Foodprepping: 4 x morgenmad til hele ugen

Morgenmad til hele ugen

// Reklame for Zwilling //


Vil du kunne spise 4 x morgenmad hele ugen? Lækkert og luksuriøst? 

Vil du spare kostbar tid om morgen?
og
Vil du have en rolig og hyggelig morgen?

Læs med her hvor jeg viser dig, hvordan du kan lave morgenmad til hele ugen på under 1 time.

4 x morgenmad med Fresh & Save fra Zwilling

Det vigtigste måltid på dagen

Det, siger de kloge, er morgenmaden ..

Jeg vil til dels give dem ret, men jeg ville nu gerne ændre det til:
“En god morgen, er den vigtigste start på dagen.”

Derfor kan man også på det store internet finde utallige guides til en god morgen.
Det ER vigtigt for resten af dagen, at starten har været god.

For mig er en god morgen, en rolig morgen.
En morgen uden stress og jag ..
En morgen, hvor der er tid til at drikke kaffen
En morgen, hvor der er tid til at sidde ned og spise morgenmaden og nyde den.

Og den morgenmad må også gerne være – sådan rigtig lækker.
Ellers kan jeg i hvert fald godt have tendens til at springe den over.
Men lækker og luksuriøs morgenmad, det kan også blive en tidkrævende affære.

Og så bliver det pludselig stressende igen, ikke?

Men hvad nu hvis morgenmaden allerede stod klar i køleskabet?
Så du bare kunne tage den ud – og nyde den?

Zwilling Fresh & Save gør det nemt og lækkert at opbevare din 4 x morgenmad til hele ugen. Og den holder din mad frisk i 5 x længere tid.

Nu bliver snakken en helt helt anden, synes du ikke?

Sådan laver du 4 x morgenmad til hele ugen på 1 time

Din investering: 1 time i køkkenet
Dit afkast: Lækker og luksuriøs morgenmad til hele ugen

Menuen lyder således:

Scrambled tofu med champignon, forårsløg og tomater
Bagt havregrød med kirsebær og mandler
Kanelvafler med yoghurt, banan og kakaonibs
Chiagrød med brombær og granola

Jeg ved godt, det kun er 4 ting.
Men bare rolig – der er rigeligt af den, så der er til mere end 1 portion.

Når du foodprepper er den vigtigste tommelfingerregel, at du starter med det, der tager længst tid først.
I dette tilfælde skal du starte således:
(Fulde opskrifter og fremgangsmåder finder du længere nede)

4 x morgenmad fremgangsmåde:

1. Pres tofu
2. Lave bagt havregrød
3. Lave vaffeldej
4. Lave chiagrød
5. Lave marinade til scrambled tofu
6. Snitte grønt til scrambled tofu

Herefter opbevarer du morgenmaden i Zwilling Fresh & Save vakuumbokse.
Her holder maden sig frisk i op til 5 x længere tid.

Hver morgen er det eneste, du skal gøre, at beslutte dig for, hvilken lækker morgenmad du vil starte din dag med.

Vælger du scrambled tofu, skal den steges først, men det tager ikke mere end 5 minutter.
Vaflerne skal bages, men du kan sagtens sætte håret og stryge skjorten, mens den passer sig selv i vaffeljernet.

De andre lækkerier er køreklar – her skal du bare anrette og nyde.

Lyder det ikke som en god start på dagen – hele ugen?

Fresh & Save 4 x morgenmad til hele ugen

Fresh & Save er et nyt madopbevaringssystem fra Zwiling, der lukker smagen inde
..og holder din mad frisk i op til 5 gange så lang tid.

Fresh & Save-serien består af vakuumposer, vakuumbeholder og vakuumpumpe.
Beholderne kan både gå i fryseren, ovnen og opvaskemaskinen.
Poserne kan gå i fryseren og forhindre frostskader på råvarerne. Derudover kan poserne vaskes og bruges igen og igen og …

Helt simpelt foregår det sådan her:

  • Du kommer maden, du gerne vil opbevare, i enten en beholder eller en pose.
  • Trykker låget ned eller lukker posen.
  • Herefter bruger du vakuumpumpen og suger luften ud med et simpelt tryk på knappen. Vakuumpumpen stopper helt automatisk, når der ikke er mere luft tilbage.
  • Du kan holde styr på madens holdbarhed med Fresh & Save App´en

Hvis du synes, det lyder nemt, er det fordi, det ER nemt!

Af fjerne luften er netop den teknik, der gør, at maden kan holde sig i op til 5 x længere tid.

Kender du f.eks. ikke den der salat eller krydderurterne, der efter bare få timer i køleskabet er så triste at kigge på, at de ikke er til andet end at smide ud?

Skal Zwilling Fresh & Save også hjælpe din mad med at holde sig bedre?
Så kan du købe startsættet lige her:

Fresh & Save Startersæt 7 dele


4 x morgenmad til hele ugen
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Morgenmad
Antal personer: 4
Ingredienser
  • Scrambled tofu:
  • 2 pakker firm tofu af 500 g
  • 5 dl soyamælk
  • 1 spsk. sort salt ( kala manak - giver ægget smag )
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 dl. gærflager
  • Tilbehør:
  • 500 g champignon, i kvarte
  • 500 g cherry tomater, i halve
  • 1 bundt forårsløg, fint snittet
  • Bagt havregrød med kirsebær og mandler
  • 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl mandler
  • 2½ dl frosne kirsebær, el. andre bær
  • 4 dl. havremælk, eller anden plantebaseret mælk
  • 2 spsk. kokossirup, eller anden flydende sødning
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. kanel
  • 1 nip salt
  • Kanelvafler:
  • 2 modne bananer
  • 2 dl vand
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 dl havregrøn
  • 2 dl kikærtemel
  • Chiagrød med brombær kompot
  • 1 liter mandelmælk
  • 1,5 dl chiafrø
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 nip salt
  • Brombær kompot
  • 1 pose frosne brombær
  • 1 dl sukker
  • ½ citron, saften heraf
Fremgangsmåde
  1. Scrambled tofu:
  2. Skær hver tofu blok i 4 skiver.
  3. Pak tofuskiverne ind i et viskestykke og placer det i mellem 2 skærebrætter med noget tungt ovenpå og pres det i min 30. min
  4. Pisk mælk, sort salt, gurkemeje og gærflager sammen i en fresh & save beholder, placer de pressede tofu skiver heri, læg låget på, sug luften ud og lad den marinere til næste dag.
  5. Kom ligeledes de snittede grøntsager i en fresh & save beholder og opbevar den i køleskabet.
  6. Tilberedning:
  7. Varm en pande op til medium/høj varme, tilsæt kokosolie og steg den ønskede mængde grøntsager til de er gyldne og møre, tag dem af varme og steg på den samme pande 1 skive marineret tofu pr. person. Smuldr tofuen med hænderne ned på panden og steg det til det har fået nogle flotte stege skorper.
  8. Server den stegte tofu på. fx. brød smurt med ajvar eller pesto.
  9. Bagt havregrød med kirsebær og mandler
  10. Tænd ovnen på 200 grader og smør en fresh & save boks med lidt kokosolie
  11. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 5-10 for at danne en gelé lignende konsistens.
  12. Smelt kokosolien i en gryde og rør kokossirup og havremælk ud heri.
  13. Bland havregryn, mandler, kanel og salt sammen i skål.
  14. Tilsæt chia- og mælkeblandingen til de tørre ingredienser, rør det sammen og vend til sidst de frosne kirsebær i.
  15. Fordel blandigen i fresh & save boksen sæt det i ovnen og bag det i 45-50 min.
  16. Lad den bagte morgengrød køle af i 15 min inden du sætter låg på, suger luften ug og opbevarer den i køleskabet til du skal bruge den.
  17. Til servering:
  18. Spis den bagte grød kold eller lunes og top den med fx. vegansk yoghurt, flere bær og peanutbutter.
  19. Kanelvafler:
  20. Kom alle ingredienser i en blender og blend det til dejen er jævn og cremet.
  21. Kom dejen i en fresh & save beholder, sug luften ud og opbevar den i køleskabet til du skal bruge den.
  22. Tilberedning:
  23. Varm vaffeljernet op til lampen lyser grønt.
  24. Kom 2 d vaffeldej i vaffeljernet og bag den til lampen igen lyser grøn.
  25. Kom den bagte vaffel på en tallerken og server den toppet med vegansk yoghurt, banan i skiver og peanutbutter.
  26. Chiagrød med brombær kompot
  27. Kom brombær og sukker i en gryde og bring det i kog og lad det simre i ca. 20-30 min.
  28. Kom kompotten i en fresh & save beholder, sæt låget på, sug luften ud og opbevar det i køleskabet til du skal bruge det.
  29. Kom alle ingredienser til chiagrøden i en fresh & save holder og rør det sammen. Lad det stå på køkkenbordet i ca. 30 min og rør i det løbende.
  30. Sæt låget på, sug luften ud og opbevar det i køleskabet til du skal bruge det.
  31. Til servering:
  32. Brug ca. 2,5 dl chiagrød pr. portion og top den med vegansk yoghurt, brombærkompot og granola.

Læs også: Foodprepping: Vakuumposer + madplan til 5 dage