Food prepping – 5 tidsbesparende hacks

Food prepping

// Reklame for Zwilling //

Vil du gerne have en nemmere hverdag?
Vil du gerne undgå madspild?
Vil du gerne have din mad til at holde 5 x længere?

Kunne du svare ja til bare ét af de ovenstående spørgsmål, er det her, du skal læse med!

Food prepping er din genvej til sundere mad i hverdagen, og jeg giver dig her en guide til, hvordan du gør.

Food prepping

Food prepping

Jeg har glædet mig helt utroligt meget til at dele dette indlæg med dig.
Fordi jeg skal dele to af mine meget store passioner.

Food prepping
Minimere madspild

Derfor er jeg så glad for endelig, at kunne dele mit samarbejde med Zwilling, der netop har lanceret Fresh & Save, en opbevaringserie, der er skabt til netop de to ting, og som holder din mad frisk i køleskabet meget længere end normalt. Det er et helt år siden, jeg lærte det her system at kende, og hvor jeg var med Zwilling på messen i Frankfurt og på selve ZWILLINGs fabrik i Solingen. Og endelig I DAG er produkterne nu på markedet, så man kan købe dem her i Danmark lige her. Så stort!
Jeg fortæller meget mere om dem, og hvorfor de er så smarte længere nede.

Food prepping er din investering til en lettere, hurtigere og sundere livstil.

Fordi hvor nemt er det ikke lige at få spist en masse grøntsager, når de allerede er vasket, skrællet, snittet, dampet, bagt og kogt?

Ja ikke engang Wolt kan levere aftensmaden hurtigere, når du først har food preppet.

Jeg er i hvert fald kæmpe fan!!! 

Både af processen og af resultatet.

Hver eneste søndag sætter jeg et par timer af til at food preppe til den kommende uge, mens jeg lytter til enten en podcast, en lydbog eller yndlingsplaylisten på Spotify.

Sagt med andre ord …

Jeg gør det til en fornøjelse, at food preppe!

Og når jeg et par timer senere har køleskabet fuld af hummus, bagte og dampede grøntsager, kogt quinoa, snittet kål og min elskede tahindressing, ved jeg, at det bliver en fantastisk uge!

I stedet for hele tiden at tage stilling til hvad jeg skal spise og bruge tid på at lave alt fra bunden.

Jeg undgår også dyre hovsa-løsninger og minimerer mit madspild, fordi de ting, jeg har forberedt, kan kombineres på utallige måder, så jeg ikke føler, at jeg spiser det samme.

De kan også forvandles til nye retter. En rest kogt quinoa kan fx. blive lavet om til plantebøffer, de dampede grøntsager kan kommes i en hummus osv. 

I stedet kan jeg bruge tiden på at koncentere mig om mit arbejde.

Både fordi jeg har fået god mad, og fordi jeg ikke skulle finde på noget, da sulten “ganske overraskende” dukkede op.

Food prepping i kombination med den rigtige opbevaring er altså bare vejen til at at få spist flere grøntsager.

Food preps jeg altid laver

Dressing(er)
Hummus
Syltede rødløg

Vafler
Kogt quinoa
Bagte grøntsager

Kogte kartofler
Plantebøffer

Derudover …

Sørger jeg også altid for at have et varieret basislager.

Med et bredt udvalg af krydderier, konserves, smagsgiver, mm. er det intet problem at gøre noget så simpelt som gulerødder og løg til et festmåltid.

5 tidsbesparende food prepping hacks

1. Start med at gøre food prepping til en hyggelig ting.
Lyt til musik, podcast eller lydbøger imens – eller skrål med til yndlingsplaylisten på Spotify.

2. Lav en madplan, så du ved hvad du skal forberede.

3. Få handlet resten ind, så alt er hjemme til du kan food preppe.

4. Start med at forberede de ting, der tager længst tid. 

Skal du fx. bage brød, er det her, du starter. Dernæst går du videre til de bagte grøntsager, koge ris, kartofler, linser, bønner, snitte grønt, juice, lave dressinger, hummus osv.
På den måde udnytter du din tid i køkkenet bedst.

5. Sørg for at have en masse gode opbevaringsbokse til maden. Bokse der hjælper dig med at holde overblik i over hvad du har i køleskabet, og bokse der hjælper med at holde maden frisk.

Jeg bruger Fresh & Save bokse fra Zwilling.
Dem vil jeg introducere dig for nu …

Food prepping

Fresh & Save

Fresh & Save er et nyt madopbevaringssystem fra Zwiling, der lukker smagen inde,
og holder din mad frisk i op til 5 gange så lang tid.

Fresh & Save serien består af vakuumposer, vakuumbeholder og vakuumpumpe.

Helt simpelt forgår det sådan her:

  • Du kommer maden, du gerne vil opbevare, i enten en beholder eller en pose.
  • Trykker låget ned eller lukker posen.
  • Herefter bruger du vakuumpumpen og suger luften ud med et simpelt tryk på knappen. Vakuumpumpen stopper helt automatisk når der ikke er mere luft tilbage.

Hvis du synes, det lyder nemt, er det fordi der ER nemt!

Af fjerne luften er netop den teknik, der gør at maden kan holde sig i op til 5 x længere tid.

Kender du fx. ikke til salaten eller krydderurterne, der efter bare få timer i køleskabet er så triste at kigge på, at de ikke er til andet end at smide ud?

Torsdag i sidste uge købte jeg et stort bundt persille, jeg kom det i en Fresh & Save beholder, sugede luften ud, og fredag – altså en hel uge efter – var det lige så frisk, som da jeg købte det.

Skal Zwilling Fresh & Save også hjælpe din mad med at holde sig bedre? Så kan du købe startsættet lige her:

Fresh & Save Startersæt 7 dele

Glæd dig til næste uge hvor jeg viser dig hvordan bruger alle de forskellig ting, du har forberedt.