør dejen sammen nu!
Nu skal der bages pizza!

3 x surdejspizza

Infarm, din lokale krydderurtfarm

Når jeg laver mad, er der især én ting, jeg ikke kan undvære.

En ting, der gør retten mere smagfuld ..
En ting, der gør retten smuk og indbydende, er ..

KRYDDERURTER

Koriander, basilikum, salvie, estragon, oregano, mynte, kørvel, dild, timian, rosmarin, persille ….

Jeg elsker dem alle og bruger alle flittigt.

I maden ..
På maden

Hvis jeg kunne, dyrkede jeg mine egne.
Og med kunne, mener jeg faktisk bare, har plads til.

Uden hverken altan, have eller terrasse og en alt for lille lejlighed.
Er det ikke en hjemlig krydderurtfarm, der bliver prioriteret på de få kvm …
I stedet køber jeg massevis af krydderurter i potter ..

Eller det vil sige, at det gjorde jeg.

Fordi i Irma, kan du og jeg nu købe lokalt dyrkede krydderurter fra Infarm.

Og med lokalt, mener jeg dyrket inde i Irma.
I et dertil indrettet drivhus.

Infarm tror nemlig på at vores råvarer skal dyrkes lokalt.
Og det kan jeg kun give dem ret i.

Når vi dyrker lokalt, mindsker vi transport og vi kan høste vores råvarer, når vi skal bruge dem.
Mere frisk, levende og næringsrigt bliver det ikke.

Krydderurterne bliver dyrket i et kontrolleret ecosystem, med den perfekte mængde luft, lys og næring.
Det giver krydderurterne de mest optimale forhold til at gro.

Det kræver også mindre vand, mindre gødning og absolut ingen pesticider at dyrke Infarm krydderurter.

Infarm bevarer også rødderne på krydderurterne, det holder krydderurterne friske og velsagende i længere tid.

Og du kan altså “plukke” dem i din lokale Irma.
Urban farming er det nye sort, hvis du spørger mig!

Alt det lagt sammen, giver de mest velsmagede krydderurter jeg har smag!

3 x surdejspizza

3 x surdejspizza med salvie, koriander og basilikum

Surdej og pizza.
Kan virke som to ting, der ikke lige kan forenes …

Surdej ved vi tager tid at lave ..
Hvor pizza bliver betragtet som den hurtige løsning på en uopfindsom løsning på aftensmaden.

Fordi pizza er altid lækkert, ikke?

Men når du lige giver det, den tid det tager at lave en pizzadej på surdej.
Får du en helt anden og meget meget bedre smag.

Fortvivl ikke, hvis du ikke har din egen surdej.
Du kan købe dig til sådan en, enten i supermarkedet, hos bageren eller måske du som jeg, kan få noget af en sød veninde …

Når du har din surdej tager det ikke længere tid at bakse pizzadejen sammen, end en uden surdej.
Dog skal den lige hæve lidt længere tid.

Men smagen der venter dig, er hele tiden værd.

Nu til det sjove …
Toppingen !!!

Min kærlighed til krydderurter ( og pizza ) gjorde det umuligt at begrænse mig til en krydderurt og dermed også kun en slags pizza.

Salvie, mountain koriander og basilikum skulle blive prikken over i´et på hver pizza.

Pizzaerne valgte jeg at bage små, dermed får man 3 pizza hver.

En med hver krydderurt;

Koriander, gulerod, peberfrugt og bønnespirer.
Salvie, græskar og kejserhat.
Bordeaux basilikum, græsk basilikum, italiensk basilikum, rødløg, tomat og oliven.

Og dem vil man gerne ha´ en hel af hver af, ikke?

3 x surdejspizza

Pizza party every night

Hvis der en ret, der kan varieres uendelige.
Blive ved med at være lige så lækker ..

og

Derfor kunne spises igen og igen og ..
Så er der pizza!

Så her har du mere inspiration til din næste pizza.

Efterårspizza med græskar og figner
Pulled jackfruit pizza
Thaipizza med tofu, peanutbutter og koriander

Er du gluten allergiker?

Så har jeg en fabelagtig opskrift på en glutenfri pizza lige her:

Glutenfri pizzabund

3 x surdejspizza

5.0 from 1 reviews
3 x surdejspizza med salvie, mountain koriander og basilikum
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pizza
Antal personer: 12 stk
Ingredienser
  • Surdej - giver 12 mini pizza el- 4 store
  • 1-1,5 dl surdej - er din surdej meget flydende kan du undlade lidt af væsken
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie, ca
  • 1 tsk flagesalt
  • 8-10 g gær, hvis din surdej har hæve egenskaber kan du undlade eller bruge mindre.
  • 6 dl Tipo 00 mel
  • Pizza 1:
  • Pizza sauce
  • Revet vegansk ost
  • Gulerod, i strimler
  • Bønnespirer
  • Infarm Mountain koriander
  • Rød peberfrugt, i skiver
  • Pizza 2:
  • Pizza sauce
  • Revet vegansk ost
  • Rødløg
  • Oliven
  • Semi dried tomater
  • Infarm basilikum
  • Pizza 3:
  • Pizza sauce
  • Revet vegansk ost
  • Hokkaido, i tynde skiver
  • Kejserhatte, i skiver
  • Infarm salvie
Fremgangsmåde
  1. Kom gær, olivenolie, salt og surdej i skålen til røremaskinen og rør det sammen.
  2. Sørg for at gæret er opløst inden mel røres i
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen.
  4. Start med 4 dl. og rør det sammen i et par minutter.
  5. Tilsæt herefter de restende 2 dl, men kun lidt ad gangen da dejen skal være til den våde side.
  6. Ælt den herefter i min. 5 min, dæk skålen til og stil den til hævning i min. 12 timer.
  7. Skal du først bruge dejen dagen efter kan du stille dejen på køl efter nogle timer og tage dejen ud 1 time før du skal bruge den.
  8. Tænd ovnen på 225 grader og gerne højere hvis din ovn kan det.
  9. Har du pizzasten eller bagestål varmer de op sammen med ovnen.

har du ikke, lader du bare din bageplade med bunden op varme op i ovnen.
  10. Drys lid mel på bordet og del dejen i 12 stykker.
  11. Rul dejen ud og placer dem på bagepapir.

Smør med tomatsauce og drys med ost.
  12. Top med gulerødder og peberfrugter på den ene. 
Rødløg, tomater og oliven på den anden.
Hokkaido, kejserhatte og salvie på den sidste.
  13. Bag dem 3 ad gangen i ca. 10 min.
  14. Pynt med infam krydderurter efter bagningen.
  15. Koriander på nr. 1, basilikum på nr. 2 og salvie på. nr. 3.