Vegansk kanelkage med kaffeglasur

Ultra svampet ..
Lækkert krydret .. 
Himmelsk snasket glassur ..

Vegansk kanelkage med kaffeglasur !!

Det bliver ikke mere klassisk!
Bortset fra denne er vegansk.

Men det er også det eneste, der er anderledes ved denne henrivende klassens time klassiker.

Få opskriften på den lækreste kanelkage i en vegansk version lige her.

Kanelkage med kaffeglasur

Klar, parat, bag !!

On your marks, get set, BAKE !!

De 2 uomtvistelige åbningsreplikker i Den Store Bagedyst, giver øjeblikkeligt mig lyst til at bage.

Jeg ELSKER at bage, men efter jeg blev veganer, skulle jeg lige overvinde nogle udfordringer, før jeg syntes det var sjovt, at bage igen.

Fordi hvordan bager man kager uden æg?

At bage veganske kager er lettere end du tror, heldigvis.
Og det kræver absolut ingen mystiske ingredienser, du aldrig før har hørt om.

Mel 
Sukker 
Smør
Mælk 
Bagepulver
Natron

Lige som du kender det.
Bare mælk og smør i veganske udgaver.

Jeg bruger:

Neural soyamælk – den syntes jeg virker bedst og er mest smagsneutral
Naturli´ smørblok – den opfører sig og smager som alm. smør

Men hvad så med æggene?

Tænker du lige som jeg gjorde, at man da skal bruge dem for at få en svampet og luftig kage?
Men som du nok allerede har gættet, er æg fuldstædig overflødelige, når det kommer til kagebagning.

Den magiske kombination af:

BAGEPULVER + ÆBLECIDEREDDIKE 

Giver lige så luftige og svampede kager, som hvis du havde bagt med æg.

Lad mig give dig et eksempel.

I en kageopskrift, hvor der skal bruges 2 æg, kan du gøre sådan her:

Erstat æggene med 1 dl soyamælk + 2 tsk. bagepulver + 2 spsk. æblecidereddike

1 mellem æg svarer til 50 ml, så 2 æg svarer til 100 ml – altså 1 dl.
I kombination med æblecidereddike og bagepulver giver det den samme effekt som æg.

Og giver dig en ultra svampet og luftig kage, lige som vi elsker dem !!

Kanelkage med kaffeglasur

Vegansk kanelkage med kaffeglasur

En vaskeægte klassiker.
Og min ultimative yndlings barndoms kage !!

Jeg gik i klasse med en pige, hvis mor var dagplejemor og hjemme hos hende stod der a.l.t.i.d en hel bradepande med kanelkage.

Det var der mit kærlighedsforhold til kanelkagen startede …

Jeg er gået helt klassisk til værks med kagen.
Givet den godt med kanel og gas med kaffen i glasuren.
Sådan syntes jeg den er bedst.

Selvom man ikke kan li´ kaffe vil jeg mene, man stadig kan være med her, fordi min datter, som virkelig ikke kan li´ kaffe, kan virkelig godt li denne kage.

Noget andet ved denne kage, der er mega lækkert er, hvor længe den holder sig svampet og lækker!
I skrivende stund har min kage stået i en lukket beholder på køkkenbordet i 5 dage, og den er mindst lige så lækker som den dag den blev bagt.

Ja faktisk bedre, for det er jo sådan det er med kager.
De er bedst dagen efter.

Og denne her, er god og lækker i dage vis.

Så hvad venter vi egentligt på?
Skal vi ikke bare gå i gang med at bage?


5.0 from 1 reviews
Kanelkage med kaffeglasur
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Kage
Antal personer: 16
Ingredienser
  • 400 g hvedemel
  • 5 tsk. stødt kanel
  • 2,5 tsk. natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 150 g smørblok, blød
  • 400 g sukker
  • 6 dl soyamælk
  • Saften fra 1 citron
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • Kaffeglasur:
  • 75 g smørblok
  • 350 g flormelis
  • 1 spsk. kakao
  • 4 spsk. stærk kaffe, kold
  • 1 nip salt
Fremgangsmåde
  1. Kom soyamælken i en skål, tilsæt citronsaft og sæt det til side.
  2. Tænd ovnen på 200 grader over/under varme ( IKKE varmluft )
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  4. I en anden skål piskes smør og sukker sammen til konsistensen er hvid og luftig.
  5. Tilsæt soyamælken og æblecidereddike til smørblandingen og mix det kort.
  6. Hæld mælke/smør blandingen i skålen med de tørre ingredienser.
  7. Mix det kort med håndmixeren til væske og mel er samlen og vend det her efter sammen med en dejskraber.
  8. DET ER VIGTIGT DEJEN IKKE OVERBLANDES, DA DET AKTIVERE GLUTEN I MELET OG GIVER EN MINDRE LUFTIG KAGE.
  9. DET GØR IKKE NOGET DER ER KLUMPER I DEJEN.
  10. Kom bagepapir i en 25 x 35 cm brandepande og kom dejen heri.
  11. Sæt pladen i ovnen og bag den i 30-35 min.
  12. Kagen er færdig når en strikkepind kommer ren ud efter du har prikket forsigtigt i kagen.
  13. Lad kagen køle ned - helst til dagen efter, så bliver resultatet bedst. Træk en poser over bradepanden når kagen er helt afkølet, så holder kagen sig fugtig.
  14. Glasur: Kom alle ingredienser til glasuren i en gryde og varm det op ved svag varme, bliv ved gryden og rør det sammen undervejs.
  15. Når smørret er smeltet og glasuren har samlet sig er den færdig.
  16. Tag kagen ud af posen og fordel glasuren med en palette.
  17. Skær kagen i 16 stykker og den er klar til servering.
Tips
HOLDBARHED: Opbevar kagen i en lukket beholder ved stuetemperatur, her holder den sig frisk og svampet i op til 5 dage.

Kanelkage med kaffeglasur

Sig det med kager

Alle bliver glade for at få en kage!

Skal du glæde en med deres yndlingskage?
Måske det er en af dem her?
Måske det er en af dine?

Svampet gulerodskage
Banankage med chokolade ganache
Brownie med kirsebær og cheesecake topping