Semlor med salt karamel og kaffecreme

Saltet karamel ..
Kaffe …
Flødeskum ..

Ligger du de 3 ting sammen …
Og kommer dem i en ultra blød bolle ..

Får du en semlor med salt karamel og kaffecreme.
En semlor du ikke kan vente med at sætte tænderne i

Du får opskriften her …

Semlor med salt karamel og kaffekum

3. gang er lykkens gang

Hvem er det egentlig, der har fundet på det udsagn?
Er det overhovedet et udsagn, men i stedet en naturlov?

Fordi det er jo irriterende rigtigt, i alt for mange henseender …

Og er der et tidspunkt, hvor det er helt særligt irriterende, at det først er 3. gang det lykkedes.
Er når man har besluttet sig for at bage semlor, for derefter naturligvis også at nyde semlor.

Da jeg handlede ind blev jeg fristet til, at købe noget økologisk (og dyrt) gær.
Jeg havde jo planer om, at det skulle blive nogle fantastisk lækre boller til de semlor.

Knips til 2. gang jeg måtte kassere dejen, fordi den ikke havde hævet sig så meget, som en enkelt cm …
Det var først 3. gang og med helt alm. gær, du ved den til 1 kr. at dejen voksede sig luftig og lækker.

Jeg mener, se nu lige nogle flotte boller …

Semlor med salt karamel og kaffecreme

Semlor med salt karamel og kaffecreme

Semlor med salt karamel og kaffecreme

Hvis det skal være sådan helt traditionelt, er bollen til en semlor godt krydret med kardemomme.
Og den fyldes med marcipan og helt plain flødeskum.

Jeg undskylder på forhånd, hvis jeg fornærmer nogen, når jeg siger, at jeg syntes den er kedelig ..

Hvad jeg i stedet har gjort er, at fylde den til randen med alle de smage, der får min mund til at løbe i vand.

Nemlig salt karamel, chokolade og kaffe.
Dem til sammen og jeg er ude af kontrol.

Sidder du nu og rynker på næsen over kaffe i din semlor?
Så giv den lige en chance alligevel.

Hverken Alma eller Bjørn (aka. teenageren og kæresten) kan ikke lide kaffe og de var begge vilde med sammensætningen.

Og der er nemlig sammensætningen vi skal fokusere på.

Salt karamellen alene vil for nogle være for sød.
Og kaffecremen for bitter ..

Men sammen, bliver det en uimodståelig kombination, du med garanti vil elske.

Og er du allerede vild med salt karamel, chokolade og kaffe kombinationen, er det her med garanti allerede din nye yndlings semlor.

Semlor med salt karamel og kaffecreme

Boller op boller ned

Boller i min mave, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.
Ballade vil vi ikke have noget af!
Så er her nogle flere boller du kan fryde maven med:

Glutenfri fastelavnsboller
Fastelavnsbolle vafler

 

Semlor med salt karamel og kaffecreme
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Fastelavn
Antal personer: 6 stk
Ingredienser
  • 75 g smør
  • 75 g mælk
  • 15 g gær
  • 1 dl aquafaba*
  • 275-300 g hvedemel
  • 1 nip flagesalt
  • 1 spsk. sukker
  • Salt karamel
  • 1 portion dulche de leche
  • ¼ tsk. flagesalt
  • Kaffecreme
  • 4 dl vegansk fløde - fx. Alpro eller Oatly piskbar
  • 2 tsk. instant kaffe
  • 100 g mørk chokolade 85 %
  • 1 spsk. flormelis
  • Pynt:
  • Flormelis
Fremgangsmåde
  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
  2. Hæld blandingen i skålen til røremaskinen og rør gæren ud heri.
  3. Test først med din lillefinger at den ikke er for varm.
  4. Tilsæt aquafaba, sukker, salt og hvedemel, men hold ca. 50 g tilbage.
  5. Ælt dejen på medium hastighed til dejen er skindende og slipper skålen.
  6. ( Du kan også sagtens ælte den i hånden )
  7. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  8. Når dejen er hævet og vokset til dobbelt størrelse, deles dejen i 6 lige stole dele.
  9. Vej evt. dejen først og vej lige store boller af herefter.
  10. Spænd bollerne op ved at folde dejen ind under sig selv et par gange og rul dem herefter helt runde og glatte med en hul håndflade på bordet.
  11. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem til igen og lad dem hæve i 30 min.
  12. Lav imens den saltede karamel ved at røre salt i den kogte dåse kondenserede kokosmælk.
  13. Og lav kaffe cremen ved at komme 1 dl fløde i en gryde, tilsæt kaffe og smelt chokoladen heri.
  14. Kom den resterende fløde i en skål og pisk den luftig, tilsæt kaffe/chokolade blandingen og pisk indtil det er fordelt og er luftigt.
  15. Kom cremen på en sprøjtepose med en stor tyl i og læg den på køl imens bollerne køler en smule.
  16. Varm ovnen op til 200 grader over + undervarme ( ikke varmluft) og bag bollerne i ca. 15 min.
  17. Tag bollerne ud af ovnen lad dem køle i ca. 15 min.
  18. Sæk en trekant i toppen af alle bollerne i en skrå vinkel så toppen danner en trekant.
  19. Skrab det bløde ud af bollerne med en gaffel.
  20. Rør krummerne sammen med den saltede karamel og fordel det i bollerne.
  21. Tag cremen ud og fyld bollerne med cremen så det danner en top over bollen.
  22. Placer de afskårede toppe og drys med flormelis.
  23. Semlor bør spises samme dag de er lavede.
Tips
*aquafaba er vandet fra en dåse kikærter.