Hjemmelavede fladbrød med hummus, grillet blomkål og tahin

Hjemmelavede fladbrød med hummus, grillet blomkål og tahin

// Reklame for Alpro //

Hurtigt ..
Nemt ..
Tæskelækkert ..

Kan hjemmelavet både være hurtigt, nemt og tæskelækkert?

Om det kan!
Er der noget der kan bevise det, er de disse hjemmelavede fladbrød med hummus, grillet blomkål og tahin.

Og du er kun 30 minutter fra at kunne servere herligheden og råbe:
“Vi skal spiiiiiiiiseeeeee”

Hjemmelavede fladbrød med hummus, grillet blomkål og tahin

Vis mig dit køleskab

Mit yndlingsmoment når “Kender du typen” ruller over skærmen …
Er når de åbner den hemmelige gæst køleskab og begynder at analysere personen ud fra indholdet af deres køleskab.

Gad vide, hvad de fik ud af min faste tahindressing, hummus og Alpro Plantgurt, som du uden tvivl altid vil kunne finde bag lågen til mit køleskab.

Alpro organic plantgurt, neutral og helt uden tilsat sukker.
Har længe haft sin helt egen og faste plads i mit køleskab.

Alpro plantgurt er baseret på soya, hvilket jeg personligt foretrækker, da det for mig giver den bedste konsistens og smag.

I samme serie, finder du også variationerne jordbær, blåbær, vanilje, natural.

Smagen er let syrligt og konsistensen er lækker og cremet.
Ingen bismag af soya, bare helt perfekt.

Det mest oplagte er at bruge Alpro plantgurt til morgenmad.
Men Alpro plantgurt kan så meget mere end det.

Og det vil jeg vise dig nu …

Hjemmelavede fladbrød med hummus, grillet blomkål og tahin

Hjemmelavede fladbrød med hummus, grillet blomkål og tahin

Det er både lettere og hurtigere end du tror ..
Og resultatet er så lækkert at du vil ærger dig over du ikke har lavet det før.

Mel, salt, bagepulver og Alpro plantgurt er alt der du skal bruge for at komme igang.
Og 30 minutter er den tid, du skal investere.

Det kan måske være fristende at tænke om man ikke bare kan bruge vand i stedet for Alpro plantgurt?

Altså, det kan du godt.

MEN …

Resultatet bliver langt fra det samme.

Alpro plantgurt bidrager syrlig smag og giver en konsistens der både er luftig og sej.
Og er derfor vigtig for den originale smagsoplevelse.

Hummus, grillet blomkål og tahin er bare en idé til hvordan du kan servere fladbrødene.
Falafler, köfte eller som tilbehør til tagine eller suppe.

Serverings mulighederne for fladbrød er uendelige.
Lige som måderne de kan krydres på …

Hvis Alpro organic plantgurt ikke allerede har fået en fast plads i dit køleskab, har du nu fået en god grund til at den skal det.

Hjemmelavede fladbrød med hummus, grillet blomkål og tahin

Prikken over i´et

Udover at elske den syrlige smag af Alpro plantgurt ..
Elsker jeg mest af alt den alsidighed den har.

Alene i denne opskrift har jeg anvendt den på to måder.
I fladbrødet og i dressingen.

Og så er morgenmaden …
Her kommer Alpro plantgurt til sin absolutte ret
Jeg fristes nærmest til at sige, den er uundværlig til morgenmad.

Se her hvorfor:

Græskar granola
Peach melba pandekager
Havregrød med rødbede

Er du nysgerrig på flere opskrifter med Alpro plantgurt, findes der en masse lækre opskrifter her

Hjemmelavede fladbrød med hummus, grillet blomkål og tahin

Hjemmelavede fladbrød med hummus, grillet blomkål og tahin
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad, marokkansk
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 300 g mel, fx. Tipo 00
  • 200 g Alpro neutral plantgurt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. flagesalt
  • olie til stegning
  • 50 g rucola
  • 1 blomkål, delt i buketter
  • 1 spsk harissa krydderi*
  • Rødbedehummus
  • Tahin creme
  • 2 spsk tahin
  • 1 dl Alpro neutral plantgurt
  • salt
  • Evt. Syltede rødløg, granatæblekerner
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom blomkålbuketterne på pladen og vend dem med olie, salt og harissa krydderi.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag dem i ca. 20 min.
  4. Kom alle de tørre ingredienser til fladbrødene i en skål - gerne røremaskine
  5. Tilsæt plantgurt og ælt dejen i min. 5 min.
  6. Del dejen i 6 dele og tryk dem flade med dine hænder.
  7. Varm en pande op til medium/varm pande, tilsæt lidt olie og steg 2 brød af gangen ca. 2-3 min på begge sider.
  8. Rør tahin og plantgurt sammen i en skål og smag til med salt.
  9. Smør de nybagte fladbrød med hummus, top med rucola, grillet blomkål, tahincreme og evt. syltede rødløg og granatæblekerner.
Tips
Harissa består af: paprika, chili, koriander, spidskommen, kommen, hvidløspulver pg pebermynte. har du ikke alle krydderier eller kan finde en blanding i supermarkedet eller hos din lokale grønthandler, kan du lave en mix af dem du har eller måske finde en harissa paste hos grønthandleren.
Dejen til fladbrødene kan sagtens laves på forhånd og de færdigbagte fladbrød kan med fordel også fryses ned.