Semlor med nougat og brombærskum

Nougat ..
Brombær …
Flødeskum ..

Bliver tilsammen den lækreste semlor med nougat og brombærskum.

Og du får opskriften lige her …

Semlor med nougat og brombærskum

Jagten på nougat

Vidste du, at nougat er en sæsonvare?
Altså en vare, du kun kan købe i oktober og frem til december?
Du ved julesæsonen ..

Jeg gjorde ikke, men det fandt jeg ud af, da jeg prøvede at finde nougat i Rema1000, Aldi, Netto og hos Summerbird i Torvehallerne ….
… og gik forgæves alle steder !!

Men nu havde jeg jo besluttet mig for, at skulle lave en semlor med nougat i.
Så nougat skulle jeg finde !!

Jagten på nougat var derfor skudt igang …

Og jeg fandt den !!
Summerbird.dk
Til 95 kr incl. levering ..
Så er den nougat hvis også betalt, tænkte jeg …
Men så smagte jeg den og så tænkte jeg slet ikke over, hvad den kostede længere.
Det er den lækreste nougat jeg har smagt !!

Den er lavet på 70 % chokolade, hasselnødder og rørsukker.

Hvis jeg må give dig et råd, så køb denne nougat når du skal bage semlor.
Du vil takke mig senere.
Det lover jeg !!

Semlor med nougat og brombærskum

Semlor med nougat og brombærskum

Du har allerede spottet, at jeg endnu engang ikke er gået den traditionelle vej med mine semlor.

Da jeg satte tænderne i salt karamel og kaffe semloren, gik min krøllede hjerne straks igang med at udtænke flere geniale semlor sammensætninger.

Da den kom frem til nougat og brombær, stoppe jeg med at tænke.
Du så jo selv hvor stædig jeg blev med at finde nougat …

Og heldigvis for det ..
Fordi nøj hvor smager det godt!

Kombinationen af den søde nøddesmag og den friske og syrlige brombær skum,
er hvis jeg må ha lov, helt igennem tæskelækker.

Salt karamel + kaffe
Nougat + brombær

… hvad skal den næste nu være? 

Når en ikke er nok …

Fordi, hvornår er EN semlor nogensinde nok?
Kast dig derfor også over disse lækkerier

Semlor med salt karamel og kaffecreme
Glutenfri fastelavnsboller
Fastelavnsbolle vafler


5.0 from 1 reviews
Semlor med nougat og brombærskum
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Fastelavn
Antal personer: 6 stk
Ingredienser
  • 75 g smør
  • 75 g mælk
  • 15 g gær
  • 1 dl aquafaba*
  • 275-300 g hvedemel
  • 1 nip flagesalt
  • 1 spsk. sukker
  • Nougat
  • 200 g nougat ( jeg brugte den fra Summerbird )
  • 1 d. vegansk fløde - fx. Alpro eller Oatly piskbar
  • Brombærskum
  • 3 dl vegansk fløde - fx. Alpro eller Oatly piskbar
  • 8 spsk. brombærkompot - blendet
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Pynt:
  • Flormelis
Fremgangsmåde
  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
  2. Hæld blandingen i skålen til røremaskinen og rør gæren ud heri.
  3. Test først med din lillefinger at den ikke er for varm.
  4. Tilsæt aquafaba, sukker, salt og hvedemel, men hold ca. 50 g tilbage.
  5. Ælt dejen på medium hastighed til dejen er skindende og slipper skålen.
  6. ( Du kan også sagtens ælte den i hånden )
  7. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  8. Når dejen er hævet og vokset til dobbelt størrelse, deles dejen i 6 lige stole dele.
  9. Vej evt. dejen først og vej lige store boller af herefter.
  10. Spænd bollerne op ved at folde dejen ind under sig selv et par gange og rul dem herefter helt runde og glatte med en hul håndflade på bordet.
  11. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem til igen og lad dem hæve i 30 min.
  12. Og lav brombærskummet komme 3 dl fløde i en skål og pisk den luftig, tilsæt brombærkompot og pisk indtil det er fordelt og er luftigt.
  13. Kom skummet på en sprøjtepose med en stor tyl i og læg den på køl imens bollerne køler en smule.
  14. Varm ovnen op til 200 grader over + undervarme ( ikke varmluft) og bag bollerne i ca. 15 min.
  15. Tag bollerne ud af ovnen lad dem køle i ca. 15 min.
  16. Kom nougat og fløde i en gryde og lad det smelte sammen ved lav temperarur.
  17. Skær en trekant i toppen af alle bollerne i en skrå vinkel så toppen danner en trekant.
  18. Skrab det bløde ud af bollerne med en gaffel.
  19. Rør krummerne sammen med den smeltede nougat og fordel det i bollerne.
  20. Tag cremen ud og fyld bollerne med cremen så det danner en top over bollen.
  21. Placer de afskårede toppe og drys med flormelis.
  22. Semlor bør spises samme dag de er lavede.