Foodprepping: Vakuumposer + madplan til 5 dage

Aftensmad til hele ugen på 30 min

// Reklame for Zwilling //

Vil du holde maden mere frisk med vakuumposer?
Vil du spare tid på at lave mad? 

Vil du spare plads i køleskabet? 
og
Vil du kunne lave noget andet, mens maden passer sig selv?
Og have nemme opskrifter?

HELE UGEN !!

Læs med her, hvor jeg viser dig, hvordan du kan lave aftensmad til hele ugen på 30 min.

 

Fast food får ny betydning med vakuumposer

Når jeg siger fast food, tænker du så den slags, der kommer med Wolt?
Eller tænker du den slags, der kommer fra frysedisken?

Det er en af de 2, ikke?

Nu giver jeg så lige fast food, en helt anden betydning.
Fordi fast food for mig er i særdeleshed den slags mad, hvor jeg skal yde minimalt, på kort tid og mad, der passer sig selv, så jeg kan lave noget andet imens.

Det er for mig den bedste fast food, der findes.

Efter jeg har fået Zwilling Fresh & Save vakuumposer, har jeg fundet en ny måde at foodpreppe på.

Og hvis jeg selv skal sige det, er det ret så genialt.
Fordi du ikke alene sparer tid, men du sparer også plads i køleskabet.

Hvis du er lige så stor en grøntsagspassionist som mig, kender du også til problematikken med at få plads i køleskabet til ALLE de grøntsager.

Med Zwilling Fresh & Save vakuumposer sparer du plads, og din mad holder sig samtidig frisk i 5 x så lang tid.

Du gør sådan her:

1. Lav en madplan
2. Handle ind
3. Sæt ca. 1 time af til at snitte grøntsager
4. Skær og snit dine grøntsager
5. Kom dem i Zwilling Fresh & Save vakuumposer
6. Krydr, mix, luk og sug 
7. Opbevar dem forseglet i køleskabet indtil du skal bruge dem.

På dagen hvor retten skal laves, åbner du posen og kommer den i gryden eller på bradepanden og tilføjer nogle få andre ingredienser.
Nu passer maden sig selv – og ca. 30 minutter efter er aftensmaden klar.

Når du først har prøvet det, VED jeg, at det også er din nye yndlings fast food.

vakuumposer Fresh & Save fra Zwilling. Hold maden frisk i mere end 5 dage og undgå madspild

Sådan laver du aftensmad til hele ugen på 30 min.

Der er uendelig mange måder, du kan gøre det på, og der er ikke noget rigtigt eller forkert.

En god tommelfingerregel er dog, at det er en god idé at bruge årstidens grøntsager.
Men derudover skal du bare slå dig løs med de grøntsager, krydderier, krydderurter og tilbehør, som du godt kan li’.

Hvis du gerne vil have lidt inspiration, kan du se hvordan jeg gjorde her:

Dag 1: Græskar suppe 

I Fresh & Save-posen: 1 løg i skiver, 2 fed hvidløg, 1 hokkaido græskar, i tern, 1 spsk. rød karry, 1 tsk. flagesalt

Tilberedning: 5 dl grøntsagsbouillon, 1 dåse kokosmælk, den fede del olie til stegning

Til servering: peanuts, koriander

Fremgangsmåde:

Varm en gryde op til mediumvarme, tilsæt olien og lad den smelte.
Tilsæt posens indhold og lad det stege i 5 min. og rør i det et par gange undervejs.
Tilsæt bouillon, bring det i kog og lad det simre i 15 min.
Kom det i en blender sammen med den fede del fra en dåse kokosmælk.
Blend det til det suppen er helt cremet og smag til med salt.
Servér suppen med peanuts og koriander.

Dag 2: One sheet urter og hvidløgsgrønt

I Fresh & Save-vakuumposen: 2 søde kartofler, i tern, 1 broccoli, i mindre buketter, 1 rødløg, i skiver, 1 rød peberfrugt, i tern, 2 fed hvidløg, fint revet, 1 tsk. salvie, 1 tsk. oregano, 1 tsk. rosmarin, 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. flagesalt

Til servering: Feldsalat, tahindressing

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 225 grader og lad den blive varm.
Kom posens indhold på en bageplade med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen og bag det i 20 min.
Servér de bagte grøntsager med feldsalat og tahindressing.

Dag 3: One pot thai pasta 

I Fresh & Save-vakuumposen: 1 squash, i skiver, 1 rød peberfrugt, i tern, 2 dl ærter, fra frost, 2 dl cherry tomater, halveret, 1 løg, fint hakket, 2 fed hvidløg, fint revet, 2 tsk. rød karrypasta

Tilberedning: 250 g pasta, 1 dåse hakkede tomater, 400 ml. kokosmælk, salt og olie til stegning.

Til servering: Frisk koriander

Fremgangsmåde: 

Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolie og tilsæt posens indhold heri.
Steg det i 3-5 minutter og rør i det undervejs.
Tilsæt pasta, hakkede tomater og kokosmælk, rør det rundt og bring det i kog.
Skru ned til lav varme og lad det simre i 6 minutter.
Smag til med limesaft, salt og peber.
Anret pastaen i skåle og server dem med frisk koriander.

Dag 4: One sheet fajitas

I Fresh & Save vakuumposen: 1 rød-, 1 grøn- og 1 gul peberfrugt i stimler, 3 rødløg, i skiver, 1 dåse kidneybønner (drænet), 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. paprika, 1 tsk. chiliflager, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. koriander, 1 spsk. oregano, 1 tsk. flagesalt

Til servering: Wraps, avokado, lime

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 225 grader og lad den blive varm.
Kom posens indhold på en bageplade med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen og bag det hele i 20 min.
Lun dine wraps og mos avokadoen sammen med lidt limesaft og salt.
Fyld de lunede wraps med avokado og de bagte grøntsager.

Dag 5: One sheet shawarma pita

I Fresh & Save-vakuumposen:1 rød peberfrugt i strimler, 1 aubergine, i tern 2 rødløg, i skiver, 2 tsk spidskomme, 2 tsk kardemomme, 2 tsk gurkemeje, 2 tsk. kanel, 1 pakke vegansk kyllingerstatning, 3 spsk. olivenolie

Til servering: Pitabrød, tahindressing, tomater, i tern, agurk, i skiver, fint snittet spidskål

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 225 grader og lad ovnen blive varm.
Kom posems indhold på en bageplade med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen og bag det i 20 min.
Lun pitabrødene.
Fyld de lunede pitabrød med salat, dressing og de bagte grøntsager.

 

Fresh & Save aftensmad til hele ugen med vakuumposer, vakuumbeholder og vakuumpumpe

Fresh & Save er et nyt madopbevaringssystem fra Zwiling, der lukker smagen inde
..og holder din mad frisk i op til 5 gange så lang tid.

Fresh & Save-serien består af vakuumposer, vakuumbeholder og vakuumpumpe.
Beholderne kan både gå i fryseren, ovnen og opvaskemaskinen.
Poserne kan gå i fryseren og forhindre frostskader på råvarerne. Derudover kan poserne vaskes og bruges igen og igen og …

Helt simpelt forgår det sådan her:

  • Du kommer maden, du gerne vil opbevare i enten en beholder eller en pose.
  • Trykker låget ned eller lukker posen.
  • Herefter bruger du vakuumpumpen og suger luften ud med et simpelt tryk på knappen. Vakuumpumpen stopper helt automatisk, når der ikke er mere luft tilbage.
  • Du kan holde styr på madens holdbarhed med Fresh & Save appen.

Hvis du synes, det lyder nemt, er det fordi, det ER nemt!

Af fjerne luften er netop den teknik, der gør, at maden kan holde sig i op til 5 x længere tid.

Kender du f.eks. ikke den der salat eller krydderurterne, der efter bare få timer i køleskabet er så triste at kigge på, at de ikke er til andet end at smide ud?

Skal Zwilling Fresh & Save også hjælpe din mad med at holde sig bedre?Så kan du købe startsættet lige her:

Fresh & Save Startersæt 7 dele

Glæd dig til næste uge hvor jeg viser dig, hvordan du kan forberede luksus morgenmad til hele ugen.

Læs også: Food prepping – 5 tidsbesparende hacks