Semlor med lemon curd

Vanilje og citron ..
Citron og vanilje ..

Uanset hvordan du vender og drejer det, lyder det lækkert, ikke?
Tag så vanilje og citron i form af lemon curd og vaniljeflødeskum og kom det ind i en bolle.

Volai, en semlor med lemon curd og vaniljeflødeskum.
Og en yderst henrivende en af slagsen.

Du får opskriften lige her ..

Semlor med lemoncurd

Der var 1, der var 2, der var 3

3 ..
Tre …
TRE semlor opskrifter på en uge ..

Er det for meget?
For lidt?
Eller faktisk bare helt tilpas?

Jeg indrømmer det gerne …
Jeg er lige som resten af Danmark, hoppet i med begge ben på fastelavnsbolle dillen.

Og man forstår det jo godt.

At sætte tænderne i en bolle fyldt med alverdens henrivende snask, er jo mere eller mindre som at tage en lille bid af himlen.

Det startede med den med salt karamel og kaffe
Stærkt efterfulgt af den med nougat og brombær
Nu er det turen så kommet til :

Semlor med lemon curd og vaniljeflødeskum.

Hvad siger du?
Er det en du skal bage?

Jeg tror muligvis jeg bliver nødt til at bage dem igen …

Semlor med lemoncurd

Semlor med lemon curd

Og vaniljeflødeskum

Giver en frisk og let semla, som den hedder i en tal.
En semla, flere semlor.
Alle semlorne …?

Jeg ved ikke om det er sådan grammatik remsen fortsættes.

Men jeg ved at den rigtige måde at spise en semla på i følge svenskerne.
Er at tage låget af og spise det først.

Og det giver fint mening, da det er håbløs svært, at skære eller bidde igennem hele herligheden uden det eksplodere.

Så tippet er hermed givet videre.

Et andet godt tip, til når du skal lave lækker flødeskum, der er flot og fast at sprøjte med og holder formen, er at tilsætte lidt citronsaft under piskningen.
Den lille mængde citron kan ikke rigtig smages, men det gør en kæmpe forskel og giver den flotteste flødeskum.

Flot fast vaniljeflødeskum, i en lækker blød bolle, fyldte med syrlig og frisk lemon curd.

Jeg siger dig, dét er lækkert !!

Boller op boller ned, boller i min maaaaaave

Og hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade.

Altså, det eneste jeg kan konkludere ud fra det er at man skal bage rigeligt med boller.
Tolker du noget andet måske?

Her er der ihverfald flere fastelavnsboller du kan bage

Semlor med nougat og brombærskum
Semlor med salt karamel og kaffe
Glutenfri fastelavnsboller

Semlor med lemoncurd

Semlor med lemon curd
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Fastelavn
Antal personer: 6 stk
Ingredienser
  • 1 portionsemlor boller
  • 3 dl. lemon curd
  • 4 dl. vegansk fløde, fx. Alpro, Oatly el. Aito
  • 1 vaniljestang - kornene her af
  • lidt sukker til at blande vaniljen med
  • lidt citronsaft til flødeskummet
Fremgangsmåde
  1. Følg fremgangsmåden på bollerne her
  2. Skrab vaniljekornene ud på et skærebræt, tilsæt lidt sukker og bland de to ting sammen med en kniv.
  3. Kom fløden i en skål tilsæt vaniljesukkeret og citron og pisk det til en luftig og fast flødeskum.
  4. Kom skummet på en sprøjtepose med en stor tyl i og læg den på køl imens bollerne køler en smule.
  5. Varm ovnen op til 200 grader over + undervarme ( ikke varmluft) og bag bollerne i ca. 15 min.
  6. Tag bollerne ud af ovnen lad dem køle i ca. 15 min.
  7. Skær en trekant i toppen af alle bollerne i en skrå vinkel så toppen danner en trekant.
  8. Skrab det bløde ud af bollerne med en gaffel.
  9. Rør krummerne sammen med den lemon curd1 h 3 og fordel det i bollerne.
  10. Tag cremen ud og fyld bollerne med cremen så det danner en top over bollen.
  11. Placer de afskårede toppe og drys med flormelis.
  12. Semlor bør spises samme dag de er lavede.