Elsker du karamel ..?
Elsker du nemme løsninger ..?
Dulce de leche er svaret, løsningen og resultatet.
Denne version er vegansk og kræver kun 1 ingrediens.
En ode til karamel
Daim
Raider (det hed de altså da jeg var barn, i dag bedre kendt som twix)
Guldkarameller
Dumle
Toffee
Lion
Det var mit yndlingsslik da jeg var barn.
Har du spottet den rødetråd?
KARAMEL
I dag spiser jeg ingen af de ovenstående, primært fordi de ikke er veganske.
Fordi min kærlighed til karamel er stadig den samme.
Især i kombination med mørk, mørk, mørkere chokolade.
Og især hvis den får et twist af salt.
Jeg har ingen hæmninger når det kommer til saltet karamel.
Hverken mængder eller måder den kan bruges på.
Det finder du ud af hvis du søger på saltet karamel her på bloggen …
Jeg har frem til nu lavet min karamel på dadler og en hulens masse andre ingredienser.
Det er nu en meget nem og hurtig opskrift.
Men engang imellem er man doven, ikke?
Og alt man gider er, at sætte en gryde til at koge i 3 timer, ok?
Vegansk dulce de leche
3 timer ..
1 gryde med vand ..
og
1 dåse kondenseret kokosmælk ..
Det er alt du skal bruge for at lave vegansk dulce de leche.
Vi burde kalde det magisk karamel.
Fordi under den lange koge tid, forvandler den søde hvide og flydende kokosmælk sig til brun, tyk og cremet dulce de leche.
Jeg er på ingenmåder first mover her.
Man har kogt karamel på kondenseret mælk i årevis.
Men den er jo ikke vegansk.
Og da man nu kan få kondenseret kokosmælk i mange supermarkeder.
Så jeg ingen anden udvej, end at lave en vegansk udgave.
Nu kan alle vores karamel drømme blive opfyldt.
Vi starter med opskriften på herligheden.
Når du har kogt den, skal jeg nok komme med adskillige opskrifter med den uimodståelige karamel.
Aftale?
Et karamel overflødighedshorn
Imens du venter på de opskrifter, kan du kaste dig over dem jeg har lavet med dadel karamel.
Jeg har endnu ikke testet om de virker med dulce de leche, men jeg tænker, hvorfor ikke?
Saltede karamel cups
Snickers tærte med salt karamel
Saltet karamel tærte
- 1 dåse kondenseret kokosmælk
- 1 gryde
- Vand
- Stil dåsen med kondenseret kokosmælk i en gryde med vand.
- Vandet skal dække hele dåsen og gerne gå nogle cm over, så dåsen er dækket af vand under hele koge tiden.
- Bring vandet i koge og lad det koge 3 timer.
- Hæld vandet fra og lad dåsen køle lidt af ved stuetemperatur.
- Stil herefter dåsen på køl i 1 time.
- Tag karamellen ud og over i en anden beholder.
- Opbevar karamellen på køl, her holder den sig i flere uger.
Det ser virkelig lækkert ud, men dét der har holdt mig tilbage er, at Fødevarestyrelsen fraråder denne metode, da dåserne kan afgive nogle ikke så heldige stoffer, når man koger dem. Jeg ved godt, at man jo ikke konsumerer de store mængder, men jeg har alligevel ikke haft mod på at kaste mig ud i det 😳 – men lækkert ser det ud.
Jeg er blevet oplyst om at man i stedet for at koge det direkte i dåse, kan komme den kondenserede mælk i et henkogningsglas og så samme resultat 😉
God ide`- tak 🙂
Jeg har aldrig prøvet at lave karamel med kokosmælk, så det skal bestemt prøves 🙂
Tak for inspiration til yderligere opskrifter med karamel.
God weekend 🙂
Husk det skal være kondenseret kokosmælk 😉
Hvor kan man købe kondenseret kokosmælk?:)
I meny, Føtex og Bilka ❤️